![]() |
ma ktoś może pomysł jak zrobić animowane menu do DVD??
może znacie jakieś ciekawy program ??? pozdrawiam |
jest to w głównym poradniku... sprawdzasz AR divxa za pomocą Gspot i potem robiąc odpowiednie Resize je zachowujesz.
|
Witam.
Tak FPS mojego pliku mam 23.976. Wg twojej nowej instrukcji zmianiłem na 29.97. I mam takie pytanie. Jak sprawdzić AR pliku aby dobrać zgodnie z twoją instrukcją AR (LanczosResize). |
z twojego screena (FitCD) wynika że Resize jest OK: 288 + (2 x 96)=480
a jakie FPS masz tego pliku ? jak nie zmieniałeś, to pewnie jest 23.976 tak jak w większośći divxów. więc, żeby było wszystko OK, trzeba je zmianić na 29.97 (standard NTSC). więcej znajdziesz tu: http://www.cobraverde.net/Porady/divxdvd_update.htm |
Witaj CobraVerde.
Dzięki za info. Ale jeszcze jedno pytanie. Z tego co napisałeś powinienem zmienić Resize. Tak jak na moim obrazku: Jest 720x288 Powinno być: 720x480. Czy dobrze rozumiem? |
Cytat:
|
CZy nikt mi nie podpowie co robię źle z tym filmem.
Szkoda go kasować a przerabiać na PAL ? Dajcie jakieś info. |
Ilość załączników: 1
Witam ponownie.
Cóś mi to z tym filmem nie idzie. Może dlatego że jest NTSC. Może mi ktoś podpowie, jak ustawić dane tego pliku. Na obrazku są ustawinia w Fit CD |
A jak sprawdzić rozdzielczość pliku wynikowego.
Rozumiem że chodzi o plik otrzymany z CCE The.Last.Samurai.mpv Tak? Jakim programem? |
Rozdzielczości zgodne z DVD:
PAL - 352x288, 352x576, 704x576, 720x576 / 25fps NTSC - 352x240, 352x480, 704x480, 720x480 / 29,97fps |
Cytat:
mjq |
Witam.
Długo nic nie pisałem, bo radziłem sobie czytając dyskusję. Ale nadszedł ten moment, że nie wiem czemu tak się dzieje. Otóż robię filmik "The Last Samurai" 2 CD. Przygotownie materiału, kodowanie idzie oki. Gdy uruchomię DVDMaestro i importuję plik video zostaje wyświetlony taki komunikat: Illegal Picture Resolution for DVD-Video (0xc10a000b). Przy innych filmach nie mam takiego problemu. Poradźcie. |
Cytat:
druga sprawa, że One pass daje kiepską jakość... |
mam pytanie przerobiłem film w CCE2.5 i zaznaczyłem Onepass
film 89minut wyszedł po złączeniu z napisami i dzwiękiem 1.5GB wypałiłem na DVD+RW i na kompie przez PowerDVD działa dobrze czy taki film będzie działał na stacjonarnym DVD? czy to że ten plik jest tak mały to tylko dlatego że ten One pass jest cieńkiej jakości? czy można ten Onepass ustawić jakoś na lepszą jakośc? bo Multipass na moim sprzęcie trwa za długo nawet ustawiony na 2 (11h) na celeronie 1200 będę wdzięczny za odpowiedz bo strasznie mnie to męczy :bicz: |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:42. |