Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Przerabianie divx/xvid na DVD PAL (+ polskie napisy) - Poradnik (https://forum.cdrinfo.pl/f13/przerabianie-divx-xvid-dvd-pal-polskie-napisy-poradnik-21085/)

mjq666 22.06.2004 12:22

Cytat:

Hmm dzis wieczorem to sprawdzę ale wydaje mi się, że właśnie tak ustawiałem i faktycznie czołówka leci pierwsza i po zakończeniu sie wyłancza po prostu nie przeskakuje na Mój Film lub Menu1. Dodam jeszcze, że we właściwościach czołówki wyłanczam wszystkie możliwe akcje, (next chapter, pause, Title menu, ect.). Przy braku ograniczeń też nie przechodził do Mojego Filmu, tylko ręcznie można było wcisnąć Title Menu lub next chapter i przeswkakiwał, ale nie oto mi chodzi.
Dla Movie1 (twoja czolowka) trzeba ustawic End Action na Movie2 (wlasciwy film) lub jesli chcesz menu na Menu1.

mjq

MegadetH 22.06.2004 11:26

Cytat:

Napisany przez Ufil123
do DVDMaestro na pozycje 1 wrzucasz Twoją czołówkę a na pozycje 2 wrzucasz Twój Film i postępujesz tak jak na rysunku -
czyli jako First Play ustawiasz Movie 1 (co oznacza ze jako pierwsza odtwarzana będzie twoja czołówka!!!!)

Hmm dzis wieczorem to sprawdzę ale wydaje mi się, że właśnie tak ustawiałem i faktycznie czołówka leci pierwsza i po zakończeniu sie wyłancza po prostu nie przeskakuje na Mój Film lub Menu1. Dodam jeszcze, że we właściwościach czołówki wyłanczam wszystkie możliwe akcje, (next chapter, pause, Title menu, ect.). Przy braku ograniczeń też nie przechodził do Mojego Filmu, tylko ręcznie można było wcisnąć Title Menu lub next chapter i przeswkakiwał, ale nie oto mi chodzi.

Ufil123 21.06.2004 16:48

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez MegadetH
Sorki za banalne pytanie ale tu chyba o to nikt jeszcze o to nie pytal.

Jak ustawic w dvdmaestro kolejność odtwarzania ? Zrobiłem czołówkę i chcę żeby ona leciała jako pierwsza (tak jak reklamy w dvd z gazet) i zaraz potem główny film lub menu

do DVDMaestro na pozycje 1 wrzucasz Twoją czołówkę a na pozycje 2 wrzucasz Twój Film i postępujesz tak jak na rysunku -
czyli jako First Play ustawiasz Movie 1 (co oznacza ze jako pierwsza odtwarzana będzie twoja czołówka!!!!)

MegadetH 21.06.2004 14:09

Jak poustawiać kolejność odtwarzania w dvdmaestro

Sorki za banalne pytanie ale tu chyba o to nikt jeszcze o to nie pytal.

Jak ustawic w dvdmaestro kolejność odtwarzania ? Zrobiłem czołówkę i chcę żeby ona leciała jako pierwsza (tak jak reklamy w dvd z gazet) i zaraz potem główny film lub menu

Ufil123 20.06.2004 21:26

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez mikas
Robie film divx=dvd z opisu CobryVerde. Mam mały problem z napisami. Przerobiłem je do formatu *son i jest około 1000 lini napisów . Ale po wczytaniu ich do DVDMaestro mam tylko 457 lini i są porozrzucane w cały świat , nie pokolei i nie w tym czasie w którym mają być. Jak podglądam sam plik *.son to widze że tam jest wszystko ok .Czy wiecie jak rozwiązać ten problem .

napewno masz w dvdmaestro wartość taką jak na rysunku !!!
musisz ją zmienić na 00:00:00:00 i powinno wszystko być ok. bo to jest przeważnie wina nie wczytania wszystkich napisów!!!
aha polecam zamiast bitmap i pliku *.son tworzyć plik o rozszerzeniu STL - więcej na stronie CobryVerde " UPDATE: Druga metoda importowania napisów..."

mikas 20.06.2004 20:31

Robie film divx=dvd z opisu CobryVerde. Mam mały problem z napisami. Przerobiłem je do formatu *son i jest około 1000 lini napisów . Ale po wczytaniu ich do DVDMaestro mam tylko 457 lini i są porozrzucane w cały świat , nie pokolei i nie w tym czasie w którym mają być. Jak podglądam sam plik *.son to widze że tam jest wszystko ok .Czy wiecie jak rozwiązać ten problem .

Robs 20.06.2004 18:25

Nie ma prostrzego sposobu.

Mikyy 20.06.2004 17:42

A ja mam pytanie lamera, a mianowicie czy nie mozna jakos latwiej dodac napisow do DVDR? Mam plytke tylko bez PL napisow i czy musze ja "rozbijac" na audio i wideo (i tracic rozdzialy i menu), czy moze jest jakis program ktory mi od razu doda napisy?

Sorki, za takie "banalne" dla niektorych pytanie, ale dopiero zaczynam sie bawic z DVD.

Pozdrawiam

Robs 20.06.2004 16:52

-dvdshrink_opis
-ifoedit_opis
dvd2one_opis był gdzies na forum - poszukaj

TaN1502 20.06.2004 14:29

Mam DVDShrink i IfoEdit.
Jednak nie wiem jak można je połączyć za pomocą tych programów

Robs 20.06.2004 14:20

Jeśli te filmy faktycznie mają po 2GB to po co je kompresować?
A najprościej połączysz je DVD2One, ewentualnie DVDShrinkiem lub IfoEdit'em.

TaN1502 20.06.2004 14:08

Mam 1 film na 2 płytach DVD w PAL i chce je połączyć w 1 DVD
a nastempnie skompresować do 4,7 GB.

Jacek / GG 4654519

Ufil123 20.06.2004 13:52

Cytat:

Napisany przez TaN1502
Witam wszystkich.
Musze połączyć 2 filmy DVD w jeden. (2GB + 2GB)
Jak to zrobić?

masz dosłownie 2 filmy w formacie dvd , czy 2 pliki w formacie mpg2?????
Oba filmy są w NTSC czy PAL ????

TaN1502 20.06.2004 13:49

Witam wszystkich.
Musze połączyć 2 filmy DVD w jeden. (2GB + 2GB)
Jak to zrobić?

Ufil123 19.06.2004 01:38

Cytat:

Napisany przez mrcairo
Pytanie do fachowcow !!!!
Ostatnio przerobilem 5 filmow - wszystko zgodnie z instrukcja COBRY
tylko 1 film nie przerabiany na PAL (zostal w NTSC) idzie bez problemow, reszta sie tnie im blizej konca tym wiecej.
Dzwiek jest w ac3 przerabiany fachowo (cool i soft)
Czy to jest wina nagrywania, bitratu, nagrywarki, odtwarzacza dvd czy czegos jeszcze
Mam odtwarzacz dvd Panasonic RV-62 a nagrywarke Litka 812
Jezeli ktos cos przypuszcza na ten temat to prosze o pomoc :(

prawdopodobnie wina płyty lub odtwarzacza!!sprawdź tą płyte u znajomego - wtedy będziesz miał 100% pewność. Ewentualnie nagrywaj filmy x2!!!

ja ma podobnie - filmy które u mnie chodzą bez problemu ,na odtwarzaczu mojego znajomego tną się przy końcu (tak się dzieje tylk ona niektórych płytach, więc najlepiej troche potestować i wybrać najlepsze płytki).Osobiście do filmów używam AXE AZO x4 i Intenso x4 - nagrywalność 99% i nie ma kłopotu z ich odtwarzaniem.
wszystkie filmy nagrywałeś na tych samych płytach i z tą samą prędkością???

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:54.