![]() |
Cytat:
Pewnie o to chodzi - w takim razie nie ma przebacz i trzeba zainstalować pełną wersję kodeka XviD. Ale o wiele lepszym pomysłem będzie zainstalowanie filtra DS ffdshow. Jego ostatnie buildy posiadają również kodek do XviD (ffdshow służy do odtwarzania XviD, DivX3, DivX4, DivX5, MPEG4 i jeszcze paru kodeków). |
Dziekuje CobraVerde za szybka pomoc. Ale bylem tepy ze tego wczesniej nie zrobilem Myslalem ze to nie to skoro film szedl bez problemu np w Winampie, to kodek musial byc. Chyba zaczne instalowac kazdy kodek osobno a nie z packow :-)
Zaistalowalem XviD MPEG-4 1.0 RC1 i wszystko gra. Jeszcze raz DZIEKUJE |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Witam - mam pytanie do CobraVerde.
Jestem nowicjuszem w dziedzinie dvd - postanowiłem spróbować sprawdzić działanie Twojego opisu.Już na początku mam problem - po wczytaniu do CCE SP skryptu avi.avs i po jego edycji i ustawieniu wg Twoich propozycji wszystkich parametrów - dochodzę do opcji Encode - zapisuje plik w formacie ecl i - no właśnie - wyskakuje komunikat Cinema Craft Encoder SP "Bitcount 12 is not supported" , a później "vinfo_open()failed:***Could not open the file< tu nasrępuje ścieżka dostępu.vaf>*** [Windows error code: 0x22 ] I nic więcej nie mogę zrobić. Może ktoś miał taki problem ? |
Jestem laikiem i przyznam sie ze dopiero co kupilem nagrywarke DVD mam problem slencze nad nim juz prawie caly dzien. Gdy probuje wczytac pliki Nandubem wyskakuje mi oto taki komunikat cytuje:
Couldm't locate decompressor for format 'XVID' (unknown) VirtualDub requires for Windows (VFW) compatible codec to decopress video. DirectShow codecs, such as those used by Windows Media Player, are not suitable Bardzo prosze o pomoc i sorki za klopot. Z gory dziekuje |
mam pytanie moze mi ktoś powiedzieć co moze być przyczyną wyłanczania sie DVDmaestro podczas kodowania do plików po około 1 krpoce? nie działo mi się nic takiego jak przerabiałem film a teraz odrazu po 1 kropce zawansowania odrazu pokazuje mi błąd (windows XP) czy ja cosźle ustawiam? nawet usunięcie i jeszcze raz wgranie programu nic nie dało! pomóżcie
|
Tak myślałem, ponieważ "picture-structure" nie można zmienić a tylko jest podana informacja jaki to typ.
Spróbuj "dvd2dvd-r", ale będziesz potrzebował 16GB wolnego na dysku twardym ;PPPp (używa swoich własnych załączonych w pakiecie utilków i może one nie są tak wrażliwe na niestandardowy strumień video). |
No i nic z tego.
Najpierw ustawiłem w "Picture Coding Extension" na "Frametype progresive" , później na "Top firld first" a na samym końcu oba zaznaczone. I jak na wstępie ten sam komunikat. Zanaczałem "Reset timestamps" Szkoda by było wywalać. A może jest inny sposób wywalenia menu z DVD? Proszę pomóżcie. Dzięki z góry. |
Ilość załączników: 1
Demuxowałem sobie małego VOBa i oto co wyszło...
Jak widać Picture-structure ja mam frame a ty top-field, co by oznaczało że nie jako ramki ale pojedyncze "top-field", a co z "bottom-field"? Ale nie mam pojęcia jak to naprawić - może zaznacz "progresive" i "top-field first" ???. Masz jeszcze GOP timestamp ustawiony na 10godz. - ustaw "reset". |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Jak to ustawić. Na załączonym obrazku jest wgrany plik. Poradźcie. |
Cytat:
znajdziesz go chyba na stronie cobry |
Cytat:
Otóż. Mam koncert Queen w obrazie iso (Q GVH VOL 1 DISK 1.iso). Nagrałem to na płytkę DVD-R ale tnie mi się menu. Więc postanowiłem to wyciąć. Zrobiłem to jak pisz CobraVerde. Vobedit/demux/demux complete - i mam plik m2v. Mam 3 ścieżki dźwiękowe. Zostawiam tylko jedną. Teraz do DVD Maestro/prawa mysz/Import media asset/wybieram m2v i tak się kończy ta przygoda (obrazek w moim poście wyżej). Ifoedit pokazuje: Video: MPEG-2 720x576 (PAL) (PAL 625/50) (16:9) (letterboxed) I w czym może być błąd. |
Skąd masz tego m2v?
Wyciągnąłeś go z jakiegoś vob'a? Czy przerabiałaś jakimś programem? Za dużo nie widać ale wygląda na złą kolejność "pól" (fields) w "ramce" (frame) ;PPPp |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:42. |