![]() |
Witam
jestem wlasnie na etapie wykonanie pierwszej plyty z poradnika zamiszczonego w tym dziale i mam male techniczne pytanie do Cobry czy otwierajac plik z napisami (jako *txt) w programie Subtitle Workshop nie mozna by od razu zapisac plik telstowy z rozszerzeniem *son (bo jest taka mozliwosc ) czy wtedy DVD Maestro wczyta ten plik? I jeszce pytanie czy w razie klopotow moge pisac do Ciebie na priva? pozdrawiam Paweł |
Re: SUKCESSSSS !!!!!!
Cytat:
a miałem tylko pod ręką bardzo skromny poradnik z Doom9, gdzie nie było szczegółów dla laików i ani słowa o napisach. a kiedy wreszcie skończyłem i się tutaj pochwaliłem, że zrobiłem całkiem ładny film DVD z divxa to paru miejscowych mądrali orzekło, że to bez sensu bo jakość napewno jest zła :D |
SUKCESSSSS !!!!!!
Wielki sukces (jak dla mnie) !!!!!!
Po wielkiej walce wyprodukowałem filmik + PL napisy !!!! Wielkie dzięki COBRAVERDE. Ale jak bedzie mnie cos męczyc to i tak się do Ciebie zwróce o pomoc. Pozdrawiam |
Jakość jest OK.
|
Re: Re: Re: Do CobraVerde
Cytat:
|
Re: Re: Do CobraVerde
Cytat:
|
Re: Do CobraVerde
Cytat:
a w jakim formacie robiłeś z napisów obrazki bo mi zrobiło tak samo przy zastosowaniu .bmp problem zniknął przy .tif I tak samo wczytał od około 720 napisu do końca. |
Cytat:
a jak z jakością obrazu - jak Ci wyszło ? |
Ja już zrobiłem twiom sposobem 2 filmy i było OK.
To znaczy przerobic je na ssa. |
Re: Do CobraVerde
Cytat:
|
Cytat:
|
Czemu napisy na gotowym DVD nie znikają gdy niema dialogu,tylko
czekają aż pojawi sie następny napis? |
Do CobraVerde
Witam
Mam pytanko cy jest jeszcze jakas szansa na pomoc przy walce z podczepieniem napisów do DVDMaestro? Pisałem do Ciebie Emila w tej sprawie ale może nie doszedł więc pytan na Forum. Napisy które przygotowałeś są bomba ale sam Maestro wciaga z nich tylko część tzn około 25% z całości. Co gorsza wciągnął od bodajźe 720 do kończ czyli około 250 z 1020. Nie wiem co jest grane? Proszę Help :) |
Masz rację dopiero teraz to zauważyłem.
Delikatnie skubie ale trzeba się przyjrzeć. Do CobraVerde framerate ma znaczenie tylko że ja go nie zmieniałem w Nandub'ie z 23.976 poprostu TMPGecoder przkompresował film na 25 fps z 23.976 fps co powoduje jak słusznie zauważył Lukiluki delikatne szarpanie ale pozostawienie dokładnie tej samej długości filmu. Pozdrowienia |
w sprawie frame ratting..
Nie wiem czy moge wtrącić ale juz kiedys zrobiłem TmpG z divx na dvd i tam frame był 23,9 plus minus no i po przekonwertowaniu na DVD i wypaleniu odtwarzacz stacjonarny jedna pokzywał brak klatki.Dało się zauważyć leciutki szarpanko ..... ale jezeli komus to nie przeszkadza.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:57. |