![]() |
Ściągnij Daemon Tools, "wypal" te DVD do pliku i podmontuj go w Daemon Tools jako DVD.
|
Próbowałem innym odtwarzaczem ale nic ...
Zrobilem DVDFab'em nowy plik video_ts.ifo ale nie pomaga ... Niestety nie mam plyty rw zeby sprawdzic ... :( |
użyj innego odtwarzacza albo wypal na płycie RW i zobacz co sie bedzie działo.
poza tym DVDFab ma możliwość tworzenia pliku Video_ts.ifo dla gotowego DVD - skasuj/przesuń wadliwy i zrób nowy. to może pomóc... |
Własnie w tym rzecz ze nie pokazuje zadnych bledow :/
|
czy authoring w DVDMaestro zakończył się bez żadnych podejrzanych komunikatów ?
|
No tylko mam kolejny problem :(
Jak kompiluje film w DVDMaestro to niby wszystko idzie ok ... Ustawiam tak jak piszesz w poradniku ... Jak chce go otworzyc w PowerDVD to wyskakuje blad: Error trying to play D:\katalogzfilmem\VIDEO_TS\VIDEO_TS.IFO Nie wie ktos czego to moze byc przyczyna ?! |
Ok u mnie juz wszystko dziala :D
Zadzialal mi besliced i przez niego zrobione ac3 dziala i wszystko jest okej :D |
Dzieki za odpowiedzi !!!! myslalem tak jak wy ale nie chcialo mi sie sciagac drugiego filmu bez dubingu - kto pyta fachowcow nie bladzi :)
Pozdrowienia |
Słyszałem, że są jakieś filtry do wycinania vocalu działające na jakiejś zasadzie filtracji częstotliwości ale podejrzewam, że wynik jest beznadziejny i jarają się tym tylko ludzie od przetwarzania sygnałów bo to trudny i skomplikowany proces.
Poza tym jesli wytniesz dubing to nie będzie żadnych głosów, tylko muzyka i efekty - po co ci to ;PPPp |
Cytat:
|
Cobra wiem ze jestes maestro dzwiekowym ale mam do ciebie trudniejsze zadanie :)))
Jak wiesz to powiedz czy mozna (jezeli mozna) i jakim programem usunac niepotrzebny dubbing polski :( z porzadnej sciezki dzwiekowej filmu AC3 Nie mam pojecia jak to zrobic !! Pozdrowienia |
Cytat:
1. wyciągasz audio z AVI za pomocą Adobe Audition (funkcja Extract Audio from Video) 2. potem w tym programie ewentualnie zmieniasz częstotliwość z 44100 na 48.000 Hz (funkcja Convert Sample Type) 3. zmieniasz ewentualnie FPS czyli długość pliku (funkcja Time/Pitch->Strech) 4. zapisujesz audio jako PCM WAV 5. możesz wrzucić je od razu na DVD albo zrobić z niego AC3. prawdę mówiąc od dłuższego czasu tak właśnie robię bo ta metoda choć jest bardziej czasochłonna to daje chyba lepszą jakość dźwięku... |
a co robisz z tym dźwiękiem ? bo ma takie parametry, że nic nie trzeba z nim robić (poza wycięciem, fixowaniem BeeSliced i dodaniem odrazu do DVD). więc w czym problem ? chyba go nie wsadzasz do AC3Machine...
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
Zmieniam na .ac3 itp ...czestotliwosci nie zmieniam bo mam 48000 ... bitrate tez nie zmieniam ... zostawiam takie jak jest czyli 224 ... ale i tak dzwiek jest zepsuty (znieksztalcony itp.) ... Probowalem roznymi sposobami ale caly czas to samo :[ W zalaczniku screen wlasciwosci filmu z gspot |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:56. |