![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 | ||
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 |
Guru
Data rejestracji: 06.12.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Albo znaleźć magnetowid s-vhs z dvd-rw.
JVC HR-XVS44U, ponoć ma to.
Ostatnio zmieniany przez revolver0 : 15.04.2016 o godz. 17:13 |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
![]() |
Kupiłem w sklepie kabel component rca dokupiłem z jednej strony trzt przejściówki BNC do magnetowidu. Pytałem się o adapter na euro scart ale taki nie mieli. Generalnie ten component-scart to jakieś dziwne ustrojstwo mało spotykane. Mam też kabel component żeński do VGA. Tak więc może coś w kierunku VGA-SCART ? Też nie widzę na necie tylko adapter który ma s-video a więc gorszą jakość i generalnie za dużo tych kabli i przejsciówek . Może jednak karta która zgrywa composite albo taka która zgrywa VGA ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Moderator
W zasadzie component na scart to jest kabel i do tego 3x kondensator i 3x rezystor ot cala filozofia, podejrzewam ze nawet mozna by olac to i puscic sygnal bezposrednio tylko moze byc przeswietlony obraz
![]() Tu masz jak to wyglada w rzczywistosci wyjscie component na rgb zasada taka sama we wszystkim co ma isc component->RGB ![]() Tu masz przyklad z xboxa w nim nie potrzeba kondensatorow , wszystko zalezy od mocy sygnalu wyjsciowego ![]() ![]()
Reballing, BGA, Reflow, Service of all consoles and devices. Based in IRELAND for all your needs. Ostatnio zmieniany przez misiozol : 15.04.2016 o godz. 17:40 |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
nie ma czegoś takiego vga scart
adamus84@ a sprawdzałeś czy działa Ci po svideo nagrywanie?
![]() |
#36 |
![]() |
S-video - s-video działa jak pisałem, daje jak na razie najlepszy obraz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Moderator
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#38 |
![]() |
Misiozol wszystko fajnie objaśniłeś ale ja się nie znam na lutowaniu dla mnie to czarna magia. Czy jest jakieś inne rozwiązanie z urządzeń / kabli dostępnych na rynku ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Moderator
Jak najbardziej polaczyc to ( tu brakuje wejscia audio )
![]() plus to ![]() albo ![]() I masz gotowca ot cala filozofia nie ma sie co spuszczac bo to i tak analog , jedyne co uzyskasz przy pomocy component to tyle ze obraz bedzie ostrzejszy i zniknie z niego rozmycie i bardziej nasycony ot tyle do tego , jak zakopiesz w dziale konsole to znajdziesz zdjecia z porownaniem .
![]() |
#40 |
![]() |
Takie kable zatem kupiłem już dzisiaj brakuje mi tylko tej przejściówki
|
![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
![]() |
Cytat:
http://adko.pl/sklep/7288-kabel-scar...527818572.html ciekawe czy zadziała, w wielu sklepach nie ma czegoś takiego jak i na allegro, ani nawet na amazonie czy ebayu ciężko, mam nadzieję, że nie ściemniają i mają ani że wyślą mi wszechdostępną chinch rca/s-video-scart adapter to się wkurzę ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Moderator
generalnie samemu mozna zrobic takie cos majac jakis kabel scart i kable RCA po prostu wszystko polaczyc do kupy i gotowe , proste jak konstrukcja cepa ;0
![]() |
#43 | |
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
![]() |
Witajcie, wczoraj przyszedł mi adapter RGB, oraz zakupiony również Reflecta USB Video Grabber AV 2.0 - postawiłem na takiego grabbera z tego względu, że jest to jedyne analogowe urządzenie do którego można bezpośrednio podpiąć componenta, reszta grabberów posiada jedynie wejścia composite i S-Video, tutaj mamy w miarę solidną niemiecką firmę chociaż wiadomo "dupy nie urywa" jednak zawsze lepsze to niż płacić 400-800 zł za cyfrowe z HDMI które obecnie przeznaczane są głównie do streamingu gier. Co do różnic w jakości między kartami wideo PCI a USB grabberami jeszcze nie wiem, ale pewnie się niedługo przekonam własnymi doświadczeniami.
najpierw jednak wykorzystałem wskazanego przez was DVD Recordera przejściówką RGB - Scart , niestety nie przekazało mi obrazu, to samo po podpięciu odtwarzacza do usb grabbera przy kompie, czarny ekran. Okazało się że te kable które używam (zakupione osobiście ze sklepu) to prolink rca component (czerwony, zielony, niebieski) napisane jest na nich " coaxial digital ", z neta w opisie widnieją jako do podłączenia audio subwoofera. Więc już sam zdurniałem. Czyżby SVHS nie ogarniał tak dobrych kabli ? Połączenie BNC jest ok i raczej nikt wcześniej nie użytkował tych wyjść więc domniemam, że są sprawne. Podłączyłem te kable od DVD Recordera do Smart TV i działało. Podłączyłem też DVD Recordera do USB grabbera do kompa i też zadziałało. Z tego wnioskuje, że kabel nie jest wadliwy. Jaki kabel zatem dobrać aby SVHS mógł przekazywać obraz YPbPr analogowy component ? Na rynku widnieją tzw. kable YUV RCA czy to coś takiego ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Moderator
juz widze na zdjeciu blad tam gdzie masz adapter scart musisz miec podpiete tez composite bo nim idzie synchronizacja i musisz przelaczyc w nagrywarce na wejscie RGB
![]()
![]() |
Tagi |
karty, magnetowid, s-video, vhs |
Opcje związane z dyskusją | |
Tryby wyświetlania | Oceń tę dyskusję |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Jak skompresować aby jakość była najlepsza? | Sebastian_M26 | DVD-Video | 1 | 08.01.2007 16:22 |
Jak Polepszyć Jakość Zgrywanego Materiału z Kasety VHS ? | papasmef | Off topic | 2 | 29.01.2006 14:34 |
filmyDVD-Fatalna jakość obrazu na komputerze-czy można zaradzić temu? | Zbih | Napędy optyczne DVD | 9 | 27.04.2005 18:23 |
Jakość nośnika a jakość moozy mp3.... | Ghost_mode | Napędy optyczne CD | 5 | 25.03.2004 08:40 |
VHS na DVD | Romario | DVD-Video | 2 | 13.09.2003 15:49 |