![]() |
EDIT: po podpieciu pod kontroler Marvell to samo nie wykrywa
|
Ilość załączników: 2
kolejna ciekawostka :-)
NEC z adapterem podpiety pod SATA3 port 4 znikły Liteony iHBS i iHAS podpięte pod porty 2,3 w programie Nero CD-DVD Speed 4.7.7.16 pod OptiDriveControl wszystko działa Załącznik 104951 Załącznik 104952 |
Ilość załączników: 1
|
Ilość załączników: 3
adapter z tematu właśnie podpoiłem do NEC 4551A
jak widać poniżej nagrywa :-) ale w ImgBurn jest problem chyba optycznej cyferki nastawiam x8 a pokazuje tylko x7 ale na wykresie jest jednak x8 pewnie przez Win10 bo nie jest rozpoznawany poprawnie system Załącznik 104940 Załącznik 104941 Załącznik 104942 |
jestem pozytywnie zaskoczony co do Win10 działa atomowo szybko ale to pewnie zasługa reszty sprzętu i dysku MVNe Samsunga.
i tak cieszy że działają urządzenia IDE bo raczej mało kto pod Win10 używa napędów optycznych a tym bardziej tych pod IDE |
Świetne info, na mikołaja sobie sprawię ;)
Palenie, testowanie na nagrywarkach działa? Bacznie obserwuję, zatem każdy test mile widziany :) Również spostrzeżenia ;) |
Ilość załączników: 1
PX755A poprawnie rozpoznaje nie jako U na Win7 ale za to źle rozpoznaje ustawienie zworki bo jest jako Master :-)
Załącznik 104927 |
Witam już na Win10 Home x64
Kontroler Digitus PCI-E do SATA III 600 PATA DS-30106 działa poprawnie sterowniki podeszły z Win7 x64 ale ciekawostka urządzenia IDE muszą być odpowiedni podpięte na taśmie tj. na ostatnim IDE musi być MASTER na środkowym SLAVE. u mnie nawet przy jednym urządzeniu musi być odpowiednio ustawione zworki i miejsce urządzenia na taśmie bo nie wykrywa. |
Cytat:
|
Dziwne, bo przejściówka była testowana na DW1655 i działała bez problemu. Można sprawdzić na innym komputerze, czy przypadkiem adapter nie jest jakiś wadliwy. Zmień też port sata i kabelek łączący z płytą główną. Jeśli to nic nie zmieni nie ma rozwiązania (niekompatybilność z płytą/kontrolerem). Takie rzeczy się zdarzają dość często.
|
Użyłem przejściówki ide-sata z pierwszego postu Seku do podłączenia benka 1655 do płyty asus H97-Plus na windows 10 pro. Niestety działa bardzo niestabilnie. Raz napęd widać przy starcie a raz nie. A jak widać to potrafi nagle zniknąć z systemu. Zacząłem kasować dvd-rw i w połowie wywala błąd a napęd znika. Można coś na to poradzić? Proszę o radę lub pomoc bo inaczej zostaje albo zbierać kasę na kontroler typu Digitus albo sprzedać benki ( mam 1655 i 1650 ), a szkoda bo chodzą bez zarzutu od 10 lat.
|
Cytat:
|
Drobiazg.
|
@Arepo: Bardzo dziekuję za potwierdzenie poprawnego działania. :)
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:14. |