![]() |
Cytat:
@Vizzard czy ty mozesz chociaz czasami odpowiedziec powaznie na powazne pytanie :cisza: Chodzi mi wlasnie o to czy rzeczywiscie #1 jest gorszy od #2:) No bo jesli tak, to... || 8 ) |
Mysle, ze nie byloby to takie fajne gdyby naped byl napedowi nierowny.. Zacznie sie walka o napedy jak o procesory :)
|
Cytat:
Że przychodzi mi to z wielkim trudem :D Zresztą Ja ci powiem, a potem sam nie będę wiedział :jezyk: Ale żeby zachować odrobinę powagi To powiem tak: Qscan - to Qscan Ale weź po dwie płytki DVD+R i DVD-R Wypal na każdym z nich po jednej sztuce z każdego rodzaju A wyniki sprawdź na Litku :mruga: Niech wygra najlepszy :czytaj: :czar: |
Ok, wykres 2,4x poprawiony. Pozniej wrzuce jeszcze porownanie jakosci wypalonej w nocy plytki, sprawdzanej na obu napedach.
@Slawek rzeczywiscie miales racje. Plytka przeszla test na napedzie #2 wiec mysle ze na #1 tez pojdzie:) Trzeba wyciagac plytke pomiedzy nagraniem a testem:) |
Ilość załączników: 2
A teraz ciekawe doświadczenie
Esperanza DVD+R x4 FW06 AML001 Qscan x8 1620B7T9 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=16604&stc=1 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=16605&stc=1 |
Ilość załączników: 1
I według TEGO zmieniłem strategię AML001@MCC003 :czytaj:
Esperanza DVD+R x4 FW06 AML001 Burn x8 1620B7T9 @MCC003 :podbite: |
Mam takie teoretyczne pytanie:
Benq nie nagrywa płyt DL -R - jak myślicie, bedzie w przyszlosci jakis bios ktory to poprawi? |
Cytat:
:) |
Mam jeszcze pytanie dotyczace PIE i PIF. Na dolaczonym obrazku podkreslilem pewne wartwosci. Jakie znaczenie i wplyw na jakosc nagranego materialu ma ich ilosc? Zakladajac, ze PIE i PIF max. sa niewielkie, przypuscmy takie jak na tym obrazku. Mialem juz o to spytac na samym poczatku, ale jakos mi z glowy wypadlo.
|
Cytat:
Ale tak pali te płytki Nec 2500A Bardzo dziwne :idea: Esperanza DVD+R x4 FW06 AML001 burn x8 2500A107v2b5 |
Czym mniejsze błędy PI/PIF tym lepiej.
Ta płytka to ideał. :taktak: Wszyscy o tym marzą. Przetrwa 100 lat (może dłużej) :spoko: :) |
Ale tak serio bym prosil. Jesli chodzi o wysokosc to rozumiem, ze jak najnizsze, ale jak wyglada tutaj szerokosc :) Widzialem juz ladne wykresy, ale czesto te bledy przekraczaly 20000. Jak to wyglada?
|
Cytat:
Czyli twoje espki maja tak samo gowniane wykresy w QScanie jak i moje :piwo: No, ale na Nec'u pala sie cudnie :serdusz: |
Krótki test na korekcję :czytaj:
Płyta CDR Vakoss x16 Na samym końcu płyty ładna ryska :> A oto efekty: BenQ 1620 B7T9 |
Liteon 832 VS0B
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:03. |