![]() |
Cytat:
Nie to z TOSHIBA potraktowale troche przewrotnie(zartobliwie) JAK nie BENEQ to TOSHIBA ....a moze PLEXTOR....i tak w nieskonczonosc mozna ..... |
"JAK nie BENEQ to TOSHIBA ....a moze PLEXTOR....i tak w nieskonczonosc mozna ....."
Ano można. W zasadzie to tylko chodzi aby wycisnąć z każdego napędu (jaki się kupiło - bez względu na markę) to co jest w nim najlepsze. Spekulacje typu "ten super - tamten syf" nic nie dają (sam się powyżej chyba trochę rozpędziłem z porównaniami :) ale to miał być przykład, że nie zawsze pewne utarte opinie są 100% słuszne). Tu mamy wątek o napędzie BenQ 1620 i w nim powinny być informacje o cechach pozytywnych i o sposobie rozwiązywania problemów związanych z tym napędem. Trzymając się tego - wątek będzie wartościową skarbnicą informacji nt. tego napędu dla potencjalnych zainteresowanych jego nabyciem. Mamy wątek o NECu, o BenQ, pewnie rozbudują się też te o innych modelach - poszukujący na pewno znajdą w nich takie informacje, które pozwolą dokonać wyboru spośród bardziej popularnych modeli. Wracając do tematu. Bawił się ktoś Benkiem w ripowanie porysowanych płyt audio w EAC? Jak to wygląda w praktyce - napęd daje radę bezproblemowo zrobić kopię? Miłego wieczoru |
|
Co znaczy "w porządku" to wiem, a co to jest "copia"? :D
|
Sławek, to była jakaś porysowan płyta, czy taka sobie, albo nowa?
Ja sobie "zrobiłem" płytę testową płaskim wkrętakiem, no i LG jakoś dało radę, Toshiba poddała się - zobaczymy ja BenQ sobie z nią poradzi. Wstrętny byłem dla napędów - "zero litości" - mają czytać nawet zmielone ;) |
To jest test jakości zgranej ścieżki audio.
Teraz zrobię kopię płytki Audio. O wynikach napiszę. :) |
Może nagraj jakąś płytę - tak z 80 minut muzyki i potraktuj ją gwoździem albo czymś innym i zrób dla ciekawości test na odczyt podniszczonej płytki przez BenQ a może porównawczo i przez pozostałe Twoje napędy...
Jak jest w BenQ z off-setem i nadczytywaniem lead- i lead-out? Ja w swoich zbiorach ma Claptona - Unplugged, co daje mi możliwość ustawienia tego offsetu -stąd moje pytanie. |
Załamka kolega przyniusł mi masę Hawk-ów a Qscan ich nie widzi. Wiem że Hawki to dno ktoś je już nagrywał i miał kłopoty, ale okazuje się że Benq ich nie ma w pamięci. Nie poznaje fabryki i niepoznaje predkości podaje że powinny być palone 4 ale je uwala, a nie można wybrać innej prędkości - w każdym razie na frimware B7T9 i P9 innych starszych nie testowałem :( . Ktoś ma może lepsze doświadczenia, może na innych nagrywarkach?
Proszę o opis ;) |
To prawda. Hawk -Rx4 na Longten 001 nie jest rozpoznawany przez BenQ.
Należy poczekać na następny bios. Nec 3500AG na biosie 2.18 rozpoznaje. Cytat:
Mam problem ze znalezieniem porysowanej. :taktak: Nagram i porównam. Ale tylko dobre. :spoko: :) |
Ilość załączników: 1
naszlo mnie dzisiaj na palonko - tzn: musialem wypalic :D
Esperanza DVD+R x4 palona x4 (ta bez identyfikatora - dziwna) q-scan benek |
q-scan plex
|
po nagraniu PIE/POE/POF
|
to samo tylko z pokazanym POE
|