![]() |
Nie żartuj się. Czy wszystki pali plusy i minusy TDK, Verbatim, Platinium. Hawk itp. W specyfikacji pisze, że tak ale jak jest w praktyce to nie wiem.
|
Ilość załączników: 2
Problem z dopisywaniem supportowanych nośników do bazy SB rozwiązany.
Pomógł następujący zabieg : Flash na bios BSJB i ponowny na BSLB. 8 ) EDIT : TDK+R 8x@4x : http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=26586&stc=1 Nośnik jest supportowany w biosie na prędkości 8x i 4x, nie został dodany do SB :) : http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=26587&stc=1 |
Cytat:
Odpowiedż... z optymalną jakością SolidBurn. :spoko: To nie oznacza zawsze niskie błędy PI/PIF. :nie: Opisane wszystko w temacie. :czytaj: :) |
Witam wszystkich doświadczonych, palaczy. 8 )
Wiem wiem, będę się powtarzał, ale mam pytanko w sprawie ASPI. Otóż odczytałem w Moim XP jakie mam sterowniki. Wnioski są dziwne. Są cztery wymagane pliki i Nero ASPI. W związku z tym, mam wątpliwości czy wymienić je na pakiet ADAPTEC? Czy NERO będzie poprawnie współpracował z napędami po wy instalowaniu jego sterowników autorskich i czy w ogóle to robić. A pytanie stawiam z powodu nie satysfakcjonujących wyników pomiaru jakości wypalania. Sterowniki jakie mam wgrać to aspi_471a2.exe, znalazłem je na naszej stronie. Co możecie doradzić? |
To może zapytam inaczej. Jakich płyt(marek) nagrywarka nie obsługuje lub ma z nimi problemy? Ja mam LG 4167B i ona np. nie widzi wogóle Esperanza DvD+R, a jak nagrywam na TDK DVD-R lub Esperanza DVD-R to gdzieś przy 8% wyskakuje błąd "Błędny adres bloku"
|
BENQ pali raczej wszystko :)
|
Cytat:
Nero będzie poprawnie współpracować. ASPI Nero pozostawić. :taktak: Ostatnia stabilna 6.6.0.16. Cytat:
:) |
Czy wszyskie Benq 1640 jak kopiują na dysk DVDr strasznie głośno wyją, czy to mój jest uszkodzony
|
Cytat:
Jest głośniejszy przy odczycie 16x. To normalne przy tych obrotach. :spoko: :) |
Cytat:
szybki to jest ładuje płytę w około 4:30. |
Cytat:
Przy źle wyważonej to rozumiem. Przy dobrych spokojnie i bez nadmiernego hałasu. :) |
Dzięki za podpowiedź.
Po uzbieraniu materiału wypale płytkę z serii Verbatim +Rx8 i pokażę skan, to powiesz mi może co nie tak robię? Czy norton Antivirus 2004 wyłączyć w czasie nagrywania? Gdzieś tak wyczytałem. Pozostałe rezydenty wyłączam. |
Cytat:
Pierwsze najbardziej prawdopodobne to źle wyważona płytka, zdarza się to i w najlepszych produktach. :klnie: Druga to uszkodzony silniczek w napędzie. Ale to rzadkość. Natomiast głośniejszy szum faktycznie wzrasta znacząco przy wypalaniu / nagrywaniu z większymi prędkościami. |
Cytat:
U mnie w tle działa dużo.... programów, Norton Antivirus również. Ważne, żeby nie włączył skanowania automatycznie. (ustawienia). :) |
Cytat:
Niektóre DVD RW +/- też nie chodzą itd. itp. Będę się powtarzał, ale mam prośbę do zaawansowanych Forowiczów, może faktycznie zróbmy ranking jakościowo cenowy tych najmniej upierdliwych nośników? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:36. |