![]() |
Cytat:
Wysoki max Jitter (max 12%). Zmiana nośnika na lepszy i ponowne nagrywanie. :taktak: :) |
Ilość załączników: 1
PLATINET DVD+R X8 palona X8 testowana X8 i co sądzicie o teście
a z tym biosem to zobaczę może to coś dale :( oby |
Cytat:
Ocena jakości 98-99/100. :spoko: W jednym..... i drugim.. przypadku płytka nie nagrana do końca. A Jitter nierównomierny. Przykład płytki wypalonej do końca (Hewlett-Packard +Rx8) optymalną prędkością do błędów TE/FE Ocena 97/100 ale błędy Jitter małe i co najważniejsze równomierne. :spoko: Takie nośniki poszukuję. :piwo: :) |
Cytat:
Zajęło mi sporo czasu i wiele nerwów (w końcu dwie nagrywarki i żadna nie działa) zanim jeden ze znajomych informatyków poradził mi abym zresetował BIOS komputera (przez zworki na płycie głównej) i wiecie co, POMOGŁO!!! Teraz mam dwie sprawne nagrywarki. Pozdro. :piwo: |
Hmmm może i masz rację ale system stawiałem niedawno i powinno być OK a dlaczego do niej nie ma wogóle dostępu a po ponownym włożeniu płytki jest OK. Trochę dziwne co ?
A co powiesz o najnowszym biosie BSMB oryginalny był BSGB o ile dobrze pamietam I czy ma znaczenie jak jest zworka wsadzona bo ja mam w tej chwili na DATA CABLE czy jakoś tak może przełożyć na MASTER ?? |
Cytat:
Typowe dla źle działającego autoodtwarzania. :) |
Ilość załączników: 1
Verbatim Pastel palony x8
|
Obiawy są takie że nic się nie dzieje ani nie świeci dioda ani nie kręci płyty ani nie ma do niej dostępu ale jak wysunę tackę i wsunę jeszcze raz to wszystko OK napęd zaskoczy moim zdaniem jest chyba coś nie tak co wy ma to ?? ale nie dzieje się zawsze ! ale często i mnie to drażni
|
Cytat:
:) |
U mnie Benq dw 1640 nie widzi polowy plyt dvd nagranych na innej nagrywarce
|
To znaczy jak ???
Nie pali się dioda, czy bardzo długo trzeba czekać na rozpoznanie, czy nie widzi nośnika ? :) |
Też kupiłem tydzień temu BenQ DW1640 i pierwsze wrażenia były super bardzo cichy napęd w porównaniu do Lite-On ale jedno mnie bardzo denerwuję że często [B]jak wkładam CD czy DVD to po prostu napęd się zachowuje jakby nie włożono płytki do napędu :( czy wam też się tak robi dziś zagrałem najnowszy BIOS ale jest tak samo
|
|
Cytat:
a bios jest tu: http://support.benq.com/files/storag...W164B/BEFB.zip bezposrednio nie mozna uruchomic BEFB.EXE bo program sprawdza model nagrywarki. Gdy juz wgramy bios od 164B, zeby wrocic tez z tych samych powodow trzeba uzyc BQFlashera. Nie trzeba kombinowac z biosami w wersji .cvt, BQFlasher oblsuguje zwykle exe ze strony benq. |
ale czy po zmianie wsio jest ok czy cos sie zmienia .czytałem na forum tylko ze po angielsku o ty biosie ale nic za bardzo nie kumam,moze napisz cos wiecej ?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:52. |