![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1216 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
no coz takie zycie ze nie wszyscy wszystko wiedza
![]()
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#1217 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.06.2005
![]() |
Mam 250 zł na nagrywarkę DVD.
Moge wybierać między takimi firmami jak: LG, NEC, LITEON, BENQ Mam Nagrywarkę CD-r/rw LiteON i jestem z niej bardzo zadowolony.Zadnej plyty nie zchrzanila.Lubie ta firme.Ale niewiem czy nagrywarki DVD robia tak samo dobre. Jaką nagrywarkę kupić ? Czekam na opinie ekspertów bo nie bardzo się na tym znam. |
![]() |
![]() |
#1218 |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
powiem ci tak jezeli masz liteona(zmienales w bios w nagrywarce?) i jestes zadowolony to DVD tej samej firmy bedzie dobrym wyborem ale jezeli bojsz sie ze moze byc cos nie tak to benq bedzie dobry dla ciebie lub pionek
![]() Ostatnio zmieniany przez legion : 16.06.2005 o godz. 20:59 |
![]() |
![]() |
#1219 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ale uważaj! Mówią, że podobno
Pionek wali w członek! ^_^ ![]()
#1220 | |
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1221 |
Bywalec
Data rejestracji: 31.05.2005
![]() |
Właśnie DVD-RAM!
Już bym kupił tego Pionka 109 do palenia i napęd LITEONa do odczytu, ale wstrzymuje mnie jedna sprawa - mianowiće DVD-RAM, który jak wiadomo obsługuje LG GSA 4163B. I tu mam pytanie, jakie są perspektywy DVD-RAM - np. sprzedawca w sklepie powiedział mi (co chyba nie jest prawdą), że DVD-RAM nie ma przyszłości i wogóle jest do d... A co wy o tym sądzicie Panowie. Z góry dziękuję i pozdrawiam. ![]() |
![]() |
![]() |
#1222 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pioneer 110 bedzie zapisywal dvd-ram
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
#1223 |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Będą testy. Dostawa wtorek. Pioneer 109 XLA.
![]() |
![]() |
![]() |
#1224 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.09.2004
![]() |
Nie wiem, jakie są perspektywy DVD-RAM, ale wiem trochę na jego temat.
Jak na razie DVD-RAM ma zasadniczą wadę. Mianowicie jego cena jest wysoka. Ma również zalety. Podstawową zaletą jest fakt, iż korzystasz z niego jak z dyskietki bez żadnego dodatkowego softu typu In-CD. Poza tym DVD-RAM ma większą trwałość niż DVD+/-RW. Wytrzymuje ok. 100 tys. kasowań (+/-RW ok 1000). Zaopatrzony jest ponadto w system zarządzania uszkodzonymi sektorami podobny do tego stosowanego w dyskach twardych. Zwiększa to bezpieczeństwo danych. W zasadzie o perspektywach tego standardu można wnioskować na podstawie jego poprzednika, mianowicie CD-RAM. Zbytniej furory to on nie zrobił. Podsumowując: Jeżeli często dogrywasz na płytę małe pliki i zależy ci na łatwości zapisu tych plików oraz przechowywane na płytce dane są cenne, DVD-RAM prawdopodobnie jest dla ciebie. W przeciwnym wypadku nie zawracaj sobie nim głowy. Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#1225 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.09.2004
![]() |
Widzę slawek, że i ty zainteresowałeś się pionkiem?
To dobrze, że ktoś wreszcie weźmie się za pożądne testy tego palnika. Ale z tego co czytałem, 108 jednak był bardziej udaną konstrukcją. Jednak 109 to i tak czołówka. |
![]() |
![]() |
#1226 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Testy dopiero we wtorek ![]()
![]() |
#1227 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.11.2004
![]() |
Nagrywarka COMPAL TSD80Y1 DVD RW. Mam mały problem. Posiadam Notebooka ARISTO SMART 400 z tą właśnie nagrywarką i nigdzie nie mogę znaleźć do niej biosu. Typ tej nagrywarki wskazywałby na Samsunga ale nie jestem pewien. Poradźcie gdzie znaleźć do niej nowy bios, gdyż nie radzi ona sobie z niektórymi płytkami DVD-R, DVD+R zwłaszcza o dużych prędkościach nagrywania. Z góry dzięki!
|
![]() |
![]() |
#1228 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
A to co do niej można znaleźć jest TU ![]() I pewnie nigdzie więcej nie będzie ![]() A firmwara niet ![]()
![]() |
#1229 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.06.2005
![]() |
Niech jakis ekspert wreszcie powie co za nagrywara jest najlepsza do 250 zl.
Naczytalem sie ze Litki czesto trafiaja sie lipne sztuki.Neci 3540 i 3520 to juz nie te co 3500 .Wiec co wybrac ? |
![]() |
![]() |
#1230 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
a kto teraz rzadzi w vatycan city ?
chyba nie plextor,nec, LG ,samsung,pioneer tylko.......... ![]() ![]() ![]()
![]() Ostatnio zmieniany przez zorg : 18.06.2005 o godz. 22:55 |
![]() |
![]() |
|
|