![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1216 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
no coz takie zycie ze nie wszyscy wszystko wiedza
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#1217 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.06.2005
![]() |
Mam 250 zł na nagrywarkę DVD.
Moge wybierać między takimi firmami jak: LG, NEC, LITEON, BENQ Mam Nagrywarkę CD-r/rw LiteON i jestem z niej bardzo zadowolony.Zadnej plyty nie zchrzanila.Lubie ta firme.Ale niewiem czy nagrywarki DVD robia tak samo dobre. Jaką nagrywarkę kupić ? Czekam na opinie ekspertów bo nie bardzo się na tym znam. |
|
|
|
|
#1218 |
|
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
powiem ci tak jezeli masz liteona(zmienales w bios w nagrywarce?) i jestes zadowolony to DVD tej samej firmy bedzie dobrym wyborem ale jezeli bojsz sie ze moze byc cos nie tak to benq bedzie dobry dla ciebie lub pionek
Ostatnio zmieniany przez legion : 16.06.2005 o godz. 20:59 |
|
|
|
|
#1219 |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ale uważaj! Mówią, że podobno
Pionek wali w członek! ^_^
|
|
|
#1220 | |
|
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
, a może BENQ DW-1625 z LS
|
|
|
|
|
|
#1221 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 31.05.2005
![]() |
Właśnie DVD-RAM!
Już bym kupił tego Pionka 109 do palenia i napęd LITEONa do odczytu, ale wstrzymuje mnie jedna sprawa - mianowiće DVD-RAM, który jak wiadomo obsługuje LG GSA 4163B. I tu mam pytanie, jakie są perspektywy DVD-RAM - np. sprzedawca w sklepie powiedział mi (co chyba nie jest prawdą), że DVD-RAM nie ma przyszłości i wogóle jest do d... A co wy o tym sądzicie Panowie. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#1222 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pioneer 110 bedzie zapisywal dvd-ram
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
#1223 |
|
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Będą testy. Dostawa wtorek. Pioneer 109 XLA.
|
|
|
|
|
#1224 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.09.2004
![]() |
Nie wiem, jakie są perspektywy DVD-RAM, ale wiem trochę na jego temat.
Jak na razie DVD-RAM ma zasadniczą wadę. Mianowicie jego cena jest wysoka. Ma również zalety. Podstawową zaletą jest fakt, iż korzystasz z niego jak z dyskietki bez żadnego dodatkowego softu typu In-CD. Poza tym DVD-RAM ma większą trwałość niż DVD+/-RW. Wytrzymuje ok. 100 tys. kasowań (+/-RW ok 1000). Zaopatrzony jest ponadto w system zarządzania uszkodzonymi sektorami podobny do tego stosowanego w dyskach twardych. Zwiększa to bezpieczeństwo danych. W zasadzie o perspektywach tego standardu można wnioskować na podstawie jego poprzednika, mianowicie CD-RAM. Zbytniej furory to on nie zrobił. Podsumowując: Jeżeli często dogrywasz na płytę małe pliki i zależy ci na łatwości zapisu tych plików oraz przechowywane na płytce dane są cenne, DVD-RAM prawdopodobnie jest dla ciebie. W przeciwnym wypadku nie zawracaj sobie nim głowy. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
#1225 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.09.2004
![]() |
Widzę slawek, że i ty zainteresowałeś się pionkiem?
To dobrze, że ktoś wreszcie weźmie się za pożądne testy tego palnika. Ale z tego co czytałem, 108 jednak był bardziej udaną konstrukcją. Jednak 109 to i tak czołówka. |
|
|
|
|
#1226 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Testy dopiero we wtorek
|
|
|
|
#1227 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.11.2004
![]() |
Nagrywarka COMPAL TSD80Y1 DVD RW. Mam mały problem. Posiadam Notebooka ARISTO SMART 400 z tą właśnie nagrywarką i nigdzie nie mogę znaleźć do niej biosu. Typ tej nagrywarki wskazywałby na Samsunga ale nie jestem pewien. Poradźcie gdzie znaleźć do niej nowy bios, gdyż nie radzi ona sobie z niektórymi płytkami DVD-R, DVD+R zwłaszcza o dużych prędkościach nagrywania. Z góry dzięki!
|
|
|
|
|
#1228 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
A to co do niej można znaleźć jest TU ![]() I pewnie nigdzie więcej nie będzie ![]() A firmwara niet
|
|
|
|
#1229 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.06.2005
![]() |
Niech jakis ekspert wreszcie powie co za nagrywara jest najlepsza do 250 zl.
Naczytalem sie ze Litki czesto trafiaja sie lipne sztuki.Neci 3540 i 3520 to juz nie te co 3500 .Wiec co wybrac ? |
|
|
|
|
#1230 |
|
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
a kto teraz rzadzi w vatycan city ?
chyba nie plextor,nec, LG ,samsung,pioneer tylko.......... Benq
Ostatnio zmieniany przez zorg : 18.06.2005 o godz. 22:55 |