![]() |
Cytat:
1.Mowilem o tym forum a nie o ogolno europejskim czy tez us :) 2.Nie koniecznie zalezy w jakim sklepie kupujesz ja kupie ci liteona i zrobie z niego plexa || wstarczy zobaczyc jakosc nagrania plyty przez liteona a testowana przez plexa :) 3.Kolego obudz sie czy ja gdzies napisalem ze liteony sa lepsze to wy spece od LG powiedzielisci ( pare postow wyzej) ze one sa najlepsze :) 5.Tak lepsze pod wzgledem twoim a nie calosci :D patrzysz na swojego LG i sie podniecasz jaki to ty sprzet posiadzasz :serdusz: ktory ma korekcje szybki r.i.p jasne mozliwosc nagrywania nawet na mediastore :D ..... ja moge bardzo dlugo i czas mnie nie dogania bo nie mam LG oj przepraszam jednak mam :D p.s rozsmieszyles mnie tym niesamowicie :rotfl: : - korekcji błędów (odczytu) - szybkość ripowania zapraszam tu : http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...&page=46&pp=15 i tu: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...&page=47&pp=15 oraz: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...&page=47&pp=15 |
Cytat:
Po pierwsze! do znudzenia bede powtarzał ze porównuje litka i lg takie jak wyszły z pieca! porównywanie zmodowanego Liteona do orginalnego LG jest kompletnym nonsensem i niedorzecznością, rozbawiasz mnie tym kompletnie :rotfl: Po drugie nigdy nie twierdziłem ze LG jest the best, tylko ze o niebo lepsze od Liteona (DVD-RW, nie mylić z CD-RW). Sam miałem wczesniej litka i neca i oba poszły do serwisu, litek nie wypalał tak jak trzeba az w koncu padł a nec chodził jak kosiarka (pozatym nie obsługiwal booktype). Jako iż w prolinie nie mają pioneerow i benqow a plextor jest za drogi kupilem LG i zero problemow. Po trzecie Moim zdaniem chierarchia jest nastepująca: 1. Plextor 2. Pioneer 3. Benq 4. LG ... ... na reszte odpowiem którko i zwięźle: jak tylko ktoś z moich znajomych kupi liteona zrobie testy ich obu i wrzuce na forum, puki co wszyscy co mieli Liteny pozbyli sie ich. |
Pionieer DVR-110 czy BenQ DL DW 1640 ??
Najwieksza roznica pomiedzy tymi nagrywarkami to tryb transmisji (interfejs). W przypadku Pionneer'a ATA100, w przypadku BenQ ATA66.
Potrzebuje (a moze w koncu nalezy sie zaopatrzyc w nagrywarke DVD :D) zakupic na dniach, poki rodzice daja kase :D z gory dziekuje za odpowiedzi pozdrawiam grasiu |
Cytat:
ad 2. Nigdy nie testowałem jak się sprawuje GigaRec. Zaraz może sprawdzę :> |
Cytat:
p.s ty lepiej nie biesz sie za porownanja kup sobie chipa i to ci wystarczy :) Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
nie było dzisiaj w tym sklepie http://www.artland.com.pl/htdocs/index.php?kat=_63 BenQa (będą jutro, box 1640 - 205 zł) więc w innym kupiłem sobie NECa ND-3540A oem za 190 zł (podpuściliście mnie chyba do kupienia sobie nagrywarki :> ) no i będą testy.
i tyle na razie. ;) |
Cytat:
zostały wyprodukowane (wyszły z pieca), przynosimy taki kupiony sprzęt ( w tym przypadku nagrywarka dvd LITEON, wkładamy płyte mediastore x52 i... :-o Liteon moze ją nagrać max x16 (to chyba rozumiesz bo to proste przecież || ) Cytat:
Cytat:
Cytat:
Liteon w niczym nie jest lepszy od LG. Cytat:
LG nie jest mistrzem, pisałem o tym wczeniej. Zanim kupiłem swoje LG spędziłem na czytaniu for i testów na temat nagrywarek dvd napewno więcej czasu niż Ty przesiedziałeś na języku polskim. Ukształtował mi na tej podstawie następujący ranking: PLEXTOR PIONEER BENQ LG ... i dlatego zakupiłem LG bo nie chciało mi się szukać Pioneera i Benqa, a Proline był pod nosem (czytaj "w pobliżu"), wcześniej mialem Liteona i Neca i oba padły, ale zanim padł Liteon, troche go potestowałem i nie chciał nagrywać z max prędkościami tanich cd, a z porysowanymi sobie kiepsko radził. Za to LG czyta te cd bardzo dobrze (te z którymi Liteon sobie nie radził). Cytat:
nie każdy potrafi sobie zrobić z nagrywarką co sam zrobiłeś (lub ktoś CI pomógł) każdy benchmark robi się na podstawie nowych niezmodowanych urządzen (chyba ze porównujemy Liteona niezmodowanego do zmodowanego by zobaczyc roznice), a Ty porównujesz urządzenie zmodowane do niezmodowanego (modowanie = przerabianie) Cytat:
JAk juz wcześniej wspominałem jak tylko dorwe Liteona postaram sie porobić dokładne testy i przyrównać je do LG i wstawić na forum zeby przytrzeć nosa cwaniakom którzy naciachali postów wstawianiem kilkudziesięciu postów naraz, jeden pod drugim(jakby nie umieli edytować postów:P ) i myślą ze są spoko (pisane prostym językiem zeby niektórzy zrozumieli, bo jak widać niektórzy przesadzają z Piwem ) Pozdrawiam wszytskich forumowiczów! :PEACE: |
Cytat:
Moje stanowisko w sprawie Plextorów jest jasne, ale tylko przypomnę Że jak za tyle kasy to wolę dwa inne, równie dobre napędy, które się uzupełnią, niż ten jeden Nie ukrywam, że głównie razi mnie polityka tej firmy, a nie napęd I choć może jest to dobry napęd, to nie na tyle, żeby bulić za niego ponad dwa razy tyle ile jest wart :nieee: |
Panowie, bez wycieczek osobistych, lepiej byście mi coś doradzili :P (:D)
edit: Hmm... czyli jak? BenQ 1640 VS Pioneer DVR-110 (111 już się pokazał? nie pamiętam). Czarodzieju, co ty na to? :) PS: A właśnie: jest jakiś user z Plexem? |
Ja mam LG GSA 4163B i Benq DW 1640 i uważam, że obecnie jest to świetna para :)
Benq - testy, teraz QSuite 2.0 i SolidBurn a LG - DVD-RAM 8 ) Z tego co czytałem na forum są lepsze od dotychczasowych modeli Neca, Liteona i Pioneera ;) Ale to tylko moja opinia || Zresztą Litka też mam, ale na razie w rezerwie ;) Na razie nie ma Pioneer'a DVR-110, jest wersja 110D bez DVD-RAM, ale niedługo będą też nowe LG (4167B i 4168B), Pioneer (110) oraz Nec (4550 też z DVD-RAM) :) Kto wie jak będa dobre, może warto troszkę poczekać ;) || Patrz: http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...5&postcount=31 oraz linki podane przez @kataryniarza :) :piwo: |
Cytat:
Moje sceptyczne nastawienie do BenQ już po bardzo krótkim jego używaniu diametralnie się zmieniło Jeżeli 1640 jest równie dobry jak 1620 to szczerze polecam Co do 110ki to na chwilę obecną raczej dość mało wiemy, co by sie kategorycznie wypowiadać Uważam, że jeżeli bezstresowo, miło, przyjemnie i bez niespodzianek To lepiej jakiś sprawdzony napęd :taktak: O Plexie więcej w przyklejonym temacie o 716A Tam raczej panują opinie pochlebne, ale wiadomo - każdy chwali to co ma :taktak: :mruga: |
Mam oba modele i 1640 wypada lepiej niż 1620
|
Cytat:
BTW.Rozumiem ze w obu najnowszy bios :) Pozdrawiam! |
Cytat:
|
Mam to co w podpisie - Benia do niedawna - do jego zakupu skłoniła mnie lektura tego forum ( dużo czytałem o modelu 1620) i mogę powiedzieć jedno - jestem bardzo zadowolony zarówno z możliwości i jakości samego palnika jak i nowego softu , który jeśli ktoś lubi się bawić w testy może sprawić wiele radości. :)
A na koniec jeszcze cena - 163pln oem, 188pln box - więc jak w podpisie ( na czerwono) ;) Polecam :piwo: Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
na razie nie wiem co jest warta - wypaliłem 3 płytki - rw, verbatimkę i tragedie titanum minus. o ostatnie już nie mówmy... mam możliwość zamiany na lg jakby co 8 ) a kupiłem neca nie benqa bo nie chciałem być za bardzo oryginalny ;) brałem też pod uwagę lg, ale nie chcę stać się fanatykiem (to się często zdarza z posiadaczami napędów tej firmy :jezyk: ) |
Cytat:
nie jestem fanatykiem LG :) pisalem to juz w moich postach. 1.PLEXTOR 2.Pioneer 3.Benq 4.LG aczkolwiek krew mnie zalewa jak ktoś sieje propagande ze Liteon jest lepszy od LG i porównywalny z PLEXTOREM. 8 ) Swoją drogą daj znać jak sie sprawuje NEC. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie miałem Neca więc go nie oceniam - z forum można jednak wywnioskować że ostatnim wartym uwagi modelem był ND-3500.
Może niedlugo Nec znowu stanie się przebojem ... kiedy będzie Litkiem ;) :D || Cytat:
:piwo: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
W myśl zasady - czym więcej zmian tym lepiej - dodam że zmian na lepsze ;) :piwo: |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak powaznie tyle czasu spedziles na forach i na jezyku polskim jezu normalnie jestes wspanialy :D Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
dzieki sprzedam go o 20 zlotych wiecej :D Cytat:
Cytat:
P.s normalnie dzisaj mnie zabiles poczuciem twojej wiedzy :D |
kupiłem NECa i mogę stwierdzić, że już że jest lepszy od Liteona w szybkości czytania błędów ||
nawer 16 razy na wypalankach :spoko: innych zalet na razie nie widzę. |
Cytat:
|
A ja wlasnie dzisiaj stalem sie szczesliwym posiadaczem LG 4316B z firmware A103. Dalem za niego 205zl wersja BULK. Wypalilem jak dotad 10 plytek i spokojnie widza je odtw. dvd moich qmpli.A nagrywalem na jakis noname'ach tak wiec polecam ta nagrywareczke i jeszcze ten serwis. szybko i fachowo.
pozdrawiam neoscorpion |
Cytat:
|
Cytat:
Widzieć to widzą, a czy film nagrany na no name dotelepie się do końca ( oglądany ) to już inna sprawa;) Nie zdziwię się gdy po obejrzeniu 3/4 filmu będzie nagły STOP . Sprawdźcie |
Cytat:
;) Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
sprawdz w encyklopedi co oznacza LOGISTYKA :fiu: Cytat:
nie musisz chodzić na korepetycje do nauczycieli, zwykły maturzysta CI wystarczy. Cytat:
Cytat:
ale nie jestem aż takim fanatykiem jak Ty, i pamiętaj stare mądre przysłowie mówi: "ALKOHOL jest dla mądrych ludzi a nie dla głupich!!" (na niektórych źle wpływa, dziwnie się zachowują i głupoty piszą na forach) zwykle w niedziele czytam niedorzeczne posty @legiona i staram się go naprostować w jego błędnym rozumowaniu. Cytat:
nikt i nic nie jest idealne no chyba że @legion wraz ze swoim Liteonem@Plextorem? :O Cytat:
Cytat:
LG nie trzeba modować, jest zmodowane fabrycznie ;) Cytat:
Ty mnie za to nie zabijasz ale rozśmieszasz swoją NIEWIEDZĄ. niektórych cytatów nieskomentuje bo są tak niedorzeczne że brak słów... może jak zrobisz kolejny dyplom (a może wpierw powtórz mature?) to się doczekamy konkretnych porównań a nie bezsensownych. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
-ze proline jest gorszy od liteona :D Cytat:
moze w ramki sobie go wstaw :) Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
picia piwa bo od niego chyba tobie za bardzo sie glowa kiwa :) Cytat:
mnie nie musisz chlopcze prostowac ale jak masz cos do prostowania to zapraszam do lekarza pierwszego kontaktu :) Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
p.s to pokaz mi porownanja twoje narazie duzo gadasz a malo robisz Cytat:
|
Czytam to wzajemne obrzucanie się błotem :klotnia: i zaczyna mi sie :blee: :niepow:
Ale jedna rzecz nie daje mi spokoju ... Cytat:
Oczywiście pomijam pierwszą pozycję na liście ponieważ zaraz napiszesz o kosztach - będziesz miał rację ponieważ Plextor nie jest według mnie wart swojej ceny - tu w pełni zgadzam się z Vizzardem. Nasunęła mi się jeszcze jedna myśl odnośnie tej awaryjności Liteona o którą się spieracie - koledzy już wcześniej wspominali o dużej liczbie userów Litka, która napewno przekłada sie proporcjonalnie do usterek urządzeń ale nikt nie zauważył skąd biorą się te usterki. Mianowicie (jestem o tym przekonany) bardzo duży odsetek tych usterek wynika ze świadomie zamierzonego psucia napędów przez samych użytkowników, którzy następnie liczą na korzyści płynące jak to ktoś nazwał z programu partnerskiego oferowanego przez Litka. Polega on oczywiście na wymianie napędu na nowy - najczęściej pociąga to za sobą zmianę na nowszy model. W ten sposób raz stając się posiadaczem Liteona masz na długi czas świeże jego modele nie wydając ani grosza - znam co najmniej kilku takich długodystansowców. ;) Odnośnie LG - w momencie kiedy model GSA-4163B zbierał laury na tym forum zaraz widocznie zwiększyło się grono jego użytkowników a wraz z nim jak grzyby po deszczu wyrosły nowe tematy typu - mam problem z palnikiem LG ... - a niestety ilość userów LG to tylko mały procent w stosunku do posiadaczy Liteona. Nie chwalę tu bynajmniej Liteona ani też nie zamierzam oczerniać LG - obydwa palniki jak i szereg innych mają swoje wady i zalety - ale wkurza mnie jak ktoś tendencyjnie podchodzi do wystawiania ocen. (( Powyższe poddaję pod rozwagę :idea: Pozdrawiam :piwo: |
Cytat:
Widzę że nie czytałeś od początku tej całej naszej dyskusji z @legionem. Mianowicie napisałem iż pierwszym moim zakupem był właśnie LITEON, niestety nie byłem z niego zadowolony, gdyż tylko lepsiejsze nośniki wypalał z konkretnymi szybkościami x24 w górę, pozatym po 2 tyg umarł całkiem, dostałem NECa, ten padł po tygodniu, pozatym nie obsługiwał booktype i bardzo głośno chodził. Zanim kupiłem kolejną nagrywarke poświęciłem kilka godzin na czytaniu for i szukaniu włąściwego urządzenia. Większość polecała mi PLEXA, ale jako że jest za drogi odpadł w przebiegach. Więc radzono mi abym zakupił Benqa lub Pioneera ewentualnie LG. Nie ukrywam iż zasugerowałęm się także znajomymi ktorzy pracują w dwóch większych serwisach (proline, action) i napisali mi iż LG najmniej wraca spowrotem. jako iż nie miałem zbyt wiele kasy a Proline mam blisko i tanio (nie chce tu robić reklamy w żadnym wypadku) kupiłem LG, gdyż w prolinie nie mają benqów i pioneerów. Puki co jestem zadowolony z posiadanego urządzenia ale apsolutnie nie jestem fanatykiem. Planuje bowiem dokupić drugą wypalarke i bedzie to albo pioneer albo benq, ale to za jakiś czas. Natomiast dyskusja z @Legionem potoczyła się tak jak się potoczyła, zeszła na tory bezargumencia ale tylko dlatego iż on wybrał taką forme. Napisałem jeden post iż mam LG i sprawuje się całkiem dobrze a on oskarżył mnie o sianie propagandy, dodatkowo stwierdził iż on ma LITEONA@PLEXTORA i ze to lepsze...no ja rozumiem, ale jak można oskarżać kogoś o sianie propagandy samemu to robiąć! Nie było by tej przegadywanki z @legionem gdyby nie zaatakował mojej osoby. Jako iż należe do ludzi upartych i nielubie jak ktoś mnie bezpodstawnie oskarża, staram się odeprzeć te ataki, w formie w jakiej on zaczął. Koleś pomyślał ze jak napisał 3600 postów to mu wolno besztać początkujących forumowiczów. Chamstwo i obłuda. No cóż taki kraj... |
@legion
Po prostu jesteś żałosny. nie chce mi się juz wklejać linijka po linijce twoich bazgrołów i osobno ich komentować. wszystkie Twoje posty pisane do mnie to osobisty atak na moją osobę, niewiedzieć czemu, bo chyba nie dlatego że napisałem iż mam LG:> zaraz mnie oskarżyłeś o sianie propagandy, zapomniałeś ze sam ją siejesz. można tylko ubolewać nad brakiem Twoich argumentów w tym temacie, za to wziąłes się za atak na moją osobę. Pozatym powinni już dawno zamknąć ten temat gdyż regulamin mówi wyraźnie: Cytat:
zero argumentów, wyłącznie ataki na moją osobę. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
A ja juz nawet nie :nie: :mruga: |
Cytat:
pozatym znowu złamałeś punkt 12 regulaminu. Już pisałem iż zrobie testy jeśli tylko dostane w swoje ręce liteona. Puki co nikt w pobliźu nie ma tej wypalarki. |
Panowi Panowie, dajcie sobiena zgode, albo na PM/mail/gg/cokolwiek. zawalacie forum.
Kazdy ma jakies tam swoje upodobania i niech tak pozostanie. Pozdrawiam:) |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
ok jezeli to znaczy ze ma windowsa sprawdzic to ja jestem swieta teresa z kalkuty jeszcze raz zacytuje ten post : Cytat:
Cytat:
|
:\
Temat już się tak rozrósł, że ostatnio ciężko w nim coś sesownego znaleść...teraz to widzę tylko "wzajemne obrzucanie się błotem" przez @legiona i @juicepp. Chłopaki macie od tego priv. EOT Pozdrawiam, Mac |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:27. |