Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   DLA NOWYCH USEROW !!!! z pytaniem co kupic za nagrywarke DVD!!!!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f15/dla-nowych-userow-pytaniem-co-kupic-za-nagrywarke-dvd-44017/)

hlmz 27.01.2005 20:37

acha a o co chodzi z ta korekta bledow? z czym to sie je ? w czym to przeszkadza itd ? w jaki sposob one sie przejawiaja?

SX1 27.01.2005 20:24

kup liteona to szybko go zwrocisz do serwisu :]

kraluk 27.01.2005 20:20

Cytat:

Napisany przez hlmz
Zastanawiam sie czy oplaca sie 50 zl dac wiecej za Neca , bo jakos troche czytalem to niezbyt ludzie sa zadowoleni ale sam juz nie wiem .
Jak uwazacie ?
Pozdrawiam.

Eee... Ja używam tego Nec'a i nie powiem na niego złego słowa. Jedyną wadą tej nagrywarki jest stusunkowo średnia korekcja błędów. A jeśli chodzi o zapis to wg mnie Nec jest lepszy od Litka:D

hlmz 27.01.2005 20:09

Witam wszystkim.
Wpadlem tutaj bo urzęduja tutaj mozgi od napedow optycznych :)
Chcialem sie dopytac o 2 modele bo do jutra popoludnia musze sie zdecydowac z kupnem :
LiteOn 1653 za 255 zl czy moze
Nec 3520A za 299 zl .
Zastanawiam sie czy oplaca sie 50 zl dac wiecej za Neca , bo jakos troche czytalem to niezbyt ludzie sa zadowoleni ale sam juz nie wiem .
Jak uwazacie ?
Pozdrawiam.

legion 26.01.2005 23:11

Cytat:

Napisany przez kataryniarz
Przekonasz sie po zakupie ;)
A tak powaznie korekcja bardzo dobra :)

Przed zakupem przejrzyj jeszcze to: <zobacz> i <zobacz>

nie przesadzajmy sam ma LG i z ta korekcja nie jest tak pieknie :)

Cytat:

Napisany przez Crasher1
Tylko rok? Pamietam, ze na cd dawali nawet 50 lat...

trik marketingowy ale roznie to bywa jak mowile ja mam plyte dvd nagrana 2 lata prawie temu i dziala do dzisaj :D

VIZZARD 26.01.2005 22:21

Cytat:

Napisany przez SX1
hmmm wiesz? troche nie wyczerpujaca ta Twoja wypowiedz :) nic nowego sie nie dowiedzialem a tymi kilkoma slowami raczej mnie nie przekonales do wyboru :) czy moglbys odpowiedziec na te pytania ktore wczesniej zadalem? to by mi bardziej pomoglo :D

Nie napisałem, bo powoli nudne to jest - ciągle o tym samym pisać :taktak:

Jeżeli chodzo o Neca - zawsze jego domeną było nagrywanie

Gorzej było z korekcją i odczytem - to był model 2500A

Z modelem 3500A poprawiono korekcję, lecz dużo różnych opinii na ten temat było

Jedni uważali, że niewiele w tej kwestii poprawiono - inni - że korekcja jest lepsza niż u Litków 16xx :D

Model 3520 wprowadza nowy chipset sterujący, który wedle testu na cdrinfo.com

Faktycznie poprawia omawiana sprawę

Pioneer jest napędem bardziej uniwersalnym - wszystko jest na przyzwoitym poziomie :taktak:

Jednak jeżeli chodzi o zapis - dalej stawiam na Neca

Ponadto jest temat o Necu 3520

Kilka wykresów, opinii ... :czytaj:

I jeszcze jedno:

Nec ma duże zaplecze Necomaniaków

Co przelewa się na coraz to nowe biosy, podobno lepsze - nie tylko oficjalne

W przypadku Pioneera natomiast, raczej tylko na oficjale można liczyć

I to tak w trzech słowach ...

:D

BTW Na głównej stronie cdrinfo.pl masz test Neca 3500A i Pioneera 108 :czytaj:

:>

VIZZARD 26.01.2005 21:57

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Wcześniej był ---> "Bartez+" :D

Znów się spóźniłem :buu:

A wszystko to dlatego, że jem popcorn i piszę jedną ręką :pisze:

:smutny:

VIZZARD 26.01.2005 21:56

Cytat:

Napisany przez MacGyver
A jaki był wczesnejszy bo przed zmianą go nie widziałem :p

SX1 vel Bartez+ :>

Pagerus 26.01.2005 21:55

Cytat:

Napisany przez MacGyver

Wcześniej był ---> "Bartez+" :D

VIZZARD 26.01.2005 21:55

Cytat:

Napisany przez Bartez
Dostałem cynk ;) [thx Dzili] || :D

Nie ma to jak swoi ludzie wmieszani w tłum :konf:

Którzy za reputkę zrobią wszystko :>

Trzeba uważać :na_ucho:

:czar:

SX1 26.01.2005 21:55

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Po prostu bierz Neca :taktak:

:mruga:

hmmm wiesz? troche nie wyczerpujaca ta Twoja wypowiedz :) nic nowego sie nie dowiedzialem a tymi kilkoma slowami raczej mnie nie przekonales do wyboru :) czy moglbys odpowiedziec na te pytania ktore wczesniej zadalem? to by mi bardziej pomoglo :D

MacGyver 26.01.2005 21:45

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Nieeee... poprosiłbym go o zmianę nicku :spoko:

Pagerus 26.01.2005 21:40

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Ciekawe jakby ktoś się nazwał Pagerus+

Co byś zrobił? :idea:

Napisał byś: "Czołem brachu?" czy "Witamy w klanie?" :>

Nieeee... poprosiłbym go o zmianę nicku :spoko:

VIZZARD 26.01.2005 21:36

Cytat:

Napisany przez SX1
mam pewien problem bo nie wiem co wybrac, czy NEC 3520A czy Pioneer 108 ?? ten drugi jest drozszy o 30 zł ale to nie problem, zytalem o NECu ze slabo odczytuje plyty ale czy to jest duzy problem dla zwykleg uzytkownika? moze to tylko expertom przeszkadza i w normalnym uzytkowniu nie ma zadnego problemu?? o Pioneerze niestety nic nie udalo mi sie nigdzie znalezc w PL jak sobie radzi czy lepiej od NECa czy gorzej...jak to jest? czy lepiej nagrywa Pion od Nec? i czy lepiej odczytuje? bo sam nie wiem ktory z nich wybrac... ktos mi pomoze w wyborze ? :) bede wdzieczny

Po prostu bierz Neca :taktak:

Bartez 26.01.2005 21:30

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Ale jaki czujny! :O

Niby go nie ma, a tu proszę!

Wystarczyło mu 10 minut żeby to wyłapać :>
||

Dostałem cynk ;) [thx Dzili] || :D

VIZZARD 26.01.2005 21:21

Cytat:

Napisany przez SX1
zmieniajcie na byle jaki :P chyba zwykly uzytkownik nie ma takiej opcji ale Admin pewnie tak :P to zmien np na SX1, najwazniejsze dla mnie jest tylko rozwiazanie problemu mojego..

Ty! No teraz co innego! :taktak:

Spoko nick! :spoko:

I Bartez może spać spokojnie :mruga:

BTW

Ale jaki czujny! :O

Niby go nie ma, a tu proszę!

Wystarczyło mu 10 minut żeby to wyłapać :>

||

SX1 26.01.2005 21:08

zmieniajcie na byle jaki :P chyba zwykly uzytkownik nie ma takiej opcji ale Admin pewnie tak :P to zmien np na SX1, najwazniejsze dla mnie jest tylko rozwiazanie problemu mojego..

VIZZARD 26.01.2005 21:00

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Hehe - widać władza zastrzegła sobie niektóre nick'i :D

Ciekawe jakby ktoś się nazwał Pagerus+

Co byś zrobił? :idea:

Napisał byś: "Czołem brachu?" czy "Witamy w klanie?" :>

Pagerus 26.01.2005 20:38

Cytat:

Napisany przez Bartez
:offtopic:

witamy na forum

fajny nick - jakoś tak znajomo brzmi :idea: ;)
Czy mógłbym prosić o zmianę? ;)

Hehe - widać władza zastrzegła sobie niektóre nick'i :D

Bartez 26.01.2005 20:30

:offtopic:

witamy na forum

fajny nick - jakoś tak znajomo brzmi :idea: ;)
Czy mógłbym prosić o zmianę? ;)

SX1 26.01.2005 20:20

mam pewien problem bo nie wiem co wybrac, czy NEC 3520A czy Pioneer 108 ?? ten drugi jest drozszy o 30 zł ale to nie problem, zytalem o NECu ze slabo odczytuje plyty ale czy to jest duzy problem dla zwykleg uzytkownika? moze to tylko expertom przeszkadza i w normalnym uzytkowniu nie ma zadnego problemu?? o Pioneerze niestety nic nie udalo mi sie nigdzie znalezc w PL jak sobie radzi czy lepiej od NECa czy gorzej...jak to jest? czy lepiej nagrywa Pion od Nec? i czy lepiej odczytuje? bo sam nie wiem ktory z nich wybrac... ktos mi pomoze w wyborze ? :) bede wdzieczny

kataryniarz 26.01.2005 16:06

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Ten LG chyba najbardziej mi się podoba - ale dalej nie wiem jak jest z tą korekcją błędów - bo to jest dla mnie bardzo ważne...

Przekonasz sie po zakupie ;)
A tak powaznie korekcja bardzo dobra :)

Przed zakupem przejrzyj jeszcze to: <zobacz> i <zobacz>

Crasher 26.01.2005 15:56

Tylko rok? Pamietam, ze na cd dawali nawet 50 lat...

legion 26.01.2005 15:26

Cytat:

Napisany przez Crasher1
No wlasnie, a jak to jest z trwaloscia dobrze nagranej markowej plyty...?

Pozdrawiam

roznie z nia bywa trudno powiedziec moze to byc rok ale to zalezy od jakosci nosnika :D

Pagerus 26.01.2005 15:00

Cytat:

Napisany przez Yacko
Bierz BENQ 1620 w cenie Litka dostaniesz (270 zł).Poczytaj wątek o BENQ 1620, przejrzyj zachodnie fora dyskusyjne, obejrzyj wykresy.Ten napęd to obecnie czołówka pod względem jakości nagrywarek DVD.

W tych sklepach co u mnie wchodzą w grę chyba nie lubią BENQ'a - bo w żadnym z nich go nie ma... Ten LG chyba najbardziej mi się podoba - ale dalej nie wiem jak jest z tą korekcją błędów - bo to jest dla mnie bardzo ważne...

Yacko 26.01.2005 14:51

Bierz BENQ 1620 w cenie Litka dostaniesz (270 zł).Poczytaj wątek o BENQ 1620, przejrzyj zachodnie fora dyskusyjne, obejrzyj wykresy.Ten napęd to obecnie czołówka pod względem jakości nagrywarek DVD.

icemac 26.01.2005 14:45

Cytat:

Napisany przez Pagerus
A co? Ten Nec 3520 jest lepszy???

LOTERIA jak trafisz taki sprzet bedziesz mial

Pagerus 26.01.2005 14:42

Cytat:

40zl wiecej (podaje za proline.pl) za spokoj i wieksze mozliwosci - to chyba nie duzo? :idea: ...kurcze kuszaca cena NEC-a 3520 ;)

Przynajmniej nie powiekszysz grona uzytkownikow 1653 piszacych: "nie pali/czyta takich, a takich plyt" :piwo:

A plytki DVD-RAM chyba tak szybko nie beda taniec :'( Za male jest zapotrzebowanie w Polsce i chyba stad tak wysoka cena.

A co? Ten Nec 3520 jest lepszy???
Co do płytek DVD-RAM sądzę, że z pewnością będą tanieć - tak jak wszystko w przyrodzie :D

kataryniarz 26.01.2005 14:22

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Pewnie mimo wszystko zadecyduje niższa cena Litka...

Ale z kolei będą napewno tanieć te płytki DVD-RAM... czyżby więc jednak LG? :haha:

40zl wiecej (podaje za proline.pl) za spokoj i wieksze mozliwosci - to chyba nie duzo? :idea: ...kurcze kuszaca cena NEC-a 3520 ;)

Przynajmniej nie powiekszysz grona uzytkownikow 1653 piszacych: "nie pali/czyta takich, a takich plyt" :piwo:

A plytki DVD-RAM chyba tak szybko nie beda taniec :'( Za male jest zapotrzebowanie w Polsce i chyba stad tak wysoka cena.

Pagerus 26.01.2005 13:47

Cytat:

Napisany przez icemac
platinumy 8x sa od RICOH i ladnie je pali tez litek

a co do plytek to spojrz tez na ich trwalosc :tak!:

DVD-RAMy to chyba za tanie nie sa

kazdy wybor z biegiem czasu okaze sie jakos nie trafiony

No niestety masz rację - każdy zakup kiedyś okazuje się nie trafiony...
Pewnie mimo wszystko zadecyduje niższa cena Litka...

Cytat:

Niestety ma racje...

Ale z kolei będą napewno tanieć te płytki DVD-RAM... czyżby więc jednak LG? :haha:

Crasher 26.01.2005 13:27

No wlasnie, a jak to jest z trwaloscia dobrze nagranej markowej plyty...?

Pozdrawiam

kataryniarz 26.01.2005 13:23

Cytat:

DVD-RW LG GSA-4163B czy DVD-RW LITEON SOHW-1653S.
Zdecydowanie LG, ale jesli nie potrzebujesz DVD-RAM polecam Benq 1620 :)

Cytat:

Niestety ma racje...

icemac 26.01.2005 13:10

platinumy 8x sa od RICOH i ladnie je pali tez litek

a co do plytek to spojrz tez na ich trwalosc :tak!:

kazdy wybor z biegiem czasu okaze sie jakos nie trafiony

Pagerus 26.01.2005 12:58

Cytat:

Napisany przez icemac
ja bym wzial benq 1620, lub litka 1653

wszystko i tak jest zalezne od tego na jaki egzemplarz trafisz, moj 451 ladnie pali i jestem zadowolony jak to napisal VIZZARD "litek to nie mistrzostwo swiata" i kazdy naped ma wady i zalety.

jak sie pali na markowych plytkach to chyab zaden nie ma problemow, no jedynie jak jest uszkodzony palnik, ale to juz inna bajka :tak!:

A ten LG jest zły? Ma dodatkowo obsługę DVD-RAM (nagrywa x5) - to całkiem miły dodatek za niezbyt dużą dopłatą :) Interesuje mnie najbardziej korekcja błędów - no i zapis płyt Platinum, Esperanza (+)...

icemac 26.01.2005 12:52

ja bym wzial benq 1620, lub litka 1653

wszystko i tak jest zalezne od tego na jaki egzemplarz trafisz, moj 451 ladnie pali i jestem zadowolony jak to napisal VIZZARD "litek to nie mistrzostwo swiata" i kazdy naped ma wady i zalety.

jak sie pali na markowych plytkach to chyab zaden nie ma problemow, no jedynie jak jest uszkodzony palnik, ale to juz inna bajka :tak!:

Pagerus 26.01.2005 12:48

Cytat:

Napisany przez icemac
@Pagerus

zaraz Ci sie posypia opinie :>

typu: a moja to tak, jego inaczej, moja najmojsza ... itd. :tak!:

Pewnie tak - ale kurde - zależy mi na konkretnych opiniach - a nie - że moja ma ładniejszy panel albo takie bzdury...

icemac 26.01.2005 12:46

@Pagerus

zaraz Ci sie posypia opinie :>

typu: a moja to tak, jego inaczej, moja najmojsza ... itd. :tak!:

Pagerus 26.01.2005 12:42

Z cyklu szybkie pytanie - szybka odpowiedź :D
Co według Was jest lepsze - biorąc pod uwagę takie kryteria jak korekcja błędów i inne ważne - DVD-RW LG GSA-4163B czy DVD-RW LITEON SOHW-1653S.
Z góry dziękuję za rzetelne opinie :)

VIZZARD 26.01.2005 09:57

Cytat:

Napisany przez tysszek
Mam zamiar sobie kupic nagrywarke napisalem osobno ale skierowali mnie tu wiec zapytam sie tu :) poczytalem troszke i widze ze wszyscy polecaja LITEON SOHW - 1653S bo tej nowej jeszcze nie widzialem nigdzie :( ale mam pytanie co oznacza to S na koncu bo znalazlem w sklepie internetowym i tam sa 3 rodzaje ich i zadna nie ma koncówki S? to cos oznacza SOFT czy co? bo nie wiem jestem zielony w tych sprawach:((

Wszystkie maja końsówkę S

I o ile się nie mylę - oznacza to optykę od Sanyo :mruga:

karel48 26.01.2005 07:41

Cytat:

Napisany przez tysszek
Mam zamiar sobie kupic nagrywarke napisalem osobno ale skierowali mnie tu wiec zapytam sie tu :) poczytalem troszke i widze ze wszyscy polecaja LITEON SOHW - 1653S bo tej nowej jeszcze nie widzialem nigdzie :( ale mam pytanie co oznacza to S na koncu bo znalazlem w sklepie internetowym i tam sa 3 rodzaje ich i zadna nie ma koncówki S? to cos oznacza SOFT czy co? bo nie wiem jestem zielony w tych sprawach:((

A ja ma zamiar tanio sprzedać - miesięczną ( ok. 20 wypaleń) - wiadomosc na PW

tysszek 25.01.2005 22:15

ugh

legion 24.01.2005 22:18

Cytat:

Napisany przez Crasher1
A jakby jako konkurenta dorzucic tu BenQ? On ponoc bardzo ladnie pali..

jak najbardziej jest to ciekwy naped :D

Crasher 24.01.2005 12:15

A jakby jako konkurenta dorzucic tu BenQ? On ponoc bardzo ladnie pali..

legion 24.01.2005 12:05

nie widzialem testu tego biosa a jezeli chodzi o bledy PI to pisalem ze litek ma bardzo dobra korekcje bledow ale wazniejszy jest PIF ktory do chodzi do 7 to wskazuje ze plyta jest nagran nie ciekawie PIF powinien byc maks 2 ale juz mowilem nie dales sum wiec trudno powiedziec jak to wyglada na oko wykres plyty nie jest ciekawy jak by bylo 9/2 to wynik jest bardzo dobry :D

a co do testu na nero to plyta musial byc przypuszczam nagran 16X bo ustawienie szybkosci testu jest 8x wiec mysle ze jak by nagralo sie ta plyte wolniej (8x) wykres bylby ladniejszy :D

Crasher 24.01.2005 00:21

Fajnie dzieki. Ale chodzilo mi o tescik jakis z tym biosem co pisalem.. A co do tego PI Errors to mi nie odpowiedziales czemu jest taka roznica..?
O nosnikach zaraz poczytam co i jak.

Pozdrawiam

legion 23.01.2005 21:32

jezeli ci chodzi o testy nosnikow na podkladzie CMC to znajdziesz ich pelno na forum np.tu http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...postcount=2895
a jezeli chodzi ci o test asusa to tu :
http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...rticleId=10004

Crasher 23.01.2005 18:40

A widziales moze gdzies testy tego nosnika, albo moze wiesz jak sie zachowuje z tym biosem Piodata 108DX, bo on ponoc wlacza bitsetting, ktorego nie ma w Pionku i Asusie..

Pozdrawiam

legion 23.01.2005 18:11

mysle ze jak wezniesz asusa (oem pionka ) bedziesz zadowolony jeszcze pamietaj liczy sie
jakosc nosnika z cmc roznie bywa :D

Crasher 23.01.2005 17:58

Skoro nie zwraca bledow to co oznacza to 600 (patrz rysunek :))? Czylic co mam brac tego asusa, lepszy to wybor niz NEC?

http://crasher1.fm.interia.pl/Piodata.JPG

Pozdrawiam

legion 23.01.2005 16:57

Cytat:

Napisany przez Crasher1
Niby tak, ale tam max PI jest 9, a na Piodacie ponad 600, to chyba nie za dobrze?

to co ale litek ma dobra korekcie bledow i po pierwsze nie dales calego wykresu z sumami :nie:
i po drugie wiadamo przeciesz ze nec'a niczym nie sprawdzisz bo nie zwraca bledow Pi/Pif wiec pionek jest najlepszym przykladem ze jest to mozliwe poniewasz sa na tych samych chipach choc pionek ma lepsza optyke :D wiec mysle ze ta plyta bezposrednio na necu wyszla by podobnie :D

Crasher 23.01.2005 00:57

Niby tak, ale tam max PI jest 9, a na Piodacie ponad 600, to chyba nie za dobrze?

legion 22.01.2005 23:43

Cytat:

Napisany przez Crasher1
Ja sie na tym nie znam, ale z tego co znalazlem na forum to nagranie NEC'a wydaje sie lepsze niz to ze stajni Pioneera. Mozecie zerknac i powiedziec co myslicie?

Pozdrawiam

pierwszy wykres zostal zrobiony na litku wiec dlatego taki dobry :D choc PIF nie ciekawy :(

Crasher 22.01.2005 17:39

Ja sie na tym nie znam, ale z tego co znalazlem na forum to nagranie NEC'a wydaje sie lepsze niz to ze stajni Pioneera. Mozecie zerknac i powiedziec co myslicie?

NEC :
http://crasher1.fm.interia.pl/NEC.png

PIODATA :

http://crasher1.fm.interia.pl/PIODATA.png

Pozdrawiam

legion 22.01.2005 00:03

panel w sumie identyczne :D

VIZZARD 21.01.2005 17:45

Tu jednak widoczne wyraźne różnice

Pioneer

http://cdrinfo.com/Sections/Articles...ages/front.jpg

Asus

http://cdrinfo.com/Sections/Articles...ages/front.jpg

legion 21.01.2005 17:09

Cytat:

Napisany przez Crasher1
No wlasnie korekcja w NEC'u sie ponoc nie zmienila... Zastanawia mnie ten Pionek (ASUS), ponoc to to samo..

Pozdrawiam

asus 1604P to samo co pionek 108 :D budowa taka sama roznia sie tyko panelami przednimi :D
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...4&postcount=46

VIZZARD 21.01.2005 16:22

Cytat:

Napisany przez Crasher1
No wlasnie korekcja w NEC'u sie ponoc nie zmienila... Zastanawia mnie ten Pionek (ASUS), ponoc to to samo..

Pozdrawiam

Jeżeli chodzi o Neca 3500A, Pionka DVR-108, TDK 1616N i DRW-1604P

To nie jest to z pewnością to samo

Ten sam jest chipset sterujący

Ale reszta jak optyka i mechanizmy są różne

Różne rozwiązania indywidualne :taktak:
Na przykład TU :czytaj:

Cytat:

The main chipsets come from NEC, with part numbers NEC D63635GM and NEC C333500. The same chipsets are used in the TDK 1616N, the Pioneer DVR-108 and ASUS DRW-1604P.

Crasher 21.01.2005 15:58

Pozdrawiam

VIZZARD 21.01.2005 14:34

Cytat:

Napisany przez Crasher1
@VIZZARD
Z tego co widzialem to masz chyba to BenQ.. No i co mozesz powiedziec? Lepsze to to niz Pionek albo NEC?

Pozdrawiam

Mam go prawie jeszcze ciepłego :D

Także niewiele mogę powiedzieć :nie:

Jest raczej cichy, szybki

Pali podobnie do Neca 2500A

Korekcją ustępuje Litkowi

Przy wyższych prędkościach niż x8 nagrywa ładnie

Nie powiem nic o łamaniu zabezpieczeń - nigdy nie było mi to potrzebne

Jak za tę cenę napęd spoko :taktak:

Pionka nie miałem - więc się nie wypowiem w tej kwestii

A o Necu mogę się wypowiedzieć raczej w pozytywach

Poza korekcją oczywiście

Ale to się chyba zmieniło wraz z modelem 3520

Oczywiście na plus dla Neca :mruga:

Crasher 21.01.2005 13:42

@VIZZARD
Z tego co widzialem to masz chyba to BenQ.. No i co mozesz powiedziec? Lepsze to to niz Pionek albo NEC?

Pozdrawiam

bakupl 21.01.2005 13:32

A ja sobie czekam do końca miesiąca na NEC 3530A :)

Lockheed 21.01.2005 13:28

Wole sie upewnic czy to jest ten sam model, bo nie ma na koncu literki A.

http://www.bino.com.pl/go/_info/?user_id=08928

To to?

sgj 21.01.2005 13:27

a co z Key@Audio ?

VIZZARD 21.01.2005 13:16

Cytat:

Napisany przez Lockheed
Z Twojego postu wnioskuje, ze to lepszy wybor, niz ten liteon.Czy on ma nagrywa plyty Dual Layer?

Ale specyfikacja jest aktualna :czytaj:

Kod:

DVD

Write:
DVD+R DL 8.5GB
DVD+R 4.7GB
DVD+RW 4.7GB
DVD-R 4.7GB
DVD-RW 4.7GB (Close session)

Read:
DVD-5
DVD-9
DVD-10
DVD-18
DVD+R/-R/+RW/-RW

legion 21.01.2005 13:14

Cytat:

Napisany przez Lockheed
Z Twojego postu wnioskuje, ze to lepszy wybor, niz ten liteon. Czy tak?

cenowy tak ale ja sam bym wybral albo liteona albo pionka :D ale opinie sa pochlebne o benq'u :
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=43421
Cytat:

Napisany przez Lockheed

Edit:
Wlasnie zauwazylem, ze ta aukcja jest lekko nieaktualna.

no ale znajdziesz go w podobnej cenie moze taniej :D

Lockheed 21.01.2005 13:05

Cytat:

Napisany przez legion
a to moze ci sie najbardzie spodobac:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=37421247

Z Twojego postu wnioskuje, ze to lepszy wybor, niz ten liteon. Czy tak?

Edit:
Wlasnie zauwazylem, ze ta aukcja jest lekko nieaktualna.

legion 21.01.2005 12:15

Cytat:

Napisany przez sgj
chcę kupić nagrywarkę DVD ,
- bezproblemowe nagrywanie o odczytywanie różnego rodzaju płyt(wszystkich)
- prędkość nie ma znaczenia

to liteon :D 812 lub 832 (najlepiej radza sobe z zabezpieczeniami safedisk) a jak chcesz nowszy model to :
liteona 1653 cena u gory :D

sgj 21.01.2005 12:13

chcę kupić nagrywarkę DVD ,
- bezproblemowe nagrywanie o odczytywanie różnego rodzaju płyt(wszystkich)
- prędkość nie ma znaczenia

VIZZARD 21.01.2005 12:09

Cytat:

Napisany przez Lockheed
Oplaca sie dolozyc do czegos takiego?
http://www.bino.com.pl/go/_info/?user_id=10453

No to już lepiej :taktak:

Ale nie wiem czemu moje zaufanie bardziej wzbudza jednak 1633 :D

Chyba, że nowe biosy przyniosą oczekiwaną poprawę :mruga:

legion 21.01.2005 11:59

Cytat:

Napisany przez Lockheed

oplaca sie :D
@nimal :spoko:
----------------------------------------------------------------------------
@Lockheed jezeli chcesz kupic nagrywake to najlepiej kupic :
LiteOn DVD R/RW +/- SOHW1653S OEM !!! za 259zl (nowa)
a jak masz wiecej kasy to :
NEC ND-3520A 16x OEM za 299 zl (nowa) tylko odczyt nie poprawili :( szkoda :D
a rekomendacja :
Pioneer DVR-108D R/RW +/- OEM za 325 zl (nowa) :spoko:
a to moze ci sie najbardzie spodobac:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=37421247
Cytat:

Napisany przez slo
nimal dowcipny jest też temat dyskusji "... co kupic za nagrywarke DVD!!!!!! " za nagrywarke mozna kupić np: kilka skrzynek browara :)

no juz zadwali pytanie o to wlasnie chodzilo zeby nie bylo sztywnie a browarek jak najbardzie wiec kazdy ma wybor czy za kase przeznaczona na wypalarke nie kupic np. pare flaszek :D

slo 21.01.2005 11:55

nimal dowcipny jest też temat dyskusji "... co kupic za nagrywarke DVD!!!!!! " za nagrywarke mozna kupić np: kilka skrzynek browara :)

nimal 21.01.2005 11:16

coraz dowcipniejsze sa te aukcje ||

Lockheed 21.01.2005 11:08

VIZZARD 21.01.2005 11:07

Cytat:

Napisany przez Lockheed
Potrzebuje nagrywarki DVD. Oto co znalezlem na allegro:

LITE-ON LDW 811S http://allegro.pl/show_item.php?item=39746747
LITE-ON LDW451S http://allegro.pl/show_item.php?item=39623546
BTC DRW 1008IM http://allegro.pl/show_item.php?item=40071160

Ktora z nich bylaby najlepszym wyborem?

Jeżeli już naprawdę nie masz więcej kasy

To tak jak podpowiada legion

:taktak:

Ale gdybyś jednak coś jeszcze wysupłał

To sprawdź jeszcze Litka 812 lub 832 :mruga:

legion 21.01.2005 10:43

LITE-ON LDW451S :spoko:

Lockheed 21.01.2005 10:03

Potrzebuje nagrywarki DVD. Oto co znalezlem na allegro:

LITE-ON LDW 811S http://allegro.pl/show_item.php?item=39746747
LITE-ON LDW451S http://allegro.pl/show_item.php?item=39623546
BTC DRW 1008IM http://allegro.pl/show_item.php?item=40071160

Ktora z nich bylaby najlepszym wyborem?

legion 20.01.2005 17:28

Cytat:

Napisany przez Grzegorz32
Nie zamierzam się z nikim kłócić i wyjaśniać swoich racji. Nec 3520 jest jak dla mnie -THE BEST i to wszystko. Nagrywa szybko i bezbłędnie, czyta wszystko co nagrała. Cóż więcej wymagać. :)

no to jestes nie wymagajacy ale ok ja tez niemam zamiaru sie klucic ale troche z
pisaniem THE BEST to przesadzasz sprobuj podejsc do tego zimnym okiem a nie mam nagrywarke jest THE BEST uzasadni to troche zrob jakis test chociasz cdspeed :D

Grzegorz32 20.01.2005 00:21

Nie zamierzam się z nikim kłócić i wyjaśniać swoich racji. Nec 3520 jest jak dla mnie -THE BEST i to wszystko. Nagrywa szybko i bezbłędnie, czyta wszystko co nagrała. Cóż więcej wymagać. :)

legion 19.01.2005 18:34

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
:piwo:

No cały legion! :mruga:

a jak :piwo: :D
Cytat:

Nagrywa na wszystkich dostępnych płytkach, prócz chodnikowych !

Turboni ci juz napisal a czy inne nagrywarki nie nagrywaj na wszystkich dostepnych plytach ???

ed hunter 19.01.2005 00:10

temat do off topic ale nie mogę: byłem dzisiaj w wypożyczalni i nie mogłem się zdecydować jakie starocie wypożyczyć: pierwszy pomysł taxi 1,2,3 - e słabe troche potem krzyżacy :wow: szok, potem nie pamiętam a załapał się straszny film. łzy po policzkach spadały kaskadami a oddech wstrzymany był śmiertelnie. może jestem głupi ale głupie komedie śmieszą mnie do łez.

Turboni 18.01.2005 23:55

nie wiesz co ta emotka oznacza :> wazuuup !!

a ogladales straszny film 1 :>

karel48 18.01.2005 23:44

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Myślę, że jest to za***iste logo :ja_chce:

Logo Neca nawet do pięt LG nie dostaje :nie:

^_^

Szczegolnie to trójwymiarowe :O

Aha najważniejsze że Lg jest zdaje się o 3 pozycje przed Nec-kiem
jeżeli chodzi o kolejność w ......alfabecie. ^_^ :P
Ps.To najnowsza technologia zwana bodajże kolejkowaniem alfabetycznym zapisu. :haha:

:wazuuup: (niewiem co oznacza ta emota ale jest za***ista)
Sorry ale te ostatnie posty jakoś mnie tak nastrajają do żartów.

Turboni 18.01.2005 21:45

Cytat:

super stwierdzenie a jakies testy na poparcie tego moze :>

nie - nie ma - jaka szkoda :(

pomysl moze zanim cos napiszesz a jak cos napiszesz to udowodnij to a nie pisz jak nie wiesz.

kazda nagrywarka pali na wszystkim ale jak z jakoscia dalej ???

Conti 18.01.2005 21:26

Już ten tekst gdzieś widziałem ;) .
A jak z odtwarzaniem ??? Oczywiście mówie o płytach winylowych :taktak:

Grzegorz32 18.01.2005 16:20

Nagrywa na wszystkich dostępnych płytkach, prócz chodnikowych !

VIZZARD 18.01.2005 12:02

Cytat:

Napisany przez legion
no wiesz ale moze bys uzasadnij tego besta :) troche to jest bez sensu

:piwo:

No cały legion! :mruga:

legion 18.01.2005 10:45

Cytat:

NEC jest The BEST

no wiesz ale moze bys uzasadnij tego besta :) troche to jest bez sensu

zorg 18.01.2005 00:52

jak to mowia ? Kazdy Leszek chwali swoie....

Grzegorz32 18.01.2005 00:37

NEC jest The BEST !!!http://forum.cdrinfo.pl/images/smilies/spoko.gif

Conti 17.01.2005 10:35

A czy LG oferuje sprawdzanie jakości nagranego nośnika?? Skoro dołączyli zmianę booktype to może i to ??

VIZZARD 17.01.2005 00:20

Cytat:

Napisany przez pawelblu
No to w koncu LG doszlo tam gdzie konkurencja byla ponad pol roku temu ...

Ale nadal jestem ciekaw co LG ma do zaoferowania, czego np. NEC 3520 nie ma (poza martwym DVD-RAM).

Myślę, że jest to za***iste logo :ja_chce:

Logo Neca nawet do pięt LG nie dostaje :nie:

^_^

pawelblu 16.01.2005 16:34

Cytat:

Napisany przez VANTWG
@pawelblu

LG GSA-4163b ma bitsetting na +R

No to w koncu LG doszlo tam gdzie konkurencja byla ponad pol roku temu ...

Ale nadal jestem ciekaw co LG ma do zaoferowania, czego np. NEC 3520 nie ma (poza martwym DVD-RAM).

VANTWG 16.01.2005 01:23

Ilość załączników: 1
@pawelblu

Cytat:

ale ja wiem czego mi nie moze zaoferowac - bitsettingu na +R
LG GSA-4163b ma bitsetting na +R

legion 15.01.2005 22:47

Cytat:

Napisany przez kaszana
Myślałem, że ten wątek to jakieś jaja. Tytuł: co kupić za nagrywarkę dvd?.
Myślę sobie: "Za nagrywarkę niewiele da się kupić, a po co ją w ogóle kupowałeś?"
A tu posty z innej beczki ;-)

o to chodzilo zawsze musi byc coz z jajem :D

karel48 15.01.2005 18:26

Cytat:

Napisany przez kaszana
Myślę sobie: "Za nagrywarkę niewiele da się kupić, a po co ją w ogóle kupowałeś?"

Niezła interpretacja :spoko: nieżle się ^_^ :haha: no to :piwko2: dla Ciebie

Grzegorz32 11.01.2005 21:07

nec 3520

Jest ich cała masa na allegro!:kasa: 289 zł:kasa: Ja wczoraj zakupiłem. Nie mogę się doczekać. Jutro powinna być u mych wrót. :D

bart87 11.01.2005 18:29

Wygląda na to, że NECa 3520 dalej w Polsce ni widu, ni słychu :) W Barwkompie jest spodziewana dostawa, w komputroniku na zamowienie.. Bida w tej Polsce. :) Chyba, że się myle, to niech mnie ktoś uświadomi (i przy okazji podzieli się osiągami :D).

kaszana 11.01.2005 17:49

legion 11.01.2005 14:05

tu musze tez sie zgodzic z kolega @pawelblu :)

karel48 11.01.2005 08:01

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Co do Twoich doświadczeń z napędami optycznymi:

1. Pionier nie jest zlym sprzetem tak jak go probujesz tu opisac.

I w pełni muszę to poprzeć :tak!: :spoko:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:04.