![]() |
Nie chcialbym ponownie mieć takich problemów jak z 1653. Kilka godzin szukałem przyczyny, próbowałem nagrać wielokrotnie od nową płytę CD. Rzeczywiście jak ktoś napisał LITon jest dla cierpliwych. A może Plextora kupić? Tylko czy napewno mając Plextora nie będzie żadnych problemów?
|
jasne!
proponuję tak łączmie z wyjazdem w wymienione miejsce. http://www.benq-eu.com/images/topica...dw1625-eng.jpg |
Cytat:
Z tego co napisał kmxx wybrałbym Pionka;) Dobrze wiesz czarodzieju ,że gdyby nie było listy wyborów...Benq - 1st place ( co nadmieniam w każdym temacie co do kupna nowej nagrywarki ;) ) :piwo: |
Dużo jest też wypowiedzi polecających Benq. Czy ten Benq jest taki dobry?
|
1. Pioneer
2. Benq 3. NEC 4. LG Wg odpowiedzi na moje pytanie układa mi się lista jak powyżej. |
No to zamówię Pioneera 109.
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
a może jednak BenQ? a może poczekać na nowe modele? nie Podejmuj decyzji pochopnie! Zastanów się dobrze! ;) |
Cytat:
Alfabetycznie to nie do końca;) Jedynka to B ale czwórka to L:) |
tak BeneQ LOL - koniec na l
|
Dlaczego Benq? Czy jest trwały i długo będzie działał? Mogę zaczekać z decyzją kilka dni. Samsug działał 2 tygodnie, Liton 1653 4 miesiące.
|
Cytat:
Czy taka kolejność lepsza? 1. Benq 2. Pioneer 3. NEC 4. LG |
dobra panowie naczytalem sie teraz waszych wypowiedzi i juz sam nie wiem co wybrac :) jednak ciezka rzecz kupowanie dvd-rw :)
na poczatku bylem zdecydowany wlasnie na plextora'a px 716a wiadomo plextor to plextor, najlepsza marka cd/dvd-rw, ale jak sie okazuje jedna juz nie taka dobra jak kiedys. z tego co pisaliscie i z tego co znalazlem to okazuje sie ze sporo jest problemow z nia i zalezy czy trafie na dobry model czy tez nie, no i ta cena 415zl, chociaz gdyby faktycznie byla najlepsza to wydalbym nawet te 415zl. z drugiej strony za ta cene (a nawet taniej) moge kupic np. nec'a 3520a i do tego dvd-rom liteon'a, co mysle takze nie bedzie takim zlym wyborem. poniewaz nie bede tak katowal rw dzieki temu ze bede mial dvd-rom nagrywarka teoretycznie posluzy mi dluzej, chociaz tez nie jest to w 100% pewne :/ no i jestem w kropce nie wiem co wybrac :/ ed tylko nie pisz mi BenQ :D musze miec nagrywarke ktora mozna kupic we wrocku blisko rynku, a tam blisko jest proline i arest, wiec raczej wybieram z nagrywarek ktore sa w obu tych sklepach. prosze o dalsze porady bo ja juz nie wiem co mam robic, dzieki . . . |
Na Litonie 1653 nagrałem około 50 płyt przez 4 miesiące a do odtwarzania mam Liton 167T. Czyli nagrywarka służyła tylko do zapisu płyt i zakończyła swój żywot.
Teraz wybór zawężam do Benq 1620 i Pioneer 109. |
a 1653 Bedziesz wyrzucał? :>
ja wezmę na złom :ja_chce: |
Cytat:
|
Cytat:
W koncu sie pojawil :D http://www.znak.pl/pages/show_produc...ecND3540A+bulk http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=18030 |
Cytat:
|
Mam pytanie jeszcze, bo daliscie mi do zrozumienia, ze lepiej wziasc pionka 109
Mam w sklepie 2 modele 109 i 109D ktory jest lepszy ? 109D jest troche drozszy. pozdr, |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
rzucic moneta to i to dobry wybor :) Cytat:
http://arest.pl/index.php?inc=produk...d=11&grupa=204 :spoko: i jest :) i we wrocku kupisz bez problemu w TPC benqa :D http://www.tpc.pl/product_info.php?c...oducts_id=1135 :D za 229 zl |
Cytat:
109d 109d bk sa takie 2 z tym ze bk jest czarny i to jedyna roznica:) |
Cytat:
czyli 109 i 109D to te same nagrywarki ? |
Czytałem opinie o Benq 1620. I jest o nim za dużo subiektywnych ocen. Znowu skłaniam się do Pioneera 109. Chcę mieć magrywarkę która będzie działała 2- 3 lata. Co z tego że Benq pokazuje super testy nagranych płyt. Mój Liteon 1653 też pewnie nagrywa dobrze tylko że przestał widzieć nagrane CD (widzi jako puste). Chyba, że to jest metoda -wymieniać kolejne DVD na gwarancji na nowsze inne.
|
Cytat:
Tyle, że 109 jest goła, bez obudowy :O A 109D jest z Doprogramowaniem Stąd różnica w nazwie :czytaj: :czar: |
@kmxx
na pionku sie nie zawiedziesz:) @VIZZARD hehehehe o tym nie pomyslalem [rotfl] |
Cytat:
Cytat:
Chyba przecież o to właśnie przy nagrywaniu chodzi? :O Cytat:
BTW Ja co prawda nigdy się nie wspinałem Ale pewnie świetnym alpinistą jestem ... :tak!: :D |
subiektywne oceny-"kolejny plus dla Benq"
|
Cytat:
czy gola w sesie bez oprogramowania :-o |
a co do dvd to dzieki legion za twoja pomoc, wybralem pioneer'a 109 z arest'u ;] + dvd-rom liteon'a ;]
|
sextor
wlasnie wczoraj i dzisiaj dzwonilem do arestu i nie maja na olawskiej tego pionka nie wiesz gdzie we wrocku jeszcze ja kupie posiadam juz naped dvd litka tylko wypalarki do magicznej kolekcji brakuje :) wlasnie o co chodzi z tym 109 i 109d bo tez nie kapuje |
lol no to fest ten arest to sa faktycznie pajace na stronie jest a nie ma juz 2gi raz tak u nich jest jak chce cos kupic, tak samo w cenniku cos jest a nie ma tego w sklepie.
sznaps a nie mowili kiedy moze byc ? no teraz to juz sam nie wiem :-p jak znajde to dam znac edit: zaczelem szukac teraz jej po necie i mam ubaw po pachy z cenami w poszczegulnych sklepach :- D komputronik - 290 sirius - 338 :- DD gdzie w arescie kosztuje 259 hehe no ale dalej szukam, cos czuje ze pojade do wrocka jedynie po dvd-rom litka a pioniera bede musial z net'a zamowic :-/ |
Cytat:
|
Cytat:
Znalazle w age'u tyle , ze za 279zl ale to taniej niz komputroniku Nie wiem czy wszystkie pionki wyparowaly czy takie zapotrzebowanie jest. Moze bedzie "fkońcu" jakas dostawa. |
Można już kupić NEC 3540. Kupić go czy jednak lepiej Pioneera 109?
|
Cytat:
Hmmm, no tak, tego, ten ... Jakież to oczywiste :sciana: Więc jeżeli już wiemy na czym polega subiektywizm według kmxxa Nadejszła pora ażeby dostąpić zaszczytu rozwiązania zagadki: "Na czym więc polega obiektywizm?" :czytaj: Wprost umieram z ciekawości :> |
sznaps teraz to juz ci powiem ze sam nie wiem jak z tym arestem oczywiscie na mejla nie odpisali bo po co, ale wyslalem im drugiego. z cennika wynika ze bialej nagrywary nie ma ale za to czarna niby jest na stanie a ja wlasnie chce czarna do mojego cziefteka :] jak odpisza a watpie w to to dam znac :) btw. strona age'a nie dziala
|
Cytat:
Wychodzi o kilkanaście procent taniej :taktak: Przecież cały napęd i tak chowa się do budy Więc po co właściwie te blachy? :> :D |
To dlaczego Benq jest taki dobry? bo testy wychodzą dobrze?Jak jest z trwałością Benqa?przez jaką ilość godzin nagrywania utrzyma tak dobre parametry?
cały czas poszukuję dobrej nagrywarki. Ktoś napisał, żeby nie przywiązywać dużej wagi do wyników testów gdyż ważniejsze jest, że nagrane nawet najtańsze płyty czytane są przez różne inne odtwarzacze DVD. |
Ilość załączników: 2
Cytat:
Mój sceptycyzm co do tej firmy był bardzo duży :taktak: Zwłaszcza patrząc na modele wcześniejsze niż 1620 Ten kto nie obcował z tą nagrywarką - nigdy sie tego nie dowie :nie: Dlaczego mówi się, że jest dobra Jeżeli natomiast chodzi o trwałość i pozostałe pytania Tak samo można sobie gdybać w przypadu każdej z wybranych nagrywarek Nigdy nie wiadomo co dzień przyniesie :nie: A pewność można mieć po bardzo długim okresie użytkowania A i tak nie tyczy się to każdego egzemplarza danego modelu Oczywiście, że gloryfikacja jakiegokolwiek napędu nie jest dobra Bo to tylko przedmiot, urządzenie Natomiast co do testów - sprawa jest znana i stara jak świat Albo się tym przejmujesz albo nie Testy - to nic innego jak tylko próba uwidocznienia, uwizualnienia Między innymi jakości pracy urządzenia Alternatywa jest taka: albo to albo nic :\ I tu jak zazwyczaj podam klasyczny przykład dla wszystkich miłośników i przeciwników testów Dwie płyty, obydwie czytane w mojej stacjonarce Czy widzicie jakąś różnicę? ??? Jeśli nie - to może zauważycie ją za jakiś czas .... :mruga: http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=20713&stc=1 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=20714&stc=1 |
Ilość załączników: 1
Ta też się czyta bez problemu :)
Esperanza +R x4 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=20715&stc=1 :piwo: |
Cytat:
Tylko pytanie: Czy jest to dobrze nagrana płyta? ??? Chodzi przykładowo w odtwarzaczu twoim, moim, Gośki i Staszka Ale czy pójdzie u Gienka? I czyja wtedy będzie wina jak nie pójdzie? Nagrywarki? Płyty? Odtwarzacza? Czy Gienka? :D :czar: |
Gienka znam - przepił odtwarzacz ||
ja też mam płyty nagrane marnie i chodzą. jeśli chodzi o minusy to jest gorzej. (jak się przytnie to potem coś piszczy w stacjonarce) a plusy z przestawionym bitsettingiem chodzą nawet nieciekawe. |
Cytat:
a dysponuje ktos moze zdjeciem tego pionierka bez blach ? bo wszedzien a stronach z tego co widze to ma obudowe !! pewnie wszystkie zdjecia z 109d :p jesli dobrze rozumiem to jest versja D http://www.arest.pl/ph/2623/full.jpg |
Cytat:
:D A co do morału opowiastki: Lepiej zadbać o wszystkie elementy składowe poprawnego nagrywania/odtwarzania Bo później przy przypadkowym splocie okoliczności Może nas spotkać niemiła niespodzianka :\ :taktak: |
Cytat:
I tu jak bumernag wraca temat trwałości nośników. 8 ) Tego tak naprawdę nie wiemy czy te płyty będzie można odczytać za miesiąc, kwartał czy za rok, to się okaże, a jak będą działać za 5 lat to można mieć w nosie wyniki dzisiejszych testów. :rozwal: |
Cytat:
Ale możemy się jednak domyślać, że jakiś na pewno ma :taktak: Poza tym trwałość w kontekście jednego dnia nie ma tu chyba nic do rzeczy :nie: Bo jakoś tak dziwnie się składa, że w większości przypadków płytki na których programy testowe wskazują dużą ilość błędów Odmawiają posłuszeństwa w gorszych jakościowo odtwarzaczach Sprawdzone :czytaj: Nie możemy oczywiście tego przyjąć za pewnik Wystarczy jednak, że będzie to duże prawdopodobieństwo :taktak: :mruga: Zresztą przykład bardzo prosty: Jeżeli nic nie testujemy A wyznacznikiem jakości nagrywarki jest to czy film się odtwarza w odtwarzaczu stacjonarnym To znaczy, że wszystkie nagrywarki są za***iste, a tylko płyty do dupy :wsciekly: Więc po co te całe dysputy: Co kupić? Skoro kupienie czegokolwiek i tak okaże się trafionym wyborem Bo podstawowe i jedyne kryterium zostanie spełnione :czytaj: || |
Cytat:
Czy zawsze musimy wyważać drzwi już otwarte. To na podstawie norm ustalonych i zatwierdzonych przez ECMA :czytaj: http://www.ecma-international.org/ zostały napisane takie programy jak Nero Disc Quality, DVDInfopro, KProbe, Plextools. To nie wymysł szaleńców, maniaków jakości. :spoko: To prawidłowość dzięki której można obiektywnie ocenić jakość płytki CD i DVD. I nie mogę zrozumieć uporu wielu Kolegów, że dobrze nagrana płytka to ta, która jest czytana przez napęd lub napędy "x". Płytka spełniająca normy PI/PIF i najważniejsze Jitter musi być odtwarzana. Jeżeli nie można jej odczytać to nie wina płytki tylko urządzenia. Nie musi to być wada mechaniczna. Najczęściej to oprogramowanie (firmware), zanieczyszczona optyka itp.... :taktak: I tak mało deceniane błędy TE/FE szeroko opisywane w temacie BenQ 1620. Ile razy były poruszane problemy na Forum o błędach ogniskowania i niemożliwości nagrania płytki. To właśnie zbyt duże błędy FE płytki prowadzą do takich nieprawidłowości. Ale żeby to ustalić należy dokonać takiego pomiaru. Kto testuje.... prawie nikt. Bo tylko BenQ i Plextor może to zrobić. Więc nagrywamy jak popadnie. I są wyniki. Tak trzymać. :spoko: :) |
pioneer 109......
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 4
Cytat:
A oto i Pioneer 109 bez D :mruga: http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=20726&stc=1 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=20727&stc=1 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=20731&stc=1 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=20730&stc=1 Czyli bez blach ... :czar: |
moglbys juz skonczyc go robic w wala?
|
Cytat:
:idea: |
no ja juz wlasnie przywiozlem pionka 109 i bylem zmuszony kupic czarnucha :)
zaraz bede testowal powiedzcie mi czy jest jakis program do weryfikacji nagranych danych czy nie ma bledow w porownaniu z tymi samymi plikami co nagrywalem z hd ? pozdr, |
Cytat:
Cytat:
Dodam jeszcze ze byla to zwalona partia eproformance printable (dystrybutor zawrocil od sprzedawcow kartony i zalecil przyjmowanie reklamacji), no i jakos zaden z genialnych programow diagnozujacych tego nie odnotowal (zarowno przed jak i po nagraniu), a plyty ewidentnie nie chodza !! |
wlasnie testowalem tego pionka 109
i kurcze troche sie zdołowałem caly czas mi bufer spada przy nagrywaniu :( nagrywalem na plycie verbatim x8 co jest grane ?? cos jest nie tak z nagrywrka ?? |
Cytat:
|
Argumentacja co do wyników testów jest przekonywująca. Wynika z niej że należy kupić Benq 1620. Czytałem też o Pioneerach i zauważyłem że model 108 jest jakby lepszy od 109. Bo już teraz wyłaniają mi się dwa napędy do wyboru: Benq i Pioneer. A co myslicie o Toshibie?
sprawdzę za ile mogę kupić Benq a za ile Pioneera. |
Cytat:
Może czegoś nie wiem. Proszę mnie oświecić. A tak ogólnie jakie parametry płytek dla kupującego powinien podać sprzedawca. Ja napisałem o podstawowych. Jakie parametry zadecydowały o wycofaniu. Skoro stacjonarne nie mogły odczytać to co było powodem ? "Zwalona" to znaczy jaka? Błedy PI/PIF i Jitter i jeszcze do ... stu brakuje to czysta prawda. A jaki był współczynnik odbicia tych płytek ? Chętnie porozmawiam na temat płytek, ich jakości i pozostałych 90... parametrach. I o certyfikatach. :spoko: :) |
Cytat:
DMA włączone i ASPI zainstalowane? Sprawdź. |
Cytat:
|
Cytat:
BenQ 1620 to nie napęd, który nagrywa wszystko jak leci z wymarzoną jakością. Tak nie jest. Nie ma takiego napędu. :nie: Obecnie mam LG 4163B i BenQ 1620. Oba te napędy świetnie się uzupełniają. I jest to najlepsze wyjście jeżeli wypala się na różnych nośnikach. Pozostaje do testów Plextor. W/g uznania i możliwości. Jednak kupowanie napędu bez możliwości pełnego testu płytek moim zdaniem jest błędem. Na rynku przewagę mają tanie płytki bo ich utylizacja jest droższa. Lepiej sprzedawać tanio na kilogramy bez żadnych konsekwencji. A rynek jak widać wszystko chłonie. A cwaniacy i kreatywni handlowcy zacierają ręce. :) |
Cytat:
świeta prawda i prawdziwa. nie wnoszę nic ciekawego do dyskusji. ale napiszę ciekawy jest BenQ :P |
Cytat:
Powiedz mi jak to sprawdzic mam xp z sp2 pozdr. |
Cytat:
W moim przypadku, oprocz tego, jezeli ktos sie mnie pyta z jakiej fabryki jest nosnik, to jak wiem, to odpowiadam. Ewentualnie, jezeli wiem ze plyty nagrywaja sie dobrze na posiadanej nagrywarce szybciej niz certyfikacja to tez o tym wspominam. Ale to sa informacje podawane przez sprzedajacego z dobrej woli - ogolnie podaje sie informacje biznesowe - to co na opakowaniu. Normalnie klienta nie interesuje czy kat zakrzywienia sciezki jest taki czy inny - plyta ma dobrze dzialac i koniec. Cytat:
while (1) Nagrywasz_i_nie_dziala_w_twoim_napedzie_np_stacjon arnym; To wystarczajacy powod. Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Tutaj masz wszystko ładnie opisane:) http://www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/w.../winxptips.php |
dzieki
wlasnie sprawdzalem przed chwila i mam wszedzie DMA mozliwe, ze nagrywarka jest uszkodzona i dlatego bufer spada ?? |
Cytat:
A ASPI? ( jak sprawdzić i zainstalować masz w tym samym linku co podałem wyżej). Ponadto wpływ ma sposób podłączenia nagrywarki ( taśma 80 żyłowa , IDE 2 Master - ale to na pewno wiesz ), zdefragmentowane dyski by się przydały...i zobacz czy na pewno masz w DMA Ultra DMA a nie Multi Word DMA. To na razie tyle;) To takie małe podstawy. |
Cytat:
mam ASPI32.SYS 4.71.2 WOWPOST.EXE 4.6 (1021) WINASPI.DLL 4.6 (1021) WNASPI32.DLL 4.71.2 co jeszcze mozna sprawdzic ?? dodatkowo zauwazylem, ze naped jest caly czas cieply nawet jak sie go nieuzywa plyta w srodu takze nie uzywana caly czas jest ciepla o co chodzi ?? |
sprawdz w nero info tools
pokaze ci wszystko ! i czy dna jest wlaczone ? :piwo:
|
Do ilu spada ci ten bufor, bo wachania w pewnych granicach są normalne.
|
Cytat:
Cytat:
Po prostu pawelblu pakuje tę płytkę - co nie chodzi - w kopertę Wysyła na koszt slawkaj do slawkaj :> slawekj testuje płytę i sprawdza w swoich nagrywarkach i napędzie stacjonarnym :pisze: I prezentuje nam wyniki My mamy ciekawą lekcję :uczen: I przy okazji odkrywamy niecodzienne anomalie Albo/I dowiadujemy się kto nie mówi prawdy :czytaj: :mruga: |
Cytat:
1.Bufor spada do zera 2.Naped sie zatrzymuje (dioda gasnie) 3.Bufor sie zapelnia I tak caly czas az skonczy nagrywac. |
Cytat:
|
Witam,
Doradzcie mi jaka DVD-RW wybrac, ma troche nagrywac, niebedzie zadnego innego napedu wiec ma czytac dobshe plytki, miec szybki czas reakcji, jak bede cos przegrywal to raczej na jakis verbatimach albo tdk raczej gierki jakies...Troche poczytalem tu i owdzie ale decyzji podjac niemoge ;(...Jaka polecacie ? |
Tak jak poprzednik stoje przed tym problemem.
Rozważam: - LG 4163B - NEC 3520A Liteony odrzucam bo za dużo osób na nie psioczy - ktoś powie, że to dlatego, że generalnie duzo sie ich sprzedaje wiec i ich awaryjnosc sie zwieksza wraz z popularnoscia... ale generalnie tak jak napisalem.. ktorys z tych 2 chyba wybiore.. |
nikt nie ma pomyslu na ten spadajacy bufor ?
tak jak pisalem wczesniej |
matko i corko......wezcie poczytajcie 2-3 ostatnie strony tego tematu i bedzie wszystko jasne
|
Cytat:
Przeglądając 2-3 strony wstecz - miast jaśnieć - raczej się ściemniało ... :> :D |
ty masz cos z soba chyba....udaj sie do specjalisty - czepiasz sie kazdego (nawet oczywistych rzeczy) niech przeczyta KILKA ostatnich stron i sie dowie co ma kupic bo znudzilo mi sie juz pisanie "kup pioneera" a teraz idzi doczep sie do innych postow bo wychodzi ci to najlepiej
|
Cytat:
BTW Jak ci się znudziło - to nie pisz :czytaj: <= :nie: To proste! BTW2 @demek! Nie bądź zgryźliwym tetrykiem :\ Dziś taki piękny dzień! Wprost wymarzony na kupno Pioneera :D :mruga: |
probowalem przed chwila zmniejszyc predkosc do x4 i buffer na gorze juz nie spada, ale ten nizej tak
tzn. skacze 95-98% i po minucie nagle jest skok na dol i dioda gasnie doslownie na pol sekund i idzie dalej i tak sie dzieje kilka razy podczas nagrywania plyty co to moze byc ?? |
Ilość załączników: 2
Cytat:
Nie wystarczy kupić. :taktak: A odpowiedź jest prosta. :spoko: Na początek :czytaj: http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...rticleId=10114 http://www.tomshardware.pl/storage/2...a08xla-01.html Oczywiście dotyczy to również Pioneer'a 109. A teraz przykładowe wykresy metody zapisu Pioneer'a: http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=20791&stc=1 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=20792&stc=1 Na wykresie widać działanie mechanizmu Liquid Crystal Tilt/Thickness Compensator (poszarpane linie). To prawidłowość. :spoko: I dlatego w tych właśnie miejscach następuje zmiana wartości bufora. Podobnie jak w BenQ, Philipsie czy Nec'u. Tak działa zapis w napędach Pioneer. Prośba do Kolegów z klubu Pioneer'a o nagranie plikiem testowym Nero płytek z prędkością 4-8-12-16x i przedstawienie wykresów j.w. :) |
przecież mowilem ze czytalem duzo ;p :bicz: , ale niemoge sie zdecydowac, powtorze jeden naped, i szybko ma wpadac na to ze jest cos w srodku;p
pomozcie!! |
Cytat:
Czyli te zatrzymywania dolnego bufera w nero i gasniecie diody na pol sekundy jest normalne mam rozumiec ? |
Cytat:
Inny przykład: Zapis 8x. Wyrażne uskoki. Jestem pewny, że w tych miejscach następuje zmiana wartości bufforu. :spoko: :) |
Cytat:
zgryzliwy nie jestem ale nudzi mnie juz twoje zachowanie....bylo smieszne na poczatku ale potem jakos przestalo....przejadlo mi sie przeszkadza ci ze polecam pionka? moze mam polecac litka bo tyle osob co go kupuje nie moze sie przeciez mylic ? wez odpusc sobie czasami i nie pisz bo jak wspomnialem wczesnielem przestalo to juz byc zabawne |
Cytat:
Jak ktoś wierzy w napędy bez obudów - to nie ja robię z niego idiotę :nie: Ale odpuścić - bo ci się przejadło? :O Bo ci coś tam przestało? Bo ci się znudziło? A kim ty jesteś ? ??? Przeczytaj swoje ostatnie posty i nie tylko ostatnie :czytaj: "... znudziły mi się ..." "... przejadło mi sie ..." "... mnie testy nie interesują ..." " ... robisz konkretna antyreklame ..." " ... z mojego pioneera ..." "... wezcie poczytajcie ..." "... zmien nagrywarke ..." Egocentryzm wieje halnym Ja, mnie, mi, zrób to, zrób tamto, zrób siamto Może ci posty do zatwierdzenia podsyłać, co? Jak żart ci się podobał - to był dobry, tak? A jak przestał ci się podobać - to co? To już jest be? ??? :rotfl: Więc, żeby ten mały, aczkolwiek bardzo sympatyczny :offtopic: zakończyć Polecamy wszystkim Pioneera :taktak: A ja ze swojej strony obiecuję, że być może już niedługo Znowu wymyślę coś zabawnego :mysz: Ale na tyle krótkiego Żeby ci się nie przejadło :jem: Z wyrazami szacunku Twój serdeczny Przyjaciel :czar: :roza: |
mozna raz to powiedziec ale nie wciskac kolesiowi co sie nie zna glupot....ja to chcialem delikatnie powiedziec ale napisales "Jak ktoś wierzy w napędy bez obudów - to nie ja robię z niego idiotę" wiec lubisz obrazac innych (chociaz wprost tego nie powiedziales wiec moze i go nie obrazasz.... ;) ) tak czy owak moim zdaniem przesadzasz a czy ktos moje zdanie podziela to juz inna bajka - pamietaj ze dobrze jest miec wlasne zdanie
a na koniec moge powiedziec :piwo: :piwo: i bez obrazy bo nic zlego na mysli nie mialem :) |
Cytat:
O idiotach to ty zacząłeś :taktak: Ja tylko nawiązałem :czytaj: A swoje zdanie jest mieć dobrze Ale niedobrze gdy wydaje się, że ono jest najważniejsze I ze skutkiem natychmiastowym jego następstwem winna być określona reakcja, bo w ryja :podbite: :nieee: BTW A ty jak się nie znasz na rowerach lub samochodach To też ci sprzedam wersję OEM bez ramy i drugą OEM bez blach? ??? :mruga: |
cholera na wykresie sa 3 takie skoki a u mnie ta dioda gasnie co kilkanascie sekund podczas nagrywania
chociaz ten screen nizej to widac, ze ma wiecej takich rwań |
Sprzedaz 3500A za 210 i kupno 3540 to opłacalna inwestycja ? A moze zmiana na cos innego ? Chyba ze najlepiej wogole nie zmieniac :p
|
A po cóż chcesz zmieniać 3500? Wykorzystuj dopóki nie padnie. Wydaje mi się po postach na forum ,że 3500 może nie prędkościami zapisu,ale pod innymi względami przewyższa 3520, a także 3540 , którego na forumach zagranicznych już nieco testowano i nie wypadł najlepiej. Gdybym miał możliwość kupiłbym jeszcze 3500 z dwe sztuki. Jestem bardzo zadowolony z tej nagrywarki.
|
A czy za cene ok 250 zl kupie cos lepszego od 3500 ? Nie wiem jakis benq czy pionier ?
|
Cytat:
Cytat:
|
Ok wg waszych zalecen :) Nie sprzedaje ;]
|
Cytat:
Na podstawie opinii ułożyłem sobie listę nagrywarek: 1. Plextor 716 2. Pioneer 109 3. Benq 1620 4. LG 4163 Wybrałem w końcu pozycję 2. |
uwazam ze slusznie wybrales i sie nie zawiedziesz:)
|
Witam
Mam zamiar kupić nagrywarkę DVD, będę jej używał jako czytnik, oraz oczywiście do nagrywania :) zarówno płytek DVD jak i CD Po przeczytaniu tego wątku zawęziłem wybór do poniższych nagrywarek: 1) Pioneer 109D 2) Toshiba 5372B 3) LG GSA-4163B 4) NEC 3520 Która z nich jest cichsza oraz posiada lepszą korekcję błędów? |
poczytaj wstecz to sie dowiesz bo juz nie moge.......walkujemy w kolo jedno i to samo........
ale napisze chcesz dobrze nagrany plyty to wez pioneera chcesz super odczyt to wez cokolwiek innego:) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:19. |