![]() |
luzik koniec z pytaniami kupiłem Pioneera 109 ale czym teraz nagrywać??
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie darmo bowiem mówią: "SMARUJESZ - JEDZIESZ" :czytaj: :mruga: |
Cytat:
|
Cytat:
Ale zabawa przy tym jest przednia Przecież już nie raz były teksty w stylu: "Jak cię dorwę ty chu** to ci ryj obiję" :podbite: I to z jakiego powodu :wow: ^_^ |
wow widze, że tu wybrać jakąś wypalare to jak wybrać religie :D i poźniej pozostaje to co najlepsze, czyli wojna na forum :D
thx @legion za "kreatywną odpowiedź" |
@legion :) :piwo:
|
Cytat:
----------------------------------------------- @melag tak myslalem :) |
@VIZZARD
W 100% się zgadzam :) |
Cytat:
:piwo: dla wszystkich Każdy palnik jest dobry jeżeli spełnia oczekiwania użytkującego go I tak naprawdę na dziś dzień różnice w jakości i funkcjonalności nagrywarek są naprawdę niewielkie I nie ma przepaści jakościowej, że jeden palnik jest dobry, a inne nie Oczywiście pomijam tu z przyczyn oczywistych wynalazki typu Samsung, BTC i ect ... Kiedyś było takie przeświadczenie, że najlepszy był Plextor Na chwilę obecną wiemy, że tak nie jest :nie: A za kwotę tę kwotę wybrał bym dwa inne adekwatne do preferencji i wyznania :mruga: :mruga: |
Cytat:
chodziło mi o demka i jego brak obiektywizmu, natomiast nie jestem zapatrzony w LG i nie staram się udawadniać że moja nagrywarka jest naj,naj,naj :O 8 ) |
nigdy nie kupuje tego co popularne itp dyski testowalem sobie sam i wybralem najlepsze a co do pioneera tez nie poszedlem w ciemno ...... jak ktos powiedzial "pioneer robil dobre palniki" (czy jakos tak) tylko sugerowalem sie tym co widzialem u znajomych ktorzy mieli wlasnie 109 wiec moj wybor padl na niego i jestem zadowolony - a zachwalam BO JEST DOBRY a nie dlatego ze go mam
|
tylko jedna :), a jakby tak całe stadko!?
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
Ale z siarką w środku :taktak: Jak to się zacznie wypalać :ognicho: To OMG :wow: |
o widze, że nie musze nawet tematu nowego zakładać :d, jak miło... a tak poważnie jaka nagrywarka radzi sobie najlepiej z zabezpieczeniami, dla mnie (może wypalać nawe x1). Aha ile ma tzw. owieczek najlepiej całe stadko :d
|
Cytat:
O kurczem mega wpada z tymi telefonami . Dzięki za przypomnienie :piwo: |
Cytat:
Ja mam telefonik NEC 616 i nie narzekam- jeden z lepszych na rynku :) - moje własne odczucie. Zagłebiając sie w charakterystykę sprzetu, mozna zauważć ze jedne mają dużo więcej opcji od innych. Często bywa ze te "słabsze" mają wiecej opcji od tych "lepszych" ( cały czs staramy sie udowodnic ze nie ma słabszych i lepszych - są tylko bardziej lubiane i mniej - nie dotyczy pewnego producenta) ;) |
Cytat:
a każdy szalet jest pełen zalet:P co racja to racja 8 ) |
Cytat:
Zgoda! :taktak: Dlatego niezmiennie uważam tematy z serii: "Co kupić?" za śmietnisko i wyraz lenistwa A na poparcie w co drugim takim temacie argumentacja jest taka: "Nie mam czasu i muszę szybko coś kupić" :O :sciana: BTW No i oczywiście i niezmiennie i jak zawsze każdy chwali to co ma Więc nie mówmy, że moja nagrywarka jest lepsza czy najlepsza Bo przecież każdy wie, że "Najlepsza na świecie jest miłość w klozecie" ^_^ |
Obiektywnie masz dużo racji thomas w tym co piszesz. Mała dygresja jednak. Myślę,że wyrabiamy sobie opinię po samym "image" marki. Pioneer jest znany z tego że kiedyś robił dobry sprzęt audio ( teraz to raczej car-audio - tu jest w czołówce ) , LG i LiteOn to taka pop-kultura świata nagrywarek - najbardziej znane i powszechne więc i najczęściej kupowane..Nec hmmm kojarzy się właściwie z niczym ( no może z monitorami wcześniej) - kupiłbyś TV NEC'a? Ja nie wiem, a robią świetne projekcyjne TV. Kiedyś miałem DVD-ROM NEC'a - straszna porażka ale po wielu poszukiwaniach zdecydowałem się jednak znów zaufać tej firmie, bo miała wspaniałe recenzje w sieci. Teraz ma przebieg ponad 300 wypalonych DVD i zachowuje się jak przysłowiowa nówka. Plextor - vip świata nagrywarek - ostatnio z jakością napędów na bakier. A Benq? Właśnie co możemy o nim powiedzieć? Praktycznie nic....stąd taka nieufność do tej firmy. I choć może ciężko to przyznać mi jako posiadaczowi NEC'a myślę ,że Benq go przewyższa pod kilkoma względami ( opieram się na kilku stronach dot. nagrywarek ). I masz rację każdy wybierze to co komuś odpowiada...Co do przejechania się na sprzęcie to przez lata: Przejechałem się na dvd-rom NEC 5700 ( zamierzchłe czasy), kilku napędach LG i to cała moja przeszłość ( miałem też Mitsumi i HP x 4 ,ale wymieniłem ,bo weszły nowsze i szybsze).
Nie do końca więc zgadzam się ,że każdy chwali swoje. Uznaję wyższość Benq...( lecz jedynie pod względem kilku ciekawych opcji i jestem sam ciekaw czy wytrzymałaby 300DVD wypalonych łącznie z odczytem [ nie mam DVD_ROM'u]. |
Cytat:
Wiecie jaka jest najlepszqa nagrywarka - taka jaką aktualnie posiadamy, lub tej samej firmy. W sumie wzialbym na dzien dzisiejszy pionka - moze dlatego ze mam przeknanie d otej marki, benq kojarzy mi sie raczej z tandeta. wyprzedzajac coponiektorych, moze i tak byl kiedys a teraz jest lepiej, nie iwem. Jak dla mnie wszystke firmy to wynalazki. Za 250-300 pln kupuje sie writera na rok do 3 - i tak za te 2 lata cos nwego bo to jest juz przestarzałe... takie sa moje odczucia czy pionek lepiej wypali od benqa - pewnie i nie, moze jedna dvd beneq wypali lepiej inna pionek w sumie jeden shit. Jedynym co by mnie interesowało by dana nagrywareczka p rku paliła nadal z ta sama precyzja, zeby jakosc sie nie zmieniała. ( w moim Lg 32x10x40x - po 2,5 roku sama nie potrafiła juz czytac koncówek nagranych przez siebie cd(80% cd tylko czytała, nic nie potrafił tego przeczytac, przestała palic dobrze i przyszedł czas na litka) dzis jestem posiadaczem litka 832S po regulacji lasera (nie paliła 8x i juz pali 3 dni potrzebowali :D) nagrałem dzis 15 dvd i wszystkie sa podobnej jakosci. Teraz na zakończenie polecam: SONY, PIONEER, NEC, PLEXTOR, LG, SAMSUNG (raczej nie ;)), BENQ, LITE-ON.... etc - coprawda niektore firmy to jedno i t samo ale i tak niech bedzie. mysle ze pytanie powinno brzmiec : Co odradzacie kupic, na czym sie przejechaliści i jak. Decyzja co do wybory writera i tak padła by na kupujacego, ale prszynajmniej wiedziałby jakie sa probelmy z roznymi firmami i ich produktami ostatecznie jakies sugestie ale bez mowienia ta jest najlepsza bo pali jakis format ktorego nikt nie uzywa, bo ma ......, bo ja tak mowie i nie moze byc inaczej ufffff, namachałem tego troche. mam nadzieje ze sie ze mna wiekszość zgodzi, jak nie wiekszść to chociaż jedna jedyna osoba........ - dla mnie i tak bedzie duzo |
Gelopsx trafiłeś na ciężki okres:) Na Twoim miejscu poczekałbym na Benq 1625 . Jeśli jednak rzeczywiście Ci się śpieszy to kup ,ale Benq 1620. Jakoś mi się nie chce wierzyć ,że Pionek zapisuje lepiej od przeciętnego NEC'a. Przygoda Demka ze stacjonarką to odosobniony przypadek i żaden wykładnik co do jakości zapisu 109tki.
Reasumując. Spieszy Ci sie - bierz Benq 1620 Poczekasz - weź Benq 1625. Gdyby mi 3500 padła ( na szczęście dzielnie się trzyma) wybrałbym Benq. I nie chcę pisać o wyższości tejże ale po przeglądnięciu kilku forów stwierdzam ,że Benq to najlepszy wybór . |
Cytat:
@demek! Kolego sympatyczny! Jeszcze raz cię zacytuję, bo widzę, że dalej nie wiesz o co chodzi :\ Cytat:
Z tej wypowiedzi niestety ani jasno, ani oczywiście nie wynika Czy obydwie te spawarki były w kompie jednocześnie Czy najpierw była wkładana jedna - zapis A potem druga - zapis A to raczej dość istotne Naucz się jasno precyzować swoje wypowiedzi - to możemy dalej podyskutować :klotnia: Dyskusja zaczyna ciekawie sie rozwijać ^_^ BTW A jeżeli uważasz, że czepiam się każdego niedopowiedzianego słowa To zobacz sobie TU :czytaj: Bardzo się zdziwisz do czego niedopowiedzenia prowadzą :O Cytat:
Wprost przeciwnie Mnie to akurat bardzo bawi :D Wiesz Ten zapał w udowadnianiu wyższości jednej nagrywarki nad drugą Napisy w podpisach: "... CLAN " " ... RULEZ " " ... PALI WSZYSTKO " Czy ciebie to nie bawi? :mruga: Ale! Dajcie nam tylko kije bejsbolowe!!! :ja_chce: :czar: |
Cytat:
Totalny bełkot, który popiera moją tezę a jest przeciwko mnie Kolega @melag jest tak zapatrzony w LG, że brak mu trzeźwości w myśleniu I braku właściwej oceny sytuacji :taktak: @melag! Weź przejrzyj moje posty powyżej, a zobaczysz tam między innymi takie stwierdzenie: Cytat:
Za chwilę ty gadasz to samo Cytat:
Cytat:
Więc o jakim braku, obiektywiźmie i ukłonach mówimy? ??? :sciana: |
Cytat:
|
jestem juz zdesperowany doradzcie mi najlepsza z najtanszych nagrywarek bo jak zaoszczedze troche to kupie chyba GameCuba a slyszalem ze plyty dla niego musza byc nagrane w bardzo dobrej jakosci. Prosze konkretnie co jest tanie i do tego ladnie zapisuje plytki. Mam nadzieje ze to moj ostatni post z zapytaniem o nagryware, ale po prostu nie moge sie zdecydowac wiec pomozcie!!!! z gory dziekuje.
|
Cytat:
@loki7777 - tak wybrałem LG 8 ) ,a w dyskusji chodzi o wyższość pionka nad benq i z tych dwóch wybrałbym benq. |
@melag osobiscie to ty wybrales LG:)
|
Cytat:
:czar: chyba tez wie ... A rozmawianie poraz kolejny o tych samych nagrywarkach o ktorych juz wszystko zostalo 5 razy powiedziane, jest lekko mowiac monotonne. |
Cytat:
|
@demek - koledze nie da się przetłumaczyć że właściwie można postawić znaku równości między benq, a pionkiem (osobiście wybrałbym benq). :bicz:
Brak obiektywizmu się kłania lub brak wiedzy w temacie. :idea: Zawsze coś wynajdzie aby wykazać wyższość jednej na drugą ;) Bez urazy :piwo: |
Cytat:
|
wiadomo o co chodzilo :)
te same plyty verby mcc003 nagrywane 8x sztuka po sztuce (2 pod rzad na pionku potem 2 na benq - ofkors 2 rozne filmy), na tym samym kompie , nagrywane w dvddecrypter |
Cytat:
Że 1620 jest tak samo dobry jak 109 :taktak: Wiesz Różne są arkana nagrywania Może chcesz spróbować kilka płytek ode mnie Zapewniam cię, żę nie będą haczyć :nie: Poza tym jest bardzo dużo uwarunkowań nagrywania Nie piszesz czy to były takie same płyty, czy z tych samych tłoczni Czy z tej samej paczki, czy z takimi samymi prędkościami nagrywania nagrywane Jakimi programami palone ??? A wszystko to niestety ma wpływ :taktak: A gwoli ścisłości Booktype DVD+R nie zmienia się na DVD-R A tylko na DVD-ROM Bo z tekstu nieopatrznie tak ktoś mógłby zrozumieć :czytaj: :mruga: |
a skad mam wiedziec jaki bedzie nowy benq? jasnowidzem nie jestem wiec teraz ty mi odpowiedz na pytanie "jakim cudem mam to wiedziec?"
a co ostatnich modeli benq i pionka to 109 jest lepsza chocby dlatego ze dvd + nagrane w benq u kolegi na stacjonarze LG (starej "troche") sie zacinaja a z pioneera nie - oczywiscie sa nagrywane bez zmiany na - |
Cytat:
I co z tego sądzenia ma wynikać? A co wynikać będzie z nie sądzenia? Pytanie było konkretne a odpowiedź jakaś takaś wymijająca cy cuś ... Z twojej bowiem wypowiedzi wynika, że Pioneer jest lepszy od BenQ Ale przecież wiemy, że tak nie jest :D A jeżeli jest - to podaj w czym :czytaj: Zresztą Nawet jeżeli Pioneer jest lepszy dla ciebie To nie znaczy, że jest on lepszy w ogóle :fiu: :czar: |
przeciez napisalem ze "nie sadze" a jak bedzie zobaczymy:)
|
Cytat:
Różnice pomiędzy napędami takimi jak BenQ, LG, Pioneer i ewentualnie Nec Są naprawdę niewielkie A szala "lepsiejszości" przechyla się w zależności od preferencji Raz w tę a raz w tę stronę :tak!: :mruga: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Podaj chociaż 13 przykładów :czytaj: :D |
mialem kupic ta Sony ale Pioneer sprawdzony nikt nie narzeka wiec dlatego ja kupie. Mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku bo z moim szczesciem do sprzetu elektronicznego jest nie najlepiej :)
|
nie sadze ze benq pionkowi dorowna ale zobaczymy ;)
|
no ladnie 109 rules ale ja bym sie wstrzymal i poczekal na benq 1625 ale jak komus spieszy to 109 jest dobrym wyborem :)
|
madry wybor
|
Dzieki chlopaki zawine Pioneera :) pozdrawiam wszystkich, jeszcze raz dziekuje.
|
liteon t to samo co sony, ja bym brał pionka, każda nie jest zła
|
Cytat:
PIONEER DVR 109 |
siemka to powiedzcie mi co mam zrobic bo napalilem sie na Sony DRU 800A kupic ja czy Pioneera 109 tylko z tych dwoch wybieram bo zglupiec mozna. Zalezy mi na jakosci zapisu ale rowniez na zywotnosci i sam juz nie wiem doradzcie cos konkretnie z gory dziekuje.
|
Tak sobie przypmniałem, uważasz ze LG jest lepsze od Lite-on - ja tak nie uważam, mam jedno i drugie, niby lg miało byc jaksciow lepsze od starego lg i co nico. jak bylo tak jest 0,5 roku i po nagrywarce. i powiem czemu kupilem LG - na tym forum upierano sie ze lg takie super jest :hahaha:, chyba przy nagrywaniu 1-2 dvd na tydzien :>, każdy kto ma zamiar kupic LG niech pmysli o moim przypadku i wtedy zdecyduje...... Lg jest i dobre ale przy delikatnym uzytkowaniu. Najlepsze do tej pory ktore miałem to yamaha, plextor i pioneer :> (wszystkie wymieniłem bo byly zawolne i potrzebwalem czegos swierzego, szybszego)
|
e to spoko ja mam przebieg na DVD około 500-600 (licząc RW) dvd i z 50 cd (mam cdrw) :)
|
widzicie mi padla wkoncu 832S litka, ale chyba sie wyrobila ;) (niecałe 1300 DVD i ok 500 CD), mam nadzieje ze mi ja naprawia - przestała nagrywac 8x i troche glosna - ale i tak jak na moj gust lepsza d lg ktora z 16x nagrywa juz tylko 4x a przebieg ma malutki jakies 800dvd i 200cd. Nie wiem moze ja tym nagrywarkom jakas krzywde rbie czy co.....
jak powiedza ze dali mi nowy to wymienie go na nec'a :D, jak naprawia to spowduje jej powrot jeszcze przed koncem gwarancji :D do serwisu (bedzie mniała przebieg) :> |
Cytat:
|
moim zdaniem wszystkie nagrywarki padly na pysk przez to ze staly sie popularne wiec robia ich coraz wiecej nie dbajac o detale i ich jakosc teraz prawie kazdy w domu moze miec palnik dvd za 200 zl praktycznie nie roznia sie juz od siebie tak bardzo bo wszystkie nagraja film czy data file :)
|
To nigdy nie były dobre napędy;) CDRW były tak głośne ,że zagłuszały Ministry na dość zacnym volume. O nagrywarkach DVD firmy LiteOn strach się wypowiadać ,bo to najbardziej powielany temat na forum , a nie chcę być "trendi" 8 )
|
Cytat:
|
Cytat:
a jedyny test jaki można przeprowadzić to mój ulubiony: jak daleko poleci :idea: (testować na utwardzonej powierzchni) wracając do tematu OEMów LiteOna to kupować! :> będzie się wtedy działo na forum, oj będzie. :D |
Cytat:
:mruga: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Bo to jest SONY:) Sony kupuje elektronikę od Litka i wpycha do swoich napędów...masz tackę z zacnym napisem SONY i to cały pożytek:) Nie znajdziesz na napędzie nic o Litku :) Proponuję szperać dalej na google i dowiedzieć się jakiego Litka to OEM. |
Jutro przejdę się do MediaMarkt .. i zobacze czy to LiteOn .. w ulotce pisze SONY .. nie wiem dlaczego .. dzięki za zainteresowanie. Jutro kolejne spostrzeżenia :D
|
Cytat:
Nie warto , bo to z pewnością OEM LiteOn'a....no chyba ,że chcesz nas często odwiedzać na forum odnośnie problemów i wyrażenia swojego niezadowolenia zakupem. |
Namor ma racje Pioner napewno służy do nagrywania a nie do testowania/wygldania.
|
hmm cholera poczytalem testy NECa, Pioneera, Plextora i LG i to chyba ten ostatni najlepiej wypada patrzac na cene/mozliwosci/wyglad....
teraz to juz zupelnie nie wiem... |
Cytat:
Mógłbym uzyskać odpowiedź na moje pytanie? Warto wydać te 249zł :( ? :bicz: |
Cytat:
a poza tym tak jak kiedyś juz pisałem nagrywarki można podzielić na te do testowania i te do nagrywania a Pioneer napewno należy do tych drugich |
hmm a moze napiszecie jeszcze dlaczego pioneer a nie np NEC :) cicho pracuje ten 109?
|
Cytat:
Prośba o testy super wypalonych płytek. :taktak: :) |
bezapelacyjnie pioneer 109
|
co wybrac do 300zl?
-NEC 3520A -Pioneer 109 -LG 4163B czy moze jeszcze cos innego? naped ma palic wszystko, cicho i niezawodnie... |
Mam pytanie, w MediaMarkt jest teraz nagrywarka DVD Sony o oznaczeniu DV-D 26 AB DL, nie mam pojęcia co to warte bo z g00glowania nic nie wyszło (nie znajduje takiego modeli, a dokładnie tak pisze w ulotce). Cena tej nagrywarki to 249zł, i posiada taki opis:
Dwuwarstwowa, dwuformatowa, prędkość zapisu: DVD+/-R do 16x, double layer do 4x, DVD+RW do 8x, DVD-RW do 6x, CD-R do 48x, czas dostępu dla CD: 110ms, czas dostępu dla DVD: 105ms, MTBF 70 000godz., pamieć podręczna 2MB, w komplecie wymienne panele - czarny i biały. Warto na coś takiego wydać 250zł? Z góry dziekuję za pomoc. |
jak bys poczytal ten post od poczatku to bys sie zorientowal co nieco ...
mozesz tez poszukac :idea: |
xxxx post "do 300zl bezapelacyjnie pioneer 109"
kilka postow wczesniej jest to samo....... |
Jestem nowy wiec darujcie jeśli narusze regulamin lub zadam pytanie niestosowne.
Chce kupić nagrywarke dvd w apollo. pl cena do 300 zł (powiedzmy), no ale nie wiem którą polecacie? |
Cytat:
|
a ja bym kupił BenQa, coby mieć dobrą nagrywarkę i być oryginalnym ;)
(już jestem oryginalny z moim LiteOnem 812S ;) ) |
Cytat:
|
dzięki demek za info o nagrywarce pioneer 109...sprawdzałem jej preferencje i fakt wali na kolana...czekam na sugestie innych
|
Cytat:
|
Cytat:
|
O 4163B pisza to samo: :spoko:
PS. Nawet jednego tematu nie chca czytac od poczatku, a przynajmiej kilka postow wczesniej :| |
Help
słuchajcie jest sprawa!!chcę kupić nagryware dvd(stały problem) do 300 zeta,może troche więcej..jaka najlepsza...radzić!!każdy tu na forum pisze o każdej nagrywarce co innego...myślałem o liteon SOHW 1673S,Sony DRU-800A DL,Benq1620,LGDVD+/-RW GSA-4163B.poradzcie...z góry dzięki..
|
Cytat:
|
@Corpus666 I tak najprawdopodobniej wybierzesz to co akurat będą mieli w sklepie, wszystkie wymineione przez Ciebie nagrywarki są godne uwagi. Moim subiektywnym zdaniem najsłabszy z tego "towarzystwa" jest NEC.
|
Witam.. Jestem bardzo "szczęśliwym" posiadaczek nagrywarki firmy Liteon (a dokładniej 1213, zmodowana, co niestety niewiele jej pomogło, a próbowałem już do niej wgrywać cokowliek co przypomina firmware:D) i muszę powiedzieć jedno.. Ludzie, jeżeli chcecie nagrać płytę i wiedzieć, że się ją potem odczyta, a nie testowac za każdym razem nagraną płytę cdspeedem i kprobe itp, to NIE KUPUJCIE;) Mianowicie chciałbym teraz zakupić coś nowego. Mam cztery typy: LG GSA-4163B, Nec 3520A oraz ew. Pioneer 109 (wiem, że jest lepszy od Neca.. podobno przynajmniej;)) i Benq 1620. Tyle, że z akcentem na te dwie pierwsze, bo z reszta kiepsko w moim mieście a nie chce prezz neta kupwać. Przeczytałem chyba wszystkie fora, testy itp.. no i wiadomo, mam mętlik w głowie. Zależy mi przedewszystkim, żeby móc nagrywać na wszystkim (DVD), żeby średniej jakości płyty chodziły bez problemowo i nie musze tego nagrywac z 16x czy 12x, zadowole się skromnym 8x a nawet 4x jak to teraz robię na moim litku. Wszyscy piszecie, że nie macie problemów ani na LG ani NECu.. ehh.. więc co wybrać? Wiem, że to bez sensowne pytanie i odpowiedzi będą różne ale jednak się pytam;) Thx z góry, pozdro :piwo:
|
Dzieki Legion a powiedz mi jeszcze czy nie bede mial zadnych problemow bo mam troche stary komputer a mianowicie Celeron 700,Ram 384,Riva TNT2,Seageate 40GB,plyta glowna niestety ECS P6VAA.Chodzi mi czy bedzie wszystko ok bo kumpel ma plyte ECS'a i mial nagryware Lite ona i mu bledy robila wymienil na druga i to samo dopiero zmienil na LG i teraz jest wszystko ok.
|
dobra narywarka :) ale to praktycznie liteon :D
|
a co powiecie na temat nowego dziecka Sony DVD+/-RW DRU-800A bo chyba ja kupie
|
Cytat:
|
Cytat:
|
do 300 zl bezapelacyjnie bym bral pioneera 109:)
|
Cytat:
|
@mistrzuboban
nie polecal by tej toshiby juz lepiej benq ja do 300 zl :) |
A jaka nagrywarke byscie mi polecili?
Interesuje mnie: mniej wazne: odczyt W tej chwili interesuje sie Toshiba DVD+/-RW SD-R5372B. Dobry wybor? |
no dzisiaj kupuje tego benqa. I tak juz mi wyje moja nagrywara i wentylator. jakby mi zaczelo wyc dvd to bym chyba z nausznikami jak na robotach drogowych siedzial przed kopmpem
|
Cytat:
benq moim zdaniem jest ciekawsza propozycja bo tani a nagrywa moze nawet lepiej niz nec ale jest mniej dostepny :) |
3500 neca lub 3520, ten drugi nowszy itp
|
a jeszcze pytanie jaki model NEC'a albo Benq'a kupic ?? bo przegladajac oferty trafilem na wiele modeli od jakis pro do sp. ktory wybrac ??
A co do Benq'a to mozna kupic na allegro ten model... |
Hi!
UWAGA NA Samsunga TS-H522! Wtopa na calego... Dzisiaj po raz trzeci zanioslem ja do serwisu. Powod - podczas proby wypalenia cd bootowalnej palnik wywala sie na calego i mozna zapomniec ze kiedykolwiek przeczyta (rozpozna) jakakolwiek plytke cd. DVD rozpoznaje, wypala i czyta ok, ale nie CD... A teraz pytanko: Gdzie mozna kupic BenQ DW1625? - z gory dzieki za odpowiedz fourup / INDP |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:20. |