![]() |
Fajnie dzieki. Ale chodzilo mi o tescik jakis z tym biosem co pisalem.. A co do tego PI Errors to mi nie odpowiedziales czemu jest taka roznica..?
O nosnikach zaraz poczytam co i jak. Pozdrawiam |
nie widzialem testu tego biosa a jezeli chodzi o bledy PI to pisalem ze litek ma bardzo dobra korekcje bledow ale wazniejszy jest PIF ktory do chodzi do 7 to wskazuje ze plyta jest nagran nie ciekawie PIF powinien byc maks 2 ale juz mowilem nie dales sum wiec trudno powiedziec jak to wyglada na oko wykres plyty nie jest ciekawy jak by bylo 9/2 to wynik jest bardzo dobry :D
a co do testu na nero to plyta musial byc przypuszczam nagran 16X bo ustawienie szybkosci testu jest 8x wiec mysle ze jak by nagralo sie ta plyte wolniej (8x) wykres bylby ladniejszy :D |
A jakby jako konkurenta dorzucic tu BenQ? On ponoc bardzo ladnie pali..
|
Cytat:
|
ugh
Mam zamiar sobie kupic nagrywarke napisalem osobno ale skierowali mnie tu wiec zapytam sie tu :) poczytalem troszke i widze ze wszyscy polecaja LITEON SOHW - 1653S bo tej nowej jeszcze nie widzialem nigdzie :( ale mam pytanie co oznacza to S na koncu bo znalazlem w sklepie internetowym i tam sa 3 rodzaje ich i zadna nie ma koncówki S? to cos oznacza SOFT czy co? bo nie wiem jestem zielony w tych sprawach:((
|
Cytat:
|
Cytat:
I o ile się nie mylę - oznacza to optykę od Sanyo :mruga: :D |
Z cyklu szybkie pytanie - szybka odpowiedź :D
Co według Was jest lepsze - biorąc pod uwagę takie kryteria jak korekcja błędów i inne ważne - DVD-RW LG GSA-4163B czy DVD-RW LITEON SOHW-1653S. Z góry dziękuję za rzetelne opinie :) |
@Pagerus
zaraz Ci sie posypia opinie :> typu: a moja to tak, jego inaczej, moja najmojsza ... itd. :tak!: |
Cytat:
|
ja bym wzial benq 1620, lub litka 1653
wszystko i tak jest zalezne od tego na jaki egzemplarz trafisz, moj 451 ladnie pali i jestem zadowolony jak to napisal VIZZARD "litek to nie mistrzostwo swiata" i kazdy naped ma wady i zalety. jak sie pali na markowych plytkach to chyab zaden nie ma problemow, no jedynie jak jest uszkodzony palnik, ale to juz inna bajka :tak!: |
Cytat:
|
platinumy 8x sa od RICOH i ladnie je pali tez litek
a co do plytek to spojrz tez na ich trwalosc :tak!: DVD-RAMy to chyba za tanie nie sa kazdy wybor z biegiem czasu okaze sie jakos nie trafiony |
Cytat:
Cytat:
|
No wlasnie, a jak to jest z trwaloscia dobrze nagranej markowej plyty...?
Pozdrawiam |
Cytat:
Pewnie mimo wszystko zadecyduje niższa cena Litka... Cytat:
|
Cytat:
Przynajmniej nie powiekszysz grona uzytkownikow 1653 piszacych: "nie pali/czyta takich, a takich plyt" :piwo: A plytki DVD-RAM chyba tak szybko nie beda taniec :'( Za male jest zapotrzebowanie w Polsce i chyba stad tak wysoka cena. |
Cytat:
Co do płytek DVD-RAM sądzę, że z pewnością będą tanieć - tak jak wszystko w przyrodzie :D |
Cytat:
|
Bierz BENQ 1620 w cenie Litka dostaniesz (270 zł).Poczytaj wątek o BENQ 1620, przejrzyj zachodnie fora dyskusyjne, obejrzyj wykresy.Ten napęd to obecnie czołówka pod względem jakości nagrywarek DVD.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Tylko rok? Pamietam, ze na cd dawali nawet 50 lat...
|
|
mam pewien problem bo nie wiem co wybrac, czy NEC 3520A czy Pioneer 108 ?? ten drugi jest drozszy o 30 zł ale to nie problem, zytalem o NECu ze slabo odczytuje plyty ale czy to jest duzy problem dla zwykleg uzytkownika? moze to tylko expertom przeszkadza i w normalnym uzytkowniu nie ma zadnego problemu?? o Pioneerze niestety nic nie udalo mi sie nigdzie znalezc w PL jak sobie radzi czy lepiej od NECa czy gorzej...jak to jest? czy lepiej nagrywa Pion od Nec? i czy lepiej odczytuje? bo sam nie wiem ktory z nich wybrac... ktos mi pomoze w wyborze ? :) bede wdzieczny
|
:offtopic:
witamy na forum fajny nick - jakoś tak znajomo brzmi :idea: ;) Czy mógłbym prosić o zmianę? ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Co byś zrobił? :idea: Napisał byś: "Czołem brachu?" czy "Witamy w klanie?" :> :D |
zmieniajcie na byle jaki :P chyba zwykly uzytkownik nie ma takiej opcji ale Admin pewnie tak :P to zmien np na SX1, najwazniejsze dla mnie jest tylko rozwiazanie problemu mojego..
|
Cytat:
Spoko nick! :spoko: I Bartez może spać spokojnie :mruga: BTW Ale jaki czujny! :O Niby go nie ma, a tu proszę! Wystarczyło mu 10 minut żeby to wyłapać :> || |
Cytat:
|
Cytat:
:mruga: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Którzy za reputkę zrobią wszystko :> Trzeba uważać :na_ucho: :czar: |
Cytat:
|
Cytat:
:D |
Cytat:
A wszystko to dlatego, że jem popcorn i piszę jedną ręką :pisze: :smutny: |
Cytat:
Jeżeli chodzo o Neca - zawsze jego domeną było nagrywanie Gorzej było z korekcją i odczytem - to był model 2500A Z modelem 3500A poprawiono korekcję, lecz dużo różnych opinii na ten temat było Jedni uważali, że niewiele w tej kwestii poprawiono - inni - że korekcja jest lepsza niż u Litków 16xx :D Model 3520 wprowadza nowy chipset sterujący, który wedle testu na cdrinfo.com Faktycznie poprawia omawiana sprawę Pioneer jest napędem bardziej uniwersalnym - wszystko jest na przyzwoitym poziomie :taktak: Jednak jeżeli chodzi o zapis - dalej stawiam na Neca Ponadto jest temat o Necu 3520 Kilka wykresów, opinii ... :czytaj: I jeszcze jedno: Nec ma duże zaplecze Necomaniaków Co przelewa się na coraz to nowe biosy, podobno lepsze - nie tylko oficjalne W przypadku Pioneera natomiast, raczej tylko na oficjale można liczyć I to tak w trzech słowach ... :D BTW Na głównej stronie cdrinfo.pl masz test Neca 3500A i Pioneera 108 :czytaj: :> |
Cytat:
Cytat:
|
Witam wszystkim.
Wpadlem tutaj bo urzęduja tutaj mozgi od napedow optycznych :) Chcialem sie dopytac o 2 modele bo do jutra popoludnia musze sie zdecydowac z kupnem : LiteOn 1653 za 255 zl czy moze Nec 3520A za 299 zl . Zastanawiam sie czy oplaca sie 50 zl dac wiecej za Neca , bo jakos troche czytalem to niezbyt ludzie sa zadowoleni ale sam juz nie wiem . Jak uwazacie ? Pozdrawiam. |
Cytat:
|
kup liteona to szybko go zwrocisz do serwisu :]
|
acha a o co chodzi z ta korekta bledow? z czym to sie je ? w czym to przeszkadza itd ? w jaki sposob one sie przejawiaja?
|
NEC ND-3520A jest najlepszy bo się dużo o nim dowiadywałem pali szybko i dobrze Pozdrawiam
|
:wow: Testowałeś tego NEC a - na jakiej podstawie tak twierdzisz - bo się dowiadywałes ? :blee: :podbite: -a może w CHIPIE przeczytałeś ?
|
Tak mam go od niedawna al jestme z niego bardzo zadowolony zamawiałem go w bo nie było w sklepie nec wygrywa prawiw we wszystkich testach
|
Ale na jakiej podstawie twierdzisz że NEC 3520 wygrywa prawie we wszystkich testach /jakich ? / - bo ja czytajc to forum mam troche inne zdanie na ten temat - inni forumowicze pewnie też. NEC to dobra nagrywarka ale nie najlepsza.
|
Bo czytałem na różnym forum i na forum.cdrinfo też długo się zastanawiałem jaką nagrywarkę kupić i wybrałem NEC'a po prostu chciałem dobrą nagrywarkę DVD RW a na oprogramowaniu nie zależało mi więc kupiłem wersję OEM mo znajomy ma też Nec'a tylko że tego niższego a mój pali z prędkością cd-r, 48x dvd-r 12x dvd+r 12x oczywiściete płyty o co mają najwyższą prędkość 8x chciałem ppowiedzieć że jestem z niej zadowolony
|
czyli jednym slowem nec jest warty o dolozenie 50 zl do niego zamiast litka? tak ?
|
tak NEC ND-3520A jest warty dołożenia 50 zł ja go kupiłem za 320 zł - mam czarny i naprawdę jestem zadowolony Polecam też jak się pytałem na różnych forum i na tym też to była jedna odpowiedź NEC ND-3520A Pozdrawiam
|
Cytat:
|
Pewnie tak :przybij5: a potem :piwo:
|
Cytat:
Jeszcze raz mowie litek nie jest dla nerwowych ludzi ja jakos juz mialem doczynienia z mnoga iloscja liteonow po model 1653 i dzialaj bez problemu wystarczy troche pobawic sie systemem oraz biosem do nagrywarki sprzet jest ok tylko kwestja jest taka: jak sie z nia obchodzi :D? Z nec'ami nie ma takich problemow bo nic z nim nie zrobisz nawet nie zwraca bledow PI/PIF :D ale widac ze sie czegos obawiaja :D a szkoda bo pionek na tym samym chipie zwraca bledy :D |
a jak jest z kompatybillnoscia z plytkami w litkach i necach?
|
hej,
teraz ja :D Jaka spaware DVD najlepiej kupic? Mam na to okolo 250zl. Od razu dodam, ze mam uraz do Benq i LG :D i ze bardzo lubie TEACa. Nie chcialem zakladac nowego tematu :) |
Skoro masz uraz do BenQ to w tej cenie to chyba jakiegos Litona. Ewentualnie jak dolozysz troszke to mozesz kupic ASUS'a(Oem Pioneera) lub NEC'a 3520A.
Pozdrawiam |
Cytat:
Do czasu. Teraz twierdzi że nie może bez Niej żyć. :spoko: Może jednak zmienisz zdanie. :) |
Cytat:
|
Cytat:
A jaki model Litona? A czym one sie takim roznia od tego nec i pionera |
Cytat:
Myślałem o lepszej jeździe. To Benek 1620. Co i jak jest już opisane na Forum i innych. Proponuję rozważyć. :taktak: :) |
Cytat:
Ja bym powiedzial tak: Benq to dobry palnik. Ale nie zawsze i nie w każdej prędkości. Myślałem o lepszej jeździe. To NEC 2500A. Co i jak jest już opisane na Forum i innych. Proponuję rozważyć. |
NEC 2500A a czym on sie rozni od wersji bez "A"??
A jaki model Litona i czy warto? |
Cytat:
Osobiscie mialem liteona 451 i 411@811, teraz mam 1213@1653. 451 wspominam bardzo dobrze (choc testowalem glo prawie tylko na GSC002 i Platinum DVD+R jeszcze jak byl na Riteku), 411 niebardzo, a 1653 to taka "sredniawka" - ogolnie nic do niego nie mam, ale specjalnie sie nim nie podniecam. Czy warto - w tej chwili chyba nie warto. Na pierwsza nagrywarke w tej chwili najbardziej nadaje sie NEC 3500 (3520 jeszcze bym nie chwalil tak szybko ale mozemy miec nadzieje ze bedzie ok), Benq 1620 (lobby jest duze || ), moze tez LG 4163, bo tez o nim dobrze mowia. |
Cytat:
Co byś nie wybrał, to po fakcie zawsze będziesz miał rozterki czy to właśnie to. Każda ma plusy i minusy (nawet Plextor ). Ja mam NECa 3500A i do moich potrzeb wystarcza. Ktoś inny ma Liteona,LG czy też jeszcze coś i też chwali. Największa sztuka to poznać to co się kupiło i jak optymalnie wykorzystywać. :taktak: |
Hhmmm, to moze wezme tego NECa 3500A. Cena troszke wiecej niz zakladalem ~300zl.
Najchetniej by wzial TEACa :) Mialem dwie spawary tej firmy i sa :spoko: A tak jak pisze rycho - im wiecej pytan tym mnije wiem :| |
Cytat:
Chętnie podejmę polemikę :D Od razu mówię, że jak powiesz x2.7 to odpadam :mruga: :czar: |
Cytat:
W końcu Litek to przecież też dobry palnik :> :D |
Cytat:
A moze jak ktos pisal NEca 3500A? |
Cytat:
|
Cytat:
No, pisałeś o Teacu :czytaj: Nie wiedziałeś, że Teac to OEM LItka? :> |
Cytat:
Jest TDK od TDK I jest też TDK od TDK :D Najlepszym tego przykładem są Dysany DVD+R x8 od Prodisc W temacie o Nośnikach Testowałem tam wpierw jedną partię a następnie drugą Różnic nie da się nie zauważyć :nie: A obydwie partie to Dysany od Prodisc :taktak: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
edit: A jak tu dołączy @maj3 to napewno. |
Cytat:
Nie chciałbym się wkopać w jakiś badziew. Cena zachęcająca (38zł za 25), z CDR Dysan nie miałem nigdy problemów. No chyba, że Platinium kupię, ale te są ciężko dostepne u nas . :mruga: |
Cytat:
Może ewentualnie po przezroczystej grawerce cyfr na wewnętrznym pierścieniu Ale nie chce mi się w to bawić :nie: A poza tym i tak trzeba cake otworzyć, żeby to zobaczyć :D BTW U nas? To znaczy gdzie? :idea: |
Cytat:
|
Cytat:
Nie wiem czy to tobie podawałem ten link Ale jest sklep - całkiem rozsądny, za rozsądne ceny TU :czytaj: Akurat Platinumki są na magazynie :taktak: Kwestia jednego dnia :mruga: BTW Jak kupisz - zapodaj jakieś wykresy Pójdę po przetartym szlaku :D :czar: |
Cytat:
Ja jestem taki ze zanim cos kupie lubie wiedziec wszystko na ten temat. Chce byc pewny ze dobrze wydam zarabione zlotowki :cool: Z drugiej strony to czym wiecej pytan tym mniej wiem i nie wiem co wziasc - zawsze tak jest :| |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Witam
Przeczytałem wszystkie wasze posty(trochę zajęło to czasu),ale nie znalazłem nic na temat Plextora PX-712,ktoś wspominał o PX-716SA który nie jest dostępny. Ja postanowiłem kupić PX-712A (interfejs E-IDE) lub PX-712SA (interfejs S-ATA) doradżcie który model wybrać i dlaczego? Za pomoc dziękuję. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Wiesz, do emerytury już kilkadziesiąt lat ... :mruga: :haha: |
Witam
Jestem tu praktycznie nowy nawet jeszcze nagrywary DVD nie mam, ale mam zamiar kupić dlatego teraz pytanie. Jaką nagrywarke proponujecie mi żebym kupił. Najbardziej zależy mi na takiej która nagrywa bezproblemowo, cicho i przedewszytkim z dobrą korekcją błędów tak aby ani mój Xbox ani PS2 a przedewszytkim PS2 nie miał problemów z odczytem. Ważne jest też oczywiście cena, a mam na to tylko 320zł :D Myślałem nad NECiem i LiteOnem , ale czy to są rzeczywiście jedyne w miare optymalne wyjścia ?? Doradźcie na jaką firmę mam zwracac główną uwagę. PS. Jak z nagrywaniem poradzi sobię 333Mhz, 320ramu. Ale to pytanie tak na marginesie. PROSZĘ O POMOC !!! |
Cytat:
Cytat:
http://www.liteon.ab.pl/index.php?ac=info&p=4&uid=1653s masz tam wymagania sprzetowe tez :D ale jak do psx chcesz plyty nagrywac to proponuje nec 2500A :D |
ja wybralem neca 3520A narazie jest oki :) i stosunkowo cicho :) narazie tylko wypaplilem 2 plytki dvd-rw.
|
W końcu kupiłem LiteONa 1653S czy to rzeczywiście dobry wybór ??
Doradźcie mi jeszcze czym najlepiej wypalac gry na konsole PS2. Jaka prędkość jest rzeczywiście optymalna. I czy po otrzymaniu tej nagrywarki zmienic firmware na jakiś ??? |
"Legion" dzięki wczoraj zamówiłem PX-712SA czekam na dostawę.
|
hej
dlaczego tak malo jest opini o toshibie, zawsze ta firma kojarzyla sie z dobrym i drozszym sprzetem, a to chyba malo kto kupuje teraz...? osobiscie potrzebuje nagrywarki dvd ktora szybko wypala RW i dobrze rippuje zabezpieczone plytki, poniewaz nie mam zadnych waznych danych do archiwizowania dla przyszlych pokolen, a do filmow i gier nie mam sentymentu (po co mi stosy plyt ze starociami) co w tym temacie mialby ktos do polecenia? toshiba sd-r5732 daje rade? bo jak tu czytam to liteon to troche taki sprzet dla majsterkowicza, a LG nie chce (cdrw 48x16x48, ktora kupilem tak sie dobrze sprawowala ze dostalem teraz 52x24x52...) nawet monitory maja slabe :nie: czy wie ktos moze o jakis realnych i bliskich planach nagrywarek z dvd+/-rw 12x lub nawet 16x, bo 8x nie jest wolno ale mogloby byc szybciej :) pozdrawiam :) |
TOSHIBA będzie dla Ciebie dobrym wyborem.Łamie wiele zabezpieczeń.
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Witam.
Kupilem sobie nagrywarke Pioneer DVR-108D znaczy prawie kupilem bo juz czekam na nia od dwuch tygodni w sklepie mi mowia ze niema ich u dystrybutora bo wchodzi jakis nowy model pioniera a ja niemam napendu w kompcu i koniecznie potrzebuje cos kupic mialem juz liteona i nie bylem zadowolony. Wienc pytam was co polecacie i czy duble layer to dobre rozwiazanie. Pozdrawiam. |
Noto moze chociaz mi powiecie czy NEC ND-3520A Double Layer jest dobry.
Dobry to znaczy ze po nagraniu plyty nawet jakieis szmacianej wloze ja spowrotem do nagrywarki i bez proglemu bende mogl skopiowac jej zawartos spowrotem na dysk bo na liteonie zdarzalo mi sie ze mi sie to nie udawalo. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:25. |