![]() |
Cytat:
|
chyba to nie topic na imprezki :>
|
co do oznaczen litkow to z tego co sie doczytalem na necie to 16 oznacza predkosc tylko nie pamietam czy odczytu czy nadrywania 3-5-7 to oznaczenia kolejnej wersji napedu a 3 to wersja chipa natomiast s z tego co widzialem w opisie nagrywarki LTR-52327s oznacza optyke lub naped SONY nie sanyo ale oczywiscie pewien do konca nie jestem jak to sie przedstawia w dvd litka
|
Warto ? Plextor za 500zł??
Sam juz niewiem co mam brac. nec 3520 ??? benq 1620 ??? Plextor PX-716A (strasznie drogo i w cale nie takie super) Wiadomo ze niema idealnego sprzetu ale co wybrac żeby potem niebyło płaczu :'( CO :sciana: |
sts, ja bym zawęził do pioneer 108/109 vs plextor 716.
|
ja mam tego plexa i polecam go :D
|
panowie i panie
prosze o pomoc w wyborze dvd+/-rw zastanawiam sie nad nec 3520 i litek sohw 16x3s? z gory dzieki |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
POZdrawiam |
Cytat:
obiektywnie prosze Kazdy sie spiera :klotnia: co lesze ze lg ze benq ze litek i ze plex ale za plex trza duzo kasy wydac, czy warto? bo ideałem to on raczej nie jest. |
Cytat:
Tylko prosze nie zasmiecac tego tematu pytaniami typu 'to co w koncu kupic ?'. Temat jest sukcesywnie rozbudowywany od 1 do 4 testow tygodniowo (zalezy na ilu palnikach byla sprawdzana dana plytka) i nie chce zeby zdominowaly go niskich lotow przepychanki. |
Cytat:
Jak zawsze niewiarygodne || Ale i tak najlepszy jest Plextor :taktak: Prawda pawelblu? :> :mruga: |
Hmm, a tego Benka to gdzie mozna dostac ? Bo przejrzalem wlasnie sklepy w 3miescie i nigdzie nie maja w cennikach :( Zastanawiam sie jeszcze nad Nec 3520 i Pioneer 108/109.
|
Cytat:
|
Cytat:
:spoko: Wiesz legion .... Zależy kto te testy robi :taktak: Jeżeli ktoś mało wiarygodny - to i po testch niczego wielkiego spodziewać się nie ma co :nieee: Jednak tym przypadku wiara i godność w duecie pagórki i góry przenosić mogą :tak!: Więc i taki charakter testom tym trza nadać :mruga: :czar: |
calkowita zgoda @vizzard :piwo:
|
Cytat:
Co do Plextora, jezeli takie wnioski wyciagnales, to je szanuje (jak kazda opinie). Nic wiecej nie mam do dodania. |
Cytat:
BTW To po co je robić? :idea: Cytat:
Cytat:
No tu muszę cię zmartwić :smutny: Nie ma żadnego racjonalnego argumentu :nie: Żebym miał wierzyć plotkom :D Cytat:
Wiem :fiu: :czar: |
Cytat:
|
Cytat:
^_^ |
I co teraz będzie ? ? ? ?
"Wybacz mi " ? ??? |
Cytat:
:mruga: |
Cytat:
|
Cytat:
Bo mogło by się to przerodzić w "Rozmowy w szoku" :O :D |
teraz juz nie wiadomo co kupic :D po tych wszystkich testach :D
|
Przestudiowałem cały temat od deski do deski i nadal niewiem co kupić. Na razie chyba u mnie przoduje LG, ale jakoś nie jestem pewien co do tej marki :/
|
Co lepiej kupic?? Neca 3520 za 250 zl czy moze lg 4163b za 265zl????prosze doradzcie
|
Cytat:
|
|
o szajsunk jak zawsze dla najlepszych :D
|
Witam, to mój pierwszy post.
Więc, zależy mi głównie na przegrywaniu gier na xbox-a, I zastanawiam się co kupić. Miałem wcześniej Litka 401s@811 ale się skończył :( Teraz myśle o jakiejś nowej, tylko słyszałem od pewnego gościa który się zajmuje kopiowaniem "zawodowo", że nowe nagrywarki bodajże Pioneer DVR-109, albo Plextor PX-716A (sorry nie pamiętam dokładnie która) wypalają płyty bez problemów, ale X ich nie łyka, problem leży podobno w wersji firmware. Więc chciałbym prosić posiadaczy X-klocków o podzielenie się swoimi uwagami odnośnie swoich nagrywarek. Ja zastanawiam się nad LG GSA-163B, NEC 3520A no i jescze myślałem o BenQ. |
Witam
nie bede mowic ktora nagrywarka jest najlepsza bo nie mam porownania. przesiedzialem okolo tygodnia na forum czytajac rozne opinie. zdecydowalem sie na lg4163b, moze i wolno pali cd ale od tego mam palnik cdrw. co do plytek dvd: pali wszystko po kolei- akossy, esperanza, tdk i inne wynalazki. wszystko narazie jest czytane bezproblemowo zarowno na markowych stacjonarnych dvd jak i tych o dziwnych nazwach. nie ma tez problemu z odczytem plytek na komputerowych czytnikach. bezproblemowo czyta porysowane cd z ktorymi nie dawaly sobie rady inne czytniki. jak bedzie pozniej to sie okaze. narazie jestem bardzo zadowolony. |
Poszukuje nagrywarki do 300 zł. W gre wchodzi albo LG''ik albo BENQ ... Który wybrać ?
|
benq 1620
|
a może poczekać ? Coś ciekawego w najbliśzym czasie ma wyjść ? A ta technologia Light coś tam ... poza cholagramami coś daje ?
|
chodzi ci o benq 1625 - to jest to samo co 1620 tylko ma ten bajer
|
to wiem :) OK gdzie znaleść BENQ DW1620 black w dobrej cenie ? Na allegro nima
|
trzeba szukac bo ja nie wiem niestety :(
|
szukajcie a znajdziecie... w moim przypadku słowa Jezusa się nie sprawdziły :) Pół dnia szukałem. Znalazłem ale ceny ... pozostawiam bez komentarza . 230 na allegro biały, w sklepie 300 czarny
|
jak to dobrze ze plex ma 2 panele w pudelku bialy i czarny i mozna sobie zmieniac :D
|
ostatecznie kupie biały i przemaluje jak poprzednie... niczym od oryginała sie nie różni ale trace gware :blee: / A sporo lepszy jest ten plextor ? Bo nie wiem czy warto aż tyle mi do niego dokładać ?
|
Cytat:
praktycznie juz wszystkie nagrywarki jakie sa na rynku pala podobnie chodz zdarzaja sie wyjatki ale nie bede pisal bo zaraz mnie zatakuja jakies clany z Lysej Gory :D |
więc jednak nie warto dokładać tej różnicy do plexa ? 265 zł LG , 230zł Benq , 460 zł Plex
|
Cytat:
|
a TDK DV-WA160416DL ??
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=43663465 chodzi mi o tą . Jakto "to prawie to co nec" ?? No bo widzisz mam w sumie 500zł. Chciałem kupić BENQ DW1620 BLACK ale nigdzie nie ma .... a jeżeli mówisz że ten PLEXTOR sporo lepszy to się zastanawiam czy zainwestować całą sumę. Czy jednak kupić BENQ albo LG... albo tego TDK'a ? i czy ten link co do allegro dałem to jest model 1616N ?? bo nie wiem
|
Cytat:
|
http://sklep.proline.com.pl/shop.php...5f505837313641 399 zł za tyle bym kupił ale qr... akurat nie ma ich na stanie ;( widzieliście gdzieś równie tanio ? A druga sprawa skąd wiesz że to OEM Nec'a ? Ja myślałem że TDK'a jest równie dobry jak BENQ :blee:
|
Cytat:
|
i wyjdzie na to że kupie LG'ka czarnego :|
|
Witam
Wczoraj stalem sie szczesliwym posiadaczem Lg DVD Recorder GSA-4163B BOX zakupiony w prolinie za 265 pln. Mam nadzieje, ze bedzie dlugo i bezproblemowo mi sluzyl. |
Wita. No i musial nadejsc dzien w ktorym musze zadac te pytanie :) Kupuje dzisiaj sprzet nagrywajacy dvd. Mam chcec na liteona 1673. Czy warto ?
|
Cytat:
|
Cytat:
proponuje wybrać coś z tego : Plextor Pioneer Benq |
Cytat:
Posluchaj "gadajacych glow" namor-a :) A co ja polecam masz na dole :idea: |
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=43824607 co sądzicie o tym ? :)
|
Cytat:
Zobacz predkosci wypalania - cieniutko. Jedyny + to obsluga LightScribe - zadna rewelacja :\ |
Cytat:
|
jejq kto znajdzie BENQ DW1620 czarnego temu stawiam piwo :piwo: Albo Plextora PX716 za 399 zł
|
Lutnik czekam na browara http://www.proline.pl/shop.php?prodi...5f505837313641
Swoja droga czemu tak nagle liteon stracil na pozycji ? A moze nie stracil. kazdy rzucil sie na neca i na benq. Co to za firma ? Moze i ma pare modeli napedow w swojej karierze ale nigdy nie bylo to cos extra i mysle ze jest tak samo z tym nowym dvdrw Od ladnych paru lat jestem posiadaczem nagrywarki. najpierw mialem lg 8080b potem bylo koszmarne lg4000 a teraz mam liteona 48246s i jest boski. A teraz czekam na tego 1673s, mam nadzieje ze jutro bedzie bzykac w mojej obudowie. I mam nadzieje ze nie bedzie tak zle. |
Loczek bueheh piwa nie dostaniesz :) Bo ja tego juz widziałem ale zauważ że go na stanie nie ma !!! :bicz: :bicz: :bicz: ;) Więc poszukiwania pora wznowić ;)
|
mój liteonik (812S) odstawił wczoraj numer - trzy płyty śmietnik a kolejne dwie najprawdopodobniej (nie chce mi się sprawdzać) a numer polegał na tym, że płyty powyżej 80% miały PIF do 200! bios byl US0Q i taki sam wgrałem - nagle jest ok a myślałem już o serwisie :)
|
A juz myslalem :)
|
Witam!
W poszukiwaniu info jaka kupić nagrywarkę dotarłem tutaj. Zastanawiam się nad NEC 3520 i LG 6163. Skłaniam sie do NEC'a, ale inni radzą LG. Którą brać? Chce kupić w PROLINE. Ktoś tam kupował? Jeśli tak to jak ich oceniacie? |
Cytat:
|
Cytat:
Po co mi obie. Nie będę miał materiału do nagrywania. Potrzebna mi jedna, ale dobra. :taktak: :D :D :D :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Bo nowa jest :taktak: Myśleliśmy, że jak kupisz - to dasz znać Co i jak ... :> || |
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=43943546 a co o tym sądzicie ????
|
jest ok ale ci juz mowilem ze TDK to oem nec'a ktorego taniej mozna kupic :D
|
Ta TDK ma byc ponoc od piatku na promocji w media markt plus 10plytek gratis za 199zl. Ale ja i tak chyba wole doplacic pare zlotych i wziasc Benka :P
|
potargowałem się troche i powiedział że jak kupie MUVok'a + nagrywarkę to mi da upust 30zł :) ten tdk ma Editors Choice Cdrinfo.com a NEC nie :O
|
Szczerze Wam powiem że przestudiowałem niejedno forum i jestem zioleny.. Doradźcie mi cośpomiędzy:
- NEC 3520 - Liteon 1673 - LG 4163 Ma dobrze nagrywać i czytać. Jedni mowia tak drudzy inaczej a chce cos w miare bezproblemowego. |
można czytać i zgłupieć więc nie będe pisał SZUKAJ tylko napiszę tak:
z tych trzech zapomnij o Liteonie. |
Cytat:
|
no tak to dodajmy jeszcze Plextor. :)
może metodą eliminacji? pierwszy odpada Samsung. |
Ilość załączników: 1
Cytat:
:D |
no to norma. kto da więcej ten ma lepszy test ;)
|
No tak szczerze to liteona juz wyeliminowałem. POzostał teraz dylemat miedzy Nec a lg. Ale chyba skusze sie na LG'a. Wiecej dobrego o nim wyczytalem. Co do BenQ to słyszałem dobre rzeczy ale niegdzie go dostac nie moge. Oczywiście jak znajde BenQ to lepiej jego brac ??
|
TDK za 199 zl to nawet bym sie nie zastanawial napewno nie jest gorszy od LG czy Benq a tanszy i gratis 10 plyt. Bedzie niezly szturm na media markt. Nawet 239 zl na Allegro to niewiele i bez przepychania.
|
I jak zawsze okaze sie, ze byla jedna sztuka, ktora kupil kierownik ;)
|
Cytat:
:mruga: |
znajdź mi BENQ czarnego .To też go wezmę.
|
Lutnik widze ze jestes tak jak ja z Białegostoku :)
Jeżeli wiesz gdzie moge dostac Benka w Białym to napisz ! |
wątpie żebyś w tym zadupiu coś dobrego dostał :) tymbardziej BENKA :| a tak odbiegając od tematu przydałby sie w pobliżu Media Markt. BTW chyba kupie tego TDK"a. Fuck :( nie kupie tego TDK'a rzeczwyście naczytałem się o nim. NEC 3500 z nowym biosem i innym panelem... chce coś innego. :( Poradźcie coś do 300zł. Bo już mam dość :podbite:
|
Lutnik gdzies ty wyczytal takie dziwne rzeczy, te dwie nagrywarki maja ta sama elektronike i dobrze ale reszta to same roznice. Przeczytaj dokladnie caly ten watek http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...ight=TDK+1616N
|
Cytat:
Ktoś w necie znalazł Benka czarnego właśnie za około 320zł Więc jeżeli za czerninę chcesz płacić stówkę - to kupuj Jasny kosztuje nawet ~ 230zł Ale weż go - nie będziesz żałował :nie: A zresztą - kup co chcesz :taktak: :fiu: |
Cytat:
|
dla mnie na placu boju pozostali: Pioneer DVR-109D , LG'ik , oraz BENQ ... ale naprawde mam juz w głowie niezłe pobojowisko :boks: i nie mogę się zdecydować :nie: Więc potrzebuje rady fachowców :tak: napęd ma starczyć na pare lat.
Edit. ROBN -> To są niemal te same nagrywarki. Co z tego że TDK jest troche cichszy ma inny bios i panel. Nie jest lepszy od BENQ czy też nowego LG . Zresztą troche się zraziłem do tej firmy. Nie wiem czy potrzebnie, czy tez nie... ale cóż. Pomijam tą firmę. VIZZARD -> nie jestem tak zdesperowany. Mniej by mnie wyniosła wizyta u lakiernika. Choć i to nie byłoby potrzebne.... tak się zastanawiam czy nie kupić białego... Bo i tak niedługo chyba zmienie obudowę. Nigdy więcej czerni. :) Brudzi się niesamowicie... zresztą potem są takie cyrki z napędami. ;) |
Lutnik zapomniales o jednym "drobiazgu" TDK ma zupelnie inna mechanike napedu (dlatego tak nie drga i jest cichszy) automatyczne oczyszczanie optyki strumieniem powietrza no i jest czarny 8 ) oczywiscie nie namawiam ja jestem zadowolony a za te pieniadze zapewne szybko sie rozejda.
|
[QUOTE=Lutnik]dla mnie na placu boju pozostali: Pioneer DVR-109D , LG'ik , oraz BENQ ... ale naprawde mam juz w głowie niezłe pobojowisko :boks: i nie mogę się zdecydować :nie: Więc potrzebuje rady fachowców :tak: napęd ma starczyć na pare lat.[QUOTE]
Na parę lat ??? :wow: chłopie za rok góra półtora kupisz nową, bo wejdą nowe bajery które będziesz chciał mieć. |
melag swoją nagrywarkę cd-rw mam ponad 4lata i jakoś nie korciło mnie na zmiane. Ważne że nadal działa i mi służy. ;)
|
Cytat:
|
Niesttety ale musze ponowic pytanie. mam liteona 1673s z ostatnim biosem.
1. Czy jesli raz ustawilem book setings (dvd+r - dvd-rom) w programie booktype 1.3.5 to juz na zawsze bedzie przestawione ? 2. Na czym polega ingerencja programu booktype ? Czy zmienia on cos w biosie nagrywarki ? Czy te zmiany sa zapisywane ? Jak to jest ? |
1. jak raz ustawiles to i tak musisz zmieniac po kazdorazowym wlaczeniu programu :tak!:
2. nie jest to zadna ingerencja w bios nagrywarki, no chyba ze zrobiles to omnipatcherem :> |
NO wiec kupiłem LG 4163 ->A103 i musze powiedziec ze nie mam jej nic do zarzucenia. Wypaliłem dopiero pare cd i kilka DVD ale co mnie bardzo zaskoczyło. Mam plytke która nagrywał mi kumpel na DVD-Liteon (PRINCO) której niczym pozniej nie mogl zrzucic na hdd. A moj LG jak wpadl na obroty to az milo dla ucha. Pozdrawiam.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:15. |