![]() |
Ilość załączników: 1
I jeszcze jeden test DVD+RW x4 Verbatim Pastel kasowana kilka razy i znowu ta fatalna końcówka. Czy to wina nagrywarki czy biosu 1633 BSOG. ((
|
Liteon1213s@1633BSOG plytka DVD+R TDK x4. Początek dobry nie pokoją mnie te wzniesienia na końcu.
|
Zastanawia mnie czemu ten temat nie jest jeszcze "Przyklejony", przecież coraz więcej z nas ma Litka 1213S i coraz bardziej temat się rozkręca ???
|
A oto mój Philips x4 DVD+RW burn x4 832VS08
|
jak na podklad philipsa rw to nie ciekawie ale to nie sa wybitne nosniki
totale wysokie :) |
Cytat:
pozdrawiam i dziękuję wszystkim za pomoc |
Co do programu chłądzącego i ewentualnych konfliktów
używam od 3 miesięy: S2kCtl v1.20b53 komp chodzi średnio 8-9 godzin dziennie ,nagrywam ,gram testuje 3DMarkiem2005 :) i wiele innych rzeczy ,komp stabilny jak skała choć dość mocno wykręcony . spoko polecam progsa |
Jest nowy FW do 1633s - BS0H - stock - unscrambled (dhc014) http://dhc014.rpc1.org/indexOEM.htm#SOHW-1633S
|
Po zmianie biosa na 1633S BS0G w czasie nagrywania Nero 6.3.1.17 przy 74% komp mi się zawiesił, ale nie wiem czy to wina nowego biosu, czy może specjalnego programiku do chłodzenia procka, którego przed nagraniem następnej płyty wywaliłem. Narazie powróciłem do poprzedniego biosiku 1213S@DRU-710A@1633S i nowego eeproma, a oto wynik takiego połączenia:
Verbatim DVD+R 4x palona 4x |
Cytat:
|
Mam Litka 1213S używam biosa 1213S@DRU-710A.
Na niektórych tańszych płytach KProbe też wywala mi po kilka Errorów ale jak zrzucam pliki z płyty na dysk i sprawdzam poprawnosć archivum wszystko jest OK ,testowane w 2 napędach DVDRom być może na tych przerabianych biosach Kprobe czegoś nie potrafi odczytać ??? |
Cytat:
podczas nagrywania pojawia sie x4 ( i nie mozna zmienic na nic innego -NERO) podczas nagrywania drugiej plytki znow to samo 3000tys błedow i leci na 120% ....ale w stacjonarnym dziala dobrze -nie mam pojecia co jest.. :'( |
zmień speed z maxa na 4
|
Cytat:
to drugi -prerwałem test bo by leciał do rana ... |
Cytat:
a teraz oprzy nowym 1633 było super - w pierwszej płytce był 1 error,w 2giej 76 ...a trzecia ma już 101 % i naliczają sie ..erorry ..jest już ponad 2000tyś co zrobić? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:09. |