Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   LITE-ON SOHW-1213S@SONY DRU-710A czyli SOHW-1633S (https://forum.cdrinfo.pl/f15/lite-sohw-1213s-sony-dru-710a-czyli-sohw-1633s-38905/)

VIZZARD 03.10.2004 12:52

Cytat:

Napisany przez Bartek15
VIZZARD ja mówiłem o wykresie Sławka :taktak: TDK zmienił producenta płyt :smutny: Nie ma juz TDK na Ricohu :smutny:

Aaaaa ...

No to jeżeli o slawkaj chodzi

No to jak na jego możliwości

To jest tak sobie :mruga:

powell 03.10.2004 11:00

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Popieram Bartka15

Nie jest źle :mruga:

To ostatni wykres -mam pytanie w kprobe mam predkosc zmienioną na x4
a i tak pod koniec testy wywala mi sie program (99.9/ 99,8%) pokazuje jakies błędy -nawet do kilku tysiecy i leci do ponad 100% -co może być tego przyczyną -oto wykres przy takim raporcie -przerwany jak zaczynał świrować -może mam coś nie tak ustawione w kprobe? -proszę o rade i opis wykresu :)
p.s
czasami jest ok a czasami nie (częściej wariuje na DVD+RW) ,ale płytka w stacjonarnym działa bezbędnie

B@rtek 03.10.2004 10:29

Cytat:

Napisany przez slawekj
Teraz na Ricoh'u 02 jest TDK 1-8x ale pali gorzej niż na Ricoh'u 01. :)

Tak widziałem :smutny: Ale i tak TDK są sprawdzone i trwałe przedewszystkim :jupi:

slawekj 03.10.2004 10:27

Cytat:

Napisany przez Bartek15
VIZZARD ja mówiłem o wykresie Sławka :taktak: TDK zmienił producenta płyt :smutny: Nie ma juz TDK na Ricohu :smutny:

Teraz na Ricoh'u 02 jest TDK 1-8x ale pali gorzej niż na Ricoh'u 01. TDK 1-4x nie podaje gdzie produkowane. Tdk 1-8x na Taiwanie, tak ja Ricoh 1-4x . Ale jest Sony i Platinum więc zmartwienia nie ma. :)

B@rtek 03.10.2004 10:24

VIZZARD 02.10.2004 23:43

Cytat:

Napisany przez powell
oTo ostatnia płytka 1233&1633 -proszę o opinie ( nie znam się na wykresie:) ) i ewentualnie co zrobić by poprawić jakoś nagrywania?

pozdrawiam

Popieram Bartka15

Nie jest źle :mruga:

B@rtek 02.10.2004 22:07

Cytat:

Napisany przez slawekj
Muszę Cię zmartwić. TDK +R 1-4x zmienił nośnik z RICOH'a na TDK. Nie jest już tak dobry. Ale pozostaje nam na RICOH'u Platinum i Sony i teraz takie kupuje.

A ten nośnik TDK +4 palony x4 wygląda na LiteOn SOHW-1633S@Memorex F16 tak:

Ale i tak bardzo dobrze :)

slawekj 02.10.2004 22:06

Cytat:

Napisany przez powell
oTo ostatnia płytka 1233&1633 -proszę o opinie ( nie znam się na wykresie:) ) i ewentualnie co zrobić by poprawić jakoś nagrywania?

pozdrawiam

Muszę Cię zmartwić. TDK +R 1-4x zmienił nośnik z RICOH'a na TDK. Nie jest już tak dobry. Ale pozostaje nam na RICOH'u Platinum i Sony i teraz takie kupuje.
Co zrobić, żeby było lepiej - poczytaj:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=39900

A ten nośnik TDK +4 palony x4 wygląda na LiteOn SOHW-1633S@Memorex F16 tak:

powell 02.10.2004 21:33

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez VIZZARD
A oto mój Philips x4 DVD+RW burn x4 832VS08

pozdrawiam

legion 02.10.2004 19:37

Cytat:

Napisany przez Magda
Masz rację, ale... Po pierwsze to chyba odrobinę przesadzasz z tymi 90%, chyba że masz na myśli również wykresy różnych nośników, które przy takim sztywnym podejściu powinny znaleźć się w temacie o nośnikach. :) Po drugie raczej trudno wymagać, żeby ludzie rozmawiali na bardzo ściśle ograniczony temat i przy każdej jego zmianianie opuszczali "pokój" żeby porozmawiać na "korytarzu". Jeszcze raz powiem, że masz rację ale są jednostki, których się po prostu nie da ograniczyć i to wcale nie oznacza końca świata. A wręcz przeciwnie...
Pozdrawiam!

ale pawelble tego nie rozumie wiec madziu ja cie popieram w 100%
nie pisz mu takich rzeczy bo nie zrozumie:) jemu trzeba lopata tlumaczyc:D

Magda 02.10.2004 17:43

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Tak tylko prawda jest taka ze ten temat ma ponad 200 stron. Biosow do litka bylo kilka (no z modami kilkanascie), wiec dyskusja na ich temat stanowi niewielki procent calej dyskusji. Jezeli ktos szuka informacji na forum to przed zadaniem pytania zobowiany jest poszukac informacji na temat ktorych szuka odpowiedzi. Wiec jezeli ktos chce uzyskac jakas informacje na temat 812@832 to powinien przesledzic caly temat wiec ponad 200 stron. I bynajmniej nie jest mu do smiechu widzac ze w 90% postach zawarte sa informacje ktore tematu wogole nie dotycza, bo gdyby szukal rozrywki to poszedlby na offtopic i poczytal temat z kawalami.

Juz abstrachujac od tego ze na takie tematy jest oddzielny dzial (zreszta nawet moderatorzy OT usuwaja czesc glupot ktore zostaja przenoszone na OT przed moderatorow z DVD), tematy przyklejone maja szczegolny priorytet.

Masz rację, ale... Po pierwsze to chyba odrobinę przesadzasz z tymi 90%, chyba że masz na myśli również wykresy różnych nośników, które przy takim sztywnym podejściu powinny znaleźć się w temacie o nośnikach. :) Po drugie raczej trudno wymagać, żeby ludzie rozmawiali na bardzo ściśle ograniczony temat i przy każdej jego zmianianie opuszczali "pokój" żeby porozmawiać na "korytarzu". Jeszcze raz powiem, że masz rację ale są jednostki, których się po prostu nie da ograniczyć i to wcale nie oznacza końca świata. A wręcz przeciwnie...
Pozdrawiam!

kowanski 02.10.2004 17:20

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Tak tylko prawda jest taka ze ten temat ma ponad 200 stron. Biosow do litka bylo kilka (no z modami kilkanascie), wiec dyskusja na ich temat stanowi niewielki procent calej dyskusji. Jezeli ktos szuka informacji na forum to przed zadaniem pytania zobowiany jest poszukac informacji na temat ktorych szuka odpowiedzi. Wiec jezeli ktos chce uzyskac jakas informacje na temat 812@832 to powinien przesledzic caly temat wiec ponad 200 stron. I bynajmniej nie jest mu do smiechu widzac ze w 90% postach zawarte sa informacje ktore tematu wogole nie dotycza, bo gdyby szukal rozrywki to poszedlby na offtopic i poczytal temat z kawalami.

Juz abstrachujac od tego ze na takie tematy jest oddzielny dzial (zreszta nawet moderatorzy OT usuwaja czesc glupot ktore zostaja przenoszone na OT przed moderatorow z DVD), tematy przyklejone maja szczegolny priorytet.

Popieram w 100 % Pawelblu :piwo:

pawelblu 02.10.2004 16:26

Cytat:

Napisany przez Magda
A o czym rozmawiać Pawełku jak już wszystko wyjaśnione a nowego biosu jeszcze nie ma? Troszkę luzu, to nie sympozjum naukowe. ;)

Magda 02.10.2004 16:05

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Bo w przyklejonym wczesniej 812@832 rozmawia sie w 90% o rzeczach niezwiazanych z tematem, wiec watpie zeby kiedykolwiek podobny taki temat zostal przyklejony.

A o czym rozmawiać Pawełku jak już wszystko wyjaśnione a nowego biosu jeszcze nie ma? Troszkę luzu, to nie sympozjum naukowe. ;)

pawelblu 02.10.2004 15:43

Cytat:

Napisany przez .PaVLo.
Zastanawia mnie czemu ten temat nie jest jeszcze "Przyklejony", przecież coraz więcej z nas ma Litka 1213S i coraz bardziej temat się rozkręca ???

Bo w przyklejonym wczesniej 812@832 rozmawia sie w 90% o rzeczach niezwiazanych z tematem, wiec watpie zeby kiedykolwiek podobny taki temat zostal przyklejony.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:09.