![]() |
|
Cytat:
Toż to amba totalna Czy ta płytka nagrana została na twojej nagrywarce? Jeżeli tak - to standart: Odinstalowanie IDE, ASPI, potem ponowne ich zainstalowanie I tak na wszelki wypadek ponowne wgranie biosu Chyba, że już o tym mówiłem :idea: Bo dużo tych tematów :D |
ustaw 8x :D
|
Ilość załączników: 1
Witam
Wec tak przy kazdorazowym uruchoieniu testu kprobe na spti wiesza sie komp, zainstalowalem forceaspi 1.8 przestawilem na aspi, wczesniej nagralem platinume CD-R x48 (chyba cudem bo poprzednie 4 mam zwalone) i tesck wyszedl nastepujaco. O co common w tym wszystkim :( |
Witam
powiedzcie mi jeszcze jedno w kprobe oczywiscie zwalonych plytech nie moge odczytac ale zaniepokoilo, nie wiem czy slusznie, mnie jedno dlaczego pokazuje driver spti a nie aspi?? czy to dobrze czy zle, bo cos obilo mi sie o uszy ze zmienialiscie albo podawaliscie jak zmienic driver na aspi. Dalej walcze z nagrywarka i co chwile wali mi plytki CD-R Platinum Plasmon Data System. Z gory dzieki FredzioPL |
Cytat:
No właśnie w tym problem ...to jest ten bios z tej właśnie strony :) ....a pisałem o pliku ..filmowym ..a nie biosie firmowym:) ..próbowałem ..większość biosów z tej strony ..tylko ten działa w miarę poprawnie (nie licząc tych "wyskoków:) . Piszesz o przerobieniu epromu ..jak to można zrobić? może to coś pomoże? Dzięki w każdym razie za pomoc |
No to cza się spultać, ale nie mam na co, bo nie mam litka :/ How u like me now, e? :> (Ale ze mnie drań, :D chyba wypada mi konto zawiesić, czy coś wten deseń..). No cóż, czasem coś, co powinno zostać w środQ poprostu wyłazi "na wierzch". Grunt to mieć dobry humor (przy płytkim portfelu) no i wyobraźnię :P . LiteOn rządzi, hahaha. Pozdro & ciao .
|
Cytat:
|
oki w domu zaraz zrobie, ale jeszcze pare dni temu mialem 851@832 i nagrywala wsio nawet z tego samego krazka plytki ok,
odezwe sie i zapodam cos wieczorkiem Ps. CD-R z max predkoscia test oczywiscie?? FredzioPL |
Cytat:
Bo płytka płytce (partia partii) nierówna :nie: Może wykres podpowie co jest nie tak :idea: |
Witajcie
Teraz pytanie troch z innej beczki, mam 1633s z biosem BS0K i wywala mi przy 98% plytki CD-R Platinumy, nie wiecie co moze byc przyczyna?? czy zmienic na bios teaca, memorexa a moze 1653?? FredzioPL |
A tu parę testów na BIOSach i płytkach...
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...573#post346573 |
Cytat:
Wyciągnięty z pliku .exe W którym znajduje się bios wraz z flasherem A bios patched - to bios tak spatchowany - żeby chodził np. na niższym modelu nagrywarki Czasami niektórzy używają słowa "spatchowany" Jako określenie dokonania przeróbek w tym biosie za pomocą programu Omnipatcher :D |
Dzieki
Witam
Teraz tylko ostatnie pytanie z serii lam, dlaczego sa po 2 rodzaje biosow przy jednym pisze patched a innym stock??? wiem ze dla wiekszosci jest to oczywiste, ale ktory wybrac zeby bezposrednio go zapodac do 1633s?? i przy okazji nic nie uwalic. Pytam bo pozniej jak juz wszyscy beda mieli dosc z odpowiadaniem na takie pytania ja z przyjemnoscia odpowiem innym u ktorych slonce jeszcze nie zaswiecilo. ^_^ |
Cytat:
Cytat:
BIOSy są jak zwykle tu: http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html Cytat:
Jeżeli to by nie pomogło, to spróbuj wypalić coś na zupełnie innej płytce (innej firmy), jeżeli wszystkie do tej pory były z tej samej dostawy. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:43. |