![]() |
o nawet nie zauwazylem
jak milo :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: |
Ilość załączników: 1
@Tuboni
:piwo: :piwo: :piwo: :piwo: jush 2k |
no chlopaki pracuja dzielnie - jak milo zobaczyc ze mozna cos przerobic :D i ladnie dziala
|
Ilość załączników: 1
opis w TYM topicu
p.s. aby miec obrazki trzeba sie zarejestrowac, ale ponizej jeden screen C0deKing-a z nero cd speed |
Cytat:
Witam -to jest jakiś nowy biosik? -sprawdzony? |
|
robert666 a co pisze tam troszke wyzej ???
|
Cytat:
te 508 postów. Będziesz przynajmniej wiedział jakie niespodzianki Cię czekają i zawęzisz kandydatów do wgrania. :czytaj: |
Jeszcze jedna sprawa. Na jakim firmware 1213S działa najlepiej?? Proszę o podpowiedź.
|
prośba
Heja
Czy już ktoś próbował wypalać płytki dwuwarstwowe na tym przerobionym sprzęcie?? Jesli tak, to proszę o opinie!!! |
Zroblem testy plyt: w DVDInfoPro v.3.27 ustawienia speed: MAX
1. VerbatimDVD+RW 4x DataLifePlus nagrama na 1213s bios oficjalny 0D: PIE i PIF same zera ???:wow: a w Kprpbe 2.4.2 ustawienia Speed: 4x; Pi sum:8; PIF sum:1 a wyniki takie Pi (MAX) 1456; Avg. 1094. PIF (Max) 208; Avg. 632 ciekawa różnica :glaszcze: 2. Dalej kolej na Platinum 4x DVD+RW w DVDInfoPro v.3.27 PIE: Peak 30; PIE Avg. 25. PIF: Peak i Avg. 0 ?? a w Kprpbe 2.4.2 Pi (Max) 1268; Avg. 1039. PIF (max) 205; Avg. 272 :wow: 3. Benq 8x (1213s&SONY dru710a) ale nero max wykrywa 6x, nagrane na 4x w DVDInfoPro v.3.27 PIE: Peak 27; PIE Avg. 1; PIF: Peak 30 PIF Avg. 21 w Kprpbe 2.4.2 PI Max 1443;PI Avg. 1374 :wow: I co wy na to ??. Powoli koncza mi sie pomysly oprocz oddania 1213s do sklepu, zaczyna mnie to denerwować, wymienie sie plytami z kumplem wezme jego plyty, ma wyniki b.dobre i przetestuje je u siebie a on moje. Dam znac jakie beda wyniki :papa: |
Cytat:
Gdzieś wcześniej widać moje załączone wykresy :\ Aktualnie jadę na oficjalnym 0D od liteona (płyt DL nie mam i na razie nie zamierzam kupować - cena nieadekwatna) po omni. Wyraźną poprawę zaobserwowałem poprzez spaczowanie oryginalnego pliku .bin z firmware i wgraniem go flasherem (mtkflash). (Na kasowanym już kilkakrotnie DVD+RW TDK: PI max 36, PIF max 4) Teraz czekam na bios od ZEBRy. Flashery typu 1213@1633 były oczywiście lepsze od org. 1213 ale to jeszcze nie było to... (spaczowany 0D jest wyraźnie lepszy od pozostałych). W ogóle to ta moja nagrywałka dziwna jakaś... u wszystkich widać wyraźną poprawę po wgraniu firmware ze strony Kowanskiego, (1213@1633) a u mnie poprawa była ale tylko taka sobie. Oczywiście przez wszelkie sztuczki typu killaspi, instaspi, walka z kontrolerami IDE przeszedłem. |
Moze wszyscy posiadacze 1213s sie wypowiedza, na jakim firmware im wypalarka najlepiej wypala ????
bo to moze byc ciekawe ?? a tak wyglada Kprobe na plytce DL. |
wypalanie DL
1213s@dru710a i DL to takie proste teraz !! jesli chodzi o przegrywanie filmow :pisze: tylko dvddecrypter i np. nero 1:1 copia || plytka verbatim dvd+r dl 2,4x
no i Van Helsing jest jak orginal :ognicho: upieczony :wow: |
No to :cool: jeszcze pobawie sie z biosami a jutro zanosze do sklepu zobaczymy co stwierdza. Rozmawialem ze znajomym mowil ze ciekawy problem. :papa:
Witam ponownie servis odesłał mi, ale nowa nagrywarke model SOHW- 1633S :piwo: tamta była uszkodzona. Pozdrawiam i znikam na tematy dla 1633s :spoko: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:04. |