![]() |
Na stronach codeguys pojawił się nowy firmware
1213@1633 BS0K. Może ktoś sprawdzić jak pali, bo mi się płytki pokończyły... :\ (dostawę będę miał w sobotę dopiero) |
Ilość załączników: 1
No więc dzisiaj nagrałem pierwszy Verbatim DVD+R 4x palona 4x na nowym biosie:
Nero 6.6.0.1 PL |
Cytat:
W przypadku LITEONa mamy właśnie ten komfort, że nowy BIOS często = nowy model, a nie tylko aktualizacja listy nośników. Wgrywają mu po prostu coraz to bardziej dopracowany firmware (chyba, że mają go już wcześniej, ale czekają, póki konkurencja nie poczyni większych kroków - kto wie? :> ), a sprzęt produkują ten sam - dzięki czemu mają zapewne niskie koszty produkcji. Ta marka mimo tego że tania trafia nie tylko do chcących taniego sprzętu,ale - ze względu na możliwości - też na specyficzny rynek: fanatyków ;) Hmmm.... przecież też mam 2 liteony :D => jestem fanatykiem? :) |
Cytat:
jedyna na 1653, a co do lepszego lub gorszego nagrywania to wszystko zalezy od danej sztuki ktora masz w domu moze byc lepiej, ale nie musi moze byc gorzej, ale nie musi no w ostatecznosci moze byc tak samo ;) |
[QUOTE=Portalnet]czyli wynika z tego ze lepiej przerobic 1633 na 1533 dzieki czemu bedzie lepiej wypalala?[/QUOT
z mojego doświadczenia każda nagrywarka ...działa inaczej:)..to co dla jednej dobre innej nie pomoże ...sam nie wiem dlaczego :( |
czyli wynika z tego ze lepiej przerobic 1633 na 1533 dzieki czemu bedzie lepiej wypalala?
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
U mnie podobnie na takim samym sprzęcie, BIOsie i płytce DVD-R Verbatim z pudełka MCC. Znacznie lepiej, niż na starym. PS: Date : 2004-10-26 21:17:19 Model : 1-0-0-0 LITE-ON DVDRW SOHW-1653S CS02 Disc : DVD-R , MCC 01RG20 [Mitsubishi Chemical Corporation] Speed : 4x |
Wgrałem biosik 1653S.CS02.patched-cf-1633S, nagrywarka działa, ale musze jeszcze sprawdzić jak pali płytki DVD, nagram coś i przedstawię teścik.
|
liteOn
tez mi sie wydaje ze to kwestia nowego firmware ! poczekamy zobaczymy
w sumie i tak jest dobrze jest DL ktorego w 1213s nie miala !!! to juz sukces a teraz jeszcze DL X4 nic lepszego nie ma , a plyty DL i tak sa drogie |
"Muszę Cię zmartwić. Płytka tylko na podstawkę. Zbyt duża ilość błędów PI i PIF w szczególności.
Verbatim DL jest tylko certyfikowany x2,4 i nie powinno stosować się prędkości wypalania x4." jak nie powinno sie jak plyta ma wyraznie napisane Available Write Descriptor Civ 4.0x 5540 plyta moze ale nie musi byc problemem bardziej stawiam tutaj na niedopracowny bios i strategie zapisu . |
Cytat:
:) |
mozliwe !
ale w stacjonarnym leci tak samo jak orginal !! bezproblemowo |
Cytat:
Verbatim DL jest tylko certyfikowany x2,4 i nie powinno stosować się prędkości wypalania x4. :taktak: :) |
liteOn
nie wiem dlaczego Kprobe2 nie pokazal na koncu wykresu ,( moze DL ?) nie wiem ,
w sumie wyszlo ok. |
liteOn
i nastepna
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:09. |