![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Nie jest źle :mruga: |
VIZZARD ja mówiłem o wykresie Sławka :taktak: TDK zmienił producenta płyt :smutny: Nie ma juz TDK na Ricohu :smutny:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
a i tak pod koniec testy wywala mi sie program (99.9/ 99,8%) pokazuje jakies błędy -nawet do kilku tysiecy i leci do ponad 100% -co może być tego przyczyną -oto wykres przy takim raporcie -przerwany jak zaczynał świrować -może mam coś nie tak ustawione w kprobe? -proszę o rade i opis wykresu :) p.s czasami jest ok a czasami nie (częściej wariuje na DVD+RW) ,ale płytka w stacjonarnym działa bezbędnie |
Cytat:
No to jeżeli o slawkaj chodzi No to jak na jego możliwości To jest tak sobie :mruga: |
Cytat:
Zaproponowałbym ci Full Format tej płyty I ponowne jej nagranie :taktak: Czy tak samo jest w przypadku +R i -R Czy tylko +RW i -RW ? |
Cytat:
sformatowałem na full i sytuacja się powtarza (na dwóch różnych TDK-ach) ,jeśli chodzi o +R ,to rzadko aczkoliwek się zdarza.-a wykres (pomijając końcowy błąd) jest ok? czytałem na formu że norma PI -to 200 ..ale czy chodzi o Pi max czy średnie? ...i jeszcze jedno jak korzystać z omnipatchera? (chodzi mi o zmianę prędkości nagrywania płytki -na większą niż ma podane) -są może gdzieś jakiś ustawienia co pozminiać na ile? -chętnie bym potestował ..ale nie wiem jak:) |
Cytat:
A co do tych błądów - to być może coś jest nie tak :idea: Być może bios - spróbuj zmienić na inny Albo coś przy flashowaniu - spróbuj powtórzyć procedurę wgrywania raz jeszcze :taktak: |
Ludzie
Nie ufajcie bezgranicznie progsowi KProbe Na kilku płytach wywalał mi błędy ,a płyty czyta bez problemu w 2 napędach DVD do tego po przekopiowaniu setek mega archivum rar ,wszystkie archiva są OK więc ........ co jest z tym progsem ? |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Może faktycznie coś z Kprobe ??? -znajomy właśnie zmienił bios z 451S na 832S i ma identyczną sytuację -a dodam że płytka jest czytana właściwie i na stacjonarnym DVD i w kompie - może kprobe ma problemy z "zmodowanym bisoem" ??? ,a problem jest tylko przy odczycie DVDRW,w zwykłych DVDR (+-) występuje rzadko. ..to ostatnio nagrana płytka TDK-a z plikiem filmowym -z tego co zaczynam łapać w tych testach to jest chyba ok -i żadnego problemu z kprobe -może faktycznie nie ma się czym martwić? ....dodam że na obecnym biosie nagrywa mi najlepiej. pozdrwiam i czekam na fachowe opinie:) ..jeszcze jedno w płytkach w których probe czytał 120 % ..i kilka tysięcy błędów ..chciałem sprawdzić czy przy zgrywaniu na dysk za pomocą DVD Decryptera pokaże mi jakiś błąd - zgrał idealnie i zero błędów ... |
Cytat:
Kp nie jest wyrocznia czy plytka bedzie chodzic czy nie :taktak: bo plyty nawet z duzymi bledami beda dobrze smigac |
Cytat:
|
Czy ktoś może mi pomóc z moimi wątpliwościami?
Mam litka 1213@dru710 . Nagrywam na płytkach verbatim DVD+R programem nero obraz płyty iso. Po nagraniu sprawdzam w kprobe 2.4.2 i teraz jest mój dylemat. Ta sama płyta sprawdzana w napędzie z biosem 1213 pokazuje PI max =450 , a srednie 350 , a odczytana po zmnianie boisu na DRU710 pokazuje PI max=20 , śrenie 11 . Więc jak to jest ? Rozumiem że może jest w nowym biosie poprawiona korekcja i parametry lepiej dopasowane do sprzętu , ale to nie zmienia jakości nagrania jeśli wrzucimy tą płytke do stacjonarnego odtwarzacza. Jaki może być prawdziwy wynik pomiarów tej samej płytki na tym samym napędzie lecz z różnymi biosami. Czuje sie lekko zagubiony tymi róznicami w pomiarze. Dziękuje jeśli ktos zechce mi to wyjaśnić. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:28. |