![]() |
ja wypalalem tylko verbatimy i ridata , ale wyniki takie sobie !!
|
a znasz jakieś dobre do Duala ?, bo nie mam zamiaru kupować coś pokroju MediaStore.
|
pali dvd+r ! ale sprawdz DL ?
|
Ilość załączników: 1
MaNwE_ zobacz jak moja nagrywarka pali Verbatim DVD+R 4x
|
Bład CRC
Witam
Mam nagrywarke 1213s@1653 i teraz nagrywa ok ale pozniej z plytki dane na dysk kopiuje ok ale jak ta plytke wloze do napedu DVD Toshiba to nie moge skopiowac danych na dysk wyskakuje (Nie mozna skopiowac danych blad CRC) ODczego to zalezy? bede wdzieczny za podpowiedzi pozdrawiam wOJTEK |
znalazłem na półce jakąś +R by esperanza za cenę na pewno < 1.5 zł, PIF znowu ładny, ale PI to już boli, wiem, ze niby do 200 jest ok, ale i tak pewnie ta płyta długo nie pociągnie
|
to jest chyba jednak ten liteon http://www.liteon.ab.pl/index.php?ac...4&uid=dwr3s121
z dwóch powodów - sprawdziłem, to ten ab.pl wymienił sprzęt oraz przed flash'owaniem nero pozwalał wybrać DVDR9, a na stronie hivision w specyfikacji 3S121 nie ma DL ale tak czy inaczej, widać ze to wszystko jeden wał, wiec jako 1653S powinień chodzić tak samo [mam nadzieje] ponizej wyniki tego +rw by sony [nagrane "zwykłe" pliki 4x, czyszczony szybkim], PIF dość dobry, ale PI widziałem tutaj lepsze :blee: update: no, drugi obrazek potwierdza identycznosc napedow :) |
Cytat:
i to |
moment, moment, to znaczy, ze w serwisie mnie o**bali i zamiast lite-on'a dali co innego? [nie wazne ze można to nań przerobić]
kprobe juz uruchomilem - gryzł się ze sterownikami alcohol'a [na aspi nie chce działać - lista napędów jest bez nazw i zaden z pozycji nie wskazuje na dvdrw - nie zaczyna skanu] wlasnie testuje nagrany dvd+rw [dość droga cholera była - by sony], póki co avg. PI = 27, PIF = 2, także jest dobrze |
Masz hivision a nie liteon. Ale hivision + 5 minut roboty = liteon.
Kprobe powinien dzialac na hivision. |
dzisiaj dostałem 1213S [dlaczego na naklejce pisze 3S121? :)] z serwisu zamiast lekko wadliwej 451S [i jak tu nie lubić lite-on'a :)], od jutra biore sie za zabawy z biosami [pewnie 1653 na pierwszy ogien], mam tylko dwa pytania
aktualny bios mojej 1213 to TS1D - nidzie takiego nie ma, ani na codeguys, ani na stronie lite-on'a, o co chodzi? sciagnalem kprobe2, przy wlaczeniu bsod - spowodowane brakiem aspi? [jutro i tak pewnie zainstaluje, ale chce sie upewnic], aha poki co sterowniki ata mam dla nforce2, ostatnia proba powrotu na m$'owy skończyła się niepowodzeniem czy ten bios @1653S (CS02) ze strony liteon401s.prv pozwala omijac ograniczenie predkosci dla płyt 4x, czy musze go modyfikowac? |
Cytat:
ad1. sciagasz to http://codeguys.rpc1.org/firmwares/s...TS0C.stock.rar ad2. wgrywasz bios np. TS0C i restart kompa ad3. sciagasz to http://www.liteonit.com/ODD/English/...del=SHOW-1213S ad4. wgrywasz ten najnowwszy na dzien dzisiejszy (24.11.2004) bios TS0D i restart kompa ad5. masz znow 1213S jeszcze latwiej ??? :> |
Cytat:
|
Cytat:
|
powrot:
1. sciagasz bios spatchowany od codekow do twojego modelu 2. wgrywasz starsza wersje 3. sciagasz najnowsza ze strony producenta 4. wgrywasz 5. i masz "stary" sprzet Nic z tego nie rozumiem, wytlumaczcie mi bo jestem troche niekumaty (poczatkujacy) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:09. |