![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#91 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.01.2005
![]() |
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#92 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
Nie denerwuj się tak. Jak już pisano wcześniej ( także w poezji ) 1673 i 1693 mają pojedyńczą diodę ZIELONĄ. I żadne led fix ani firmware nowe na to nie pomoże.
Post moderatora z forum cdfreaks : "The LED Fix patch cannot affect any other operation of the drive other than the LED itself. If you have flashed to LED Fixed firmware and experience a problem other than the LED doing something weird then you should try deleting the drives IDE channel driver, and then reboot. There are no known side effects of the LED Fix patch. There will only be one patch for all drives other than the 1673S and 1693S. This will be solid red for writing and solid green for reading. The 1673S and 1693S will have the 3 options and the flash rate setting because they only have the single green led." Przeczytaj uważnie i może już ten temat zakończmy. Chcesz czerwoną diodę? Kup 1653, 1633 lub starszą. Ostatnio zmieniany przez Dorian : 15.05.2005 o godz. 14:20 |
![]() |
![]() |
#93 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 17.02.2005
![]() |
Chcesz zakończyć taki piękny temat?
A ja sądziłem że wszyscy się tu świetnie bawimy przy okazji czytania tego topiku. Ja przynajmniej mam gdzie wyładować swoje frustracje z powodu tej cholernie zielonej diody... Chciałem się poskarżyć bzpośrednio producentowi, ale ten gnojek nie przewidział takiej możliwości... Strona z pomocą techniczną i uwagami tak słabo kuleje że nic nie udało mi się wysłać... A może wy wiecie na jakiej stronie możnaby pomarudzić bezpośrednio producentowi? Niech wie że źle zrobił... Do tej pory nie mogę zrozumieć dlaczego litek zrezygnował z poprzedniego rozwiązania...
#94 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.05.2005
![]() |
Popieram steve13!!!!!!!!!!!!!
Podajcie jakąś stronke ze skargami na producenta. Ten wredny łoś pewnie nawet nie wie ile zmartwień przysporzył użytkownikom swoich napędów. |
![]() |
![]() |
#95 |
Wymiatacz
![]() |
|
![]() |
![]() |
#96 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mam coś dla zwolenników kolorowych światełek.
proponuję zamontować to na kompie ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Stały bywalec ;)
![]() |
No ten ostatni pomysł jest całkiem niezły... Ale mimo wszystko proponuję coś co zmieści sie na panel 5,25'...
#98 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Czyżby wam sie pomysły wyczerpały na to jak dopiec miłośnikom barwnych diod na panelu przednim napędu?
A taka piękna twórczość się zapowiadała... Miałem nawet nadzieję że może coś z tych przemyśleń trafi kiedyś do podręczników literatury...
#99 |
Wymiatacz
![]() |
Pomysłów mnóstwo i dopiekać nikt nie chciał
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A poza tym grzebanie patykiem w gównie po prostu z czasem staje się nudne ...
![]() ![]()
#101 |
Kapitan R@vel
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() |
Gdyby czerwien leda znalezc w tym gownie to nie byloby to takie nudne !
Wiec do dziela Panowie i Panie , grzebcie i srajcie na zawolanie I niech od tego w LiteOn'ie czerwien leda nastanie
![]() Ostatnio zmieniany przez ravel : 18.05.2005 o godz. 19:18 |
![]() |
![]() |
#102 |
Bywalec
Data rejestracji: 04.09.2004
![]() |
Od dłuższego czsu posiadam nagrywarke Lite-on SOHW 832S.
Przypadkiem wpadłem na tego posta. i co? popacz na obrazek. ![]() Zajęło mi to 10 min. a całkowity koszt to 1 zł. Tak więc odczyt - zielony, zapis - niebieski. Czy warto tracić gwarancje i ryzykować zepsucie sprzętu? OCZYWISCIE ŻE TAK efekt zaskoczył nawet mnie. Niespodziewałem sie takiego efektu. Niech tylko kumple to zobaczą. he he PS: Moja nagrywarka była przystosowana do montażu diody dwukolorowej jak i jednokolorowej. (trzeci kolor to wynik zapalenia obu na raz zielony+czerwony=pomarańczowy) tak więc niepowinno być problemu z przerobieniem jakiegokolwiek liteona. Ostatnio zmieniany przez TN : 19.05.2005 o godz. 00:31 |
![]() |
![]() |
#103 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
nie ma czerwonego ![]() a ten kolor niebieski to znaczy, że Wypalasz blu-ray? ![]() oczywiście na zwykłych cd po 40 groszy? 8 ) ![]() ![]() edit: ja mam tak i jestem zadowolony. ![]() Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 19.05.2005 o godz. 12:23 |
|
![]() |
![]() |
#104 |
Wymiatacz
![]() |
Ed jak możesz w ogóle nie mieć diód O_o
![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
fotomontaż
![]() PS. mam podobną konfiguracje na górze 1673s a poniżej 48246s ![]()
|
|