![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#886 |
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
Male sprostowanie... (przez noc sie zreflektowalem
![]() ![]() Sorry za pomylke. PS. W kazdym badz razie caly czas polecam. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#887 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 30.01.2004
![]() |
Cytat:
Ja kiedys na jakims forum tak zrobilem. Ten sam temat do kazdego dzialu i dostalem ostrzezenie od administrator tamteg forum ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#888 | |
Bywalec
Data rejestracji: 12.12.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#889 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Raczej powinno być lepiej niż gorzej - świadczą o tym wątki na zagranicznych forach ![]() Ale napisałem "raczej" - bo każdy egzemplarz jest unikatowy - i nie wszystkim to wychodzi na dobre ![]() Ale dopóty się nie dowiesz dopóki tego nie sprawdzisz ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#890 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.01.2002
![]() |
Właśnie o to mi chodzi na razie nie mam żadnych problemów więc pytam czy warto się bawić w zmianę ? DL absolutnie mnie nie interesuje, nagrywam głównie filmy na tanich nośnikach dla znajomych (oczywiście za symboliczną opłatą) a sobie to na TDK. Nie zauważyłem też opisywanych przez wielu użytkowników problemów z odczytem i korekcją błędów.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#891 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.01.2004
![]() |
DZiś wgrałem 1.7 od Herriego i praktycznie jest jak było...
![]() ![]()
![]() |
#892 |
-=| GodFather |=-
Data rejestracji: 30.04.2003
![]() ![]() |
Ja u siebie tez zmienilem jakis czas temu bios na bios 1.07 Harriego i jak do tej pory wszystko pieknie smiga
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#893 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.07.2004
![]() |
![]()
Witam!
Mam pytanie : do tej pory uzywalem do zgrywania EAC'em nagrywarki LG 8080B i tam, plyty audio zgrywaly mi sie ze srednia predkoscia x4 (oczywiscie w trybie secure). Natomiast teraz po tak ogromnym dla mnie ![]() W logu niby mam na koncu "No errors occured" ale nigdy nie zaszkodzi Was zapytac. Czy to normalne zjawisko ? Mi zawsze sie wydawalo, ze aby rip plyty byl dobrej jakosci, predkosc powinna oscylowac wlasnie na ok x4 ? Czy to bylo tylko moje mylne przeswiadczenie ? Pozdrawiam blackbird |
![]() |
![]() |
![]() |
#894 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Jeżeli napęd jest dobry w tym względzie I umożliwia pracę urządzenia z taką prędkością przy zrzucie audio w trybie secure To dlaczego z tego nie korzystać? Gdyby coś było nie tak - program by cię o tym poinformował Nie z taką prędkością się zrzucało 52327S ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#895 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.07.2004
![]() |
Cytat:
heh, ![]() czlowiek "starej" daty, to i troche zacofany... ![]() czyli moge taką predkosc uznac za calkiem przyzwoity wynik - right ? pozdrawiam blackbird |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#896 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Takie czasy, że człowiek po tygodniu czasu jest już zacofany w świecie komputerów ![]() Wszystko zapier**** jak mały samochodzik ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#897 |
knoblauch
Data rejestracji: 26.05.2004
![]() |
nec 2500 wielki problem
Coś,nie wiem co podkusiło mnie i zrobiłem flash firmware(nec 2500)Oryginalna wersja była 1.6. Najpierw wgrałem jakiś bios (2k5107v2b5dl) który niby wspomaga palenie dl-sam nie wiem po co,nawet nie widziałem na oczy takiego nośnika.Zacząłem wypalanie-płyty które do tej pory wypalałem z prędkością 4 teraz mogłem wypalić z 8-skutek niestety był wiadomy-film który wypaliłem zacinał się.Operację powtórzyłek kilkakrotnie-z tym samym skutkiem.Spanikowałem.Postanowiłem wgrać bios 1.6-na stronie nec znalazłem ale flash trzeba robić z poziomu dos-tak też zrobiłem tyle że nie bardzo chcał się wgrać,więc z poziomu windows wgrałem bios 1.7(K25G3020)
ale teraz płyty które do tej pory paliły się dobrze wypalają się z błeami. Co powinienem teraz zrobić?Może ktoś podrzuci mi link do jakiegoś firmware wypuszczonego przez nec.I jeszcze jedno-nie wiem czy moja nagrywarka jest oem retail czy bulk-bo niby tych oem się nie flashuje,ale idzie je wogóle jakoś rozpoznać? jeszcze jedno-używam nero 63115,a ten bios który wgrałem jako pierwszy był od harrego beta 5. Ostatnio zmieniany przez wwojtek26 : 07.08.2004 o godz. 17:50 |
![]() |
![]() |
![]() |
#898 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 24.01.2004
![]() |
Witaj. Również mam NEC'a 2500 i wyżej wspomniany bios i nie mam żadnych problemów! Nie wypalam co prawda tanich nośników x8 bo to się mija z celem (chociaż raz wypaliłem jakieś Media Store za 2 zł x 8 i chulał pięknie !). Zapewne twój egzemplarz nie chce gadać z biosem od Herriego
![]() Skoro z poziomu windows wgrałeś 1.7 oryginalny to wszystko powinno wrócić do normy, a wersjami bulk oem itp się nie przejmuj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#899 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.12.2002
![]() |
Hej. Do mojego Necusia 2500a tez wgrałem biosik Harrego i nie mam zadnych problemów, a posiadam wersje wypalarki OEM. Pali wszystko jak paliła do tej pory.
Jedna uwaga, raczej filmów, które będę później odtwarzał w stacjonarnym, nie wypalam x8 to lekka przesada. Według mojego doświadczenia x4 to max ( osobiście palę filmy x2). ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#900 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
To tak: Wgrałem bios od herriego - 2k5107v2b5dl.exe . Płytke philipsa x4 wypaliłem x8 ale z danymi nie z filmem. Filmy pale max x4. I tak wypalony philips pięknie się czyta. Także ja nie mam problemu z tym biosem i tą nagrywarką. Bios który wgrałem jest zhackowany, ale mam też bios od modelu 2510, który jest przerobiony tak aby można było nim flashować 2500. Zastanawiam się który jest lepszy?
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
[Muzeum] NEC ND-3650A 2007r. | czary2mary | Napędy optyczne DVD | 24 | 04.11.2021 18:37 |
NEC 2500 jaki najnowszy bios?? | chimba | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 7 | 16.09.2013 15:29 |
Pioneer DVR-K06 slim OEM vs. NEC ND-6650A Dual Layer slim OEM | s1misza | Napędy optyczne DVD | 1 | 21.08.2008 22:14 |
"Tolerancyjny bios" dla NEC 2500 | Szode | Napędy optyczne DVD | 6 | 17.10.2006 21:31 |
Plextor 716A vs Benq 1620 vs LiteOn 1653 vs NEC 2500 | pawelblu | Napędy optyczne DVD | 39 | 20.02.2005 00:36 |