Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Pioneer DVR-111 D\BK\DBK\DSV\L \ DVR-A11\A11XL (https://forum.cdrinfo.pl/f15/pioneer-dvr-111-d-bk-dbk-dsv-l-dvr-a11-a11xl-64448/)

polakT 04.10.2006 15:31

Cytat:

Napisany przez @ndy
@thomascamel zobacz czy masz włączone ukrywanie ATIPu w Alcoholu/DT.

@ndy... wielkie :piwo: dla Ciebie... w zyciu nie zanzaczalem tej opcji, tak jak nie instalowalem alcohola (znajomy to zrobil), ale dvd zwykle nagrywalo wiec nie ma problemu.... ale dzis dowiedzialem sie o tej opcji... tak to jest jak nie kozysta sie z wirtualnych napedów....

@ VIZZARD tobie też :piwo: za to ze chcialo Ci sie pomagać mi.... thx jeszcze raz

ps. jedyne co mnie dziwi to fakt nagrywania dvd+rw na litku bez wiekszych problemow... nie liczac tej jakosci :(, ale nagrywal... thx

andy 04.10.2006 15:18

@thomascamel zobacz czy masz w***322;***261;czone ukrywanie ATIPu w Alcoholu/DT.

polakT 04.10.2006 14:44

Cytat:

Napisany przez VIZZARD

Ale zaraz zaraz!

Bo czegoś nie rozumiem :nie:

Do serwisu z napędem bo nie chce skasować jednej czy dwóch płyt RW? :O

Trzeba po prostu dać se spokój z tą płytką a nie z napędem

Przecież jak samochód nie jeździ na lipnym paliwie to nie wyrzuca się auta! :nie:

Poza tym fajny ten obrazek

Człowiek to już traci wzrok na starość... :mruga:

Wnoszą nowe strategie

I zacieśniają więzi pomiędzy nagrywającym a nagrywającą :taktak:

:czar:

Sorki za obrazek.... chyba linki pomylilem.... :( :wstyd:

http://img208.imageshack.us/my.php?i...ekdvdrwel4.jpg

Co do wymiany to nie jest 1 czy 2 ale 4 rozne..... DVD+RW:
Verbatim 2x
Verbatim 4X
Tdk 4X
Verbatim 4X z kazda bajka nt dvd-rom :/

EDIT:::

o jak ładnie kolejna do kolekcji.... MSONIC ()podstawka to podstawka ale potwierdza regułe)

VIZZARD 04.10.2006 09:08

Cytat:

Napisany przez thomascamel
Wysiadam.... zaden bios.... ani nero.... nawet chcialem po dobroci i przyszedlem z alcoholem 120%.... jedyne co widze to

Cytat:

http://img235.imageshack.us/img235/5462/pionekdvdrwdt7.jpg

lipa.... jeszcze nowe nero sprobuje, ale czuje ze chyba i z tego lipa.... ma kto jakies pomysly... bo do serwisu to mi sie nie chce....

Ale zaraz zaraz!

Bo czegoś nie rozumiem :nie:

Do serwisu z napędem bo nie chce skasować jednej czy dwóch płyt RW? :O

Trzeba po prostu dać se spokój z tą płytką a nie z napędem

Przecież jak samochód nie jeździ na lipnym paliwie to nie wyrzuca się auta! :nie:

Poza tym fajny ten obrazek

Człowiek to już traci wzrok na starość... :mruga:

Cytat:

Napisany przez Slavekx
Co nowego wnoszą te FW-y:

Cytat:

Napisany przez Slavekx
Currently RPC1 firmwares based on [...] 8.25 INT, 8.25 EXT, and 1.29.
... bo niema tam informacji, jak przy oryginalnych. O ile dobrze zrozumiałem, znoszą tylko blokadę regionu (???).

Wnoszą nowe strategie

I zacieśniają więzi pomiędzy nagrywającym a nagrywającą :taktak:

:czar:

Slavekx 04.10.2006 04:45

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Właśnie!

Najlepiej ma Bobik

... nie Bobik tylko Mamba - ale i tak s.. na jakieś tam korekcje i inne pierdoły :haha:
Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Te Verby to bywają nędzne jak Unia Europejska :ysz:

A biosy do tego Pionka są np. TU :czytaj:

:mruga:

Co nowego wnoszą te FW-y:
Currently RPC1 firmwares based on [...] 8.25 INT, 8.25 EXT, and 1.29.
... bo niema tam informacji, jak przy oryginalnych. O ile dobrze zrozumiałem, znoszą tylko blokadę regionu (???).

polakT 03.10.2006 21:34

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
No jak dzieci... :>

:D

Wysiadam.... zaden bios.... ani nero.... nawet chcialem po dobroci i przyszedlem z alcoholem 120%.... jedyne co widze to

http://img235.imageshack.us/img235/5...ekdvdrwdt7.jpg

lipa.... jeszcze nowe nero sprobuje, ale czuje ze chyba i z tego lipa.... ma kto jakies pomysly... bo do serwisu to mi sie nie chce....

VIZZARD 03.10.2006 21:13

Cytat:

bawie sie z biosami.....

No jak dzieci... :>

polakT 03.10.2006 21:04

Cytat:

Napisany przez VIZZARD

prawda jest to co napisałeś, jednak na litku dzialaly jakotako..... sa to verby nagrane po kilka razy juz (4x z 20 bedzie), jadnak wlasnie dołaczylo do niechlubnego grona dvd+rw TDK 4X... bawie sie z biosami.....

VIZZARD 03.10.2006 20:59

Cytat:

Moze i nie tu co trzeba ale mamtego pionka i problem.... z DVD+RW Verbatim jedna 2x i jedna 4x nagralem ta 2x i teraz wywala mi ze nie da sie jej nagrac drugi raz ani format ani nic innego... 4x formatowalem w domu na benq 1650 (1655???) i to samo... 4,47 wolnego tyle widze... mam najnowszy bios...chyba 1.29 ktos sie spotkal z czyms takim..... moze przerobienie na jakis wyzszy model, tylko skad bios... do litka wiedzialem ale do pionka musze jeszcze jakos wynalezc.... licze napomoc

polakT 03.10.2006 20:50

Moze i nie tu co trzeba ale mamtego pionka i problem.... z DVD+RW Verbatim jedna 2x i jedna 4x nagralem ta 2x i teraz wywala mi ze nie da sie jej nagrac drugi raz ani format ani nic innego... 4x formatowalem w domu na benq 1650 (1655???) i to samo... 4,47 wolnego tyle widze... mam najnowszy bios...chyba 1.29 ktos sie spotkal z czyms takim..... moze przerobienie na jakis wyzszy model, tylko skad bios... do litka wiedzialem ale do pionka musze jeszcze jakos wynalezc.... licze napomoc

VIZZARD 03.10.2006 19:24

Cytat:

Napisany przez Slavekx
Wkurzyłem się, idę z psem na spacerek :fiu:

Właśnie!

Najlepiej ma Bobik

Ma wszystko w dupie :wsciekly:

I gówno go obchodzi jakaś tam korekcja

Byleby tylko zrobić jakieś gorące gówno... :niepow:

:fiu:

Slavekx 03.10.2006 04:12

Cytat:

Napisany przez @ndy
Ależ wiadomo - dlatego ich nie kupuj :czytaj:

Czytam, czytam... (( !!
Dziwię się tylko, że w recenzjach i testach nie spotkałem stwierdzenia przy jakimkolwiek napędzie "doskonała/bardzo dobra korekcja błędów", wszędzie tylko : średnio, nieźle, nie najlepiej, przeciętnie... To już tak rynek nagrywarek zszedł na psy, że napęd sprzed paru lat (ta Toshiba) potrafił więcei i lepiej? Z drugiej strony - nie dziwię się producentom, bo skoro większość chce nagrywarki najlepiej do stówy, a płytek po 50gr. to po co się wysilać...?
Po co oferować ludziom rzeczy lepsze (i droższe), skoro barachło jest najbardziej rozchwytywane... (( ||

Wkurzyłem się, idę z psem na spacerek
:fiu:

adax 02.10.2006 22:03

Ilość załączników: 1
TDK DVD+R x16 - palony x8 na PIONEER 111L 8.26

VIZZARD 02.10.2006 10:29

Cytat:

Napisany przez @ndy
Ależ wiadomo - dlatego ich nie kupuj :czytaj:

Tak myślę :taktak:

@ndy!

Niezły masz czas :czas:

To się nazywa wstać by zdążyć na forum :czytaj:

andy 02.10.2006 05:39

Cytat:

My***347;la***322;em, ***380;e i o innych, ni***380; te najpopularniejsze co***347; Wam wiadomo...
Ale***380; wiadomo - dlatego ich nie kupuj :czytaj:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:56.