Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Pioneer DVR-111 D\BK\DBK\DSV\L \ DVR-A11\A11XL (https://forum.cdrinfo.pl/f15/pioneer-dvr-111-d-bk-dbk-dsv-l-dvr-a11-a11xl-64448/)

VIZZARD 29.09.2006 08:15

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Kolejne nocne wypały.

Plextor +R burn x6 @P111D 1.29:

Załącznik 33957

Palenie x6 najwyraźniej im nie służy. :nie:

Prestigio +R burn x8 @P111D 1.29:

Załącznik 33958

Tę chyba zostawię. :idea:

Jako podstawkę. :mruga:

@jou!

Co ty mu dajesz do jedzenia temu Pionkowi? :O

I jeszcze do tego chłam "renomowanej" firmy Plextor po 6zł w górę za sztukę :sciana:

Cytat:

Napisany przez Slavekx
A ja mam pytanko: dla czego mój Pioneer DVR-111D jest widziany przez WinXP SP2 jako SCSI?

Może masz limitowaną wersję 111DSI Chromium? :>

To może być wina programów emulujących napędy wirtualne, np. Alcohol, Daemon, itp.

Lub też innego softu albo jakichś sterów

Kiedyś chyba było tak w przypadku VIA Miniport Driver :czytaj:

:taktak:

Slavekx 29.09.2006 20:58

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Może masz limitowaną wersję 111DSI Chromium? :>

A co to takiego (chyba, że nie załapałem żarciku)...?

Cytat:

To może być wina programów emulujących napędy wirtualne, np. Alcohol, Daemon, itp.
Na drugim kompie mam kilka wirtualnych (Alcohol, Daemon) i Poinkowi 108 to nigdy nie przeszkadzało.

Cytat:

Lub też innego softu albo jakichś sterów

Kiedyś chyba było tak w przypadku VIA Miniport Driver :czytaj:

:taktak:
Z VIA też miałem problemy, ale to czasy Plextor'a 8x, 4x, 32x za 1350 zł... :taktak: :taktak: (i dla tego wkurzają mnie dywagacje o świetnych i niezawodnych nagrywarkach "od 140 do 153 zł." (( (( ).
Płyta gł. - Asus P5B Deluxe.WIFI-AP Intel P965 + RAID 0, stery do niej i Logitech'a a poza tym Windows jest świeży i nie zasyfiony. Na tamtym drugim kompie jest duuużo więcej softu i zero problemów. Zobaczę jeszcze na stronie Asus'a, ale nadal czekam na poradę...???
A tak przy okazji - czy jest coś godnego uwagi poza Pionkiem i tymi, o których jest "najgłośniej"? Chodzi mi o korekcję błędów no i wogóle o jakość, ale taką, za którą warto wyłożyć te parę dych więcej.

VIZZARD 29.09.2006 22:22

Cytat:

Napisany przez Slavekx
A co to takiego (chyba, że nie załapałem żarciku)...?

No nie załapałeś :nie:

:D

andy 29.09.2006 23:35

Cytat:

A tak przy okazji - czy jest co***347; godnego uwagi poza Pionkiem i tymi, o kt***243;rych jest "najg***322;o***347;niej"? Chodzi mi o korekcj***281; b***322;***281;d***243;w no i wog***243;le o jako***347;***263;, ale tak***261;, za kt***243;r***261; warto wy***322;o***380;y***263; te par***281; dych wi***281;cej.
Plextor||

VIZZARD 29.09.2006 23:52

Cytat:

Napisany przez @ndy
Plextor||

No tu w porównaniu z innymi napędami mamy tylko jedną pewność

Że damy te parenaście dyszek więcej :tak!:

^_^

Slavekx 30.09.2006 00:16

Taka r***243;***380;nica mnie nie interesuje. Tamten Plextor (8-4-32) chodzi do dzi***347;, ale wtedy by***322; najlepsz***261; nagrywark***261; i wiedzia***322;em, za co p***322;ac***281;. Takie wynalazki jak LiteOne nie widzia***322;y po***322;owy tego, co Plextor a o nagrywarkach BenQ i Nec nikt nawet nie s***322;ysza***322;.
A co z tymi:
HP DVD840i (bk)
HP 16X DVD+/-RW Double Density +R LightSc [PR595A]
LaCie (300982EK) srebrno-czarny
DVD-REC NEC ND-4571 DL/RAM BULK Labelflash
?????

andy 30.09.2006 00:19

@Slavekx jest temat o wyborze nagrywarki. Polecam tam zajrze***263; i poczyta***263;:czytaj:

Slavekx 30.09.2006 00:57

Cytat:

Napisany przez @ndy
@Slavekx jest temat o wyborze nagrywarki. Polecam tam zajrzeć i poczytać:czytaj:

A sądzisz, że nie czytałem...? :P Przed każdym zakupem nagrywarki "studiuję" nocami temat i wśród gąszczu postów typu "ale x jest 10zł droższa od y" próbuję wyłapać jakieś sensowne wypowiedzi. 90% dyskusji toczy się wokół sprzętu z najniższej półki a ja chcę coś sensownego, ale niekoniecznie kosztem wywalenia kasy (której zreztą też mi brakuje) na niczym nieuzasadnioną "jakość" (czytaj - logo firmy).

Mich@ł 30.09.2006 07:54

Cytat:

Napisany przez Slavekx
A sądzisz, że nie czytałem...? :P Przed każdym zakupem nagrywarki "studiuję" nocami temat i wśród gąszczu postów typu "ale x jest 10zł droższa od y" próbuję wyłapać jakieś sensowne wypowiedzi. 90% dyskusji toczy się wokół sprzętu z najniższej półki a ja chcę coś sensownego, ale niekoniecznie kosztem wywalenia kasy (której zreztą też mi brakuje) na niczym nieuzasadnioną "jakość" (czytaj - logo firmy).

To weź Pionka 111 :P

Slavekx 30.09.2006 09:23

Cytat:

Napisany przez Mich@ł
To weź Pionka 111 :P

przecież już mam 2 (108 i 111) :P
Parę postów wcześniej pisałem, że szukam czegoś jeszcze lepszego, ale w rozsądnej cenie - ok. 200-250zł.
P.S.
@VIZZARD - ten inny soft, to były ASPI...:P
Problem zniknął po ich usunięciu i właśnie testuję Pionka 111 w Nero CD-DVD Speed-->Disc Quality :) :P
Ale za dobre chęci - dzięki :) .

VIZZARD 30.09.2006 11:10

Cytat:

Napisany przez Slavekx
@VIZZARD - ten inny soft, to były ASPI...:P
Problem zniknął po ich usunięciu i właśnie testuję Pionka 111 w Nero CD-DVD Speed-->Disc Quality :) :P
Ale za dobre chęci - dzięki :) .

ASPI - to przecież soft-stery, no nie? :>

A co do Pionka w NCDS to chyba sobie nie potestujesz :nie:

Przynajmniej wyniki nie będą miały nic wspólnego nawet z przybliżeniem do rzeczywistości

Pionek i NCDS nie gadają ze sobą wspólnym językiem :nie:

:mruga:

Slavekx 30.09.2006 17:48

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
ASPI - to przecież soft-stery, no nie? :>

No tak, ale i cały Windows to soft+stery... :> - że "coś jest nie tak", to i ja wiedziałem :P

Cytat:

A co do Pionka w NCDS to chyba sobie nie potestujesz :nie:
Potestowałem a jeśli chodzi o wyniki i ich wiarygodność, to mogę przy okazji sprawdzić u kogoś na innych napędach.
Cytat:

Pionek i NCDS nie gadają ze sobą wspólnym językiem :nie:

NCDS nie chce gadać również z Plextorem, Samsungiem i innymi jeszcze a KProbe w ogóle nie gada z nikim poza Litkiem. Wniosek stąd taki, że - według Ahead - Pionek, Plextor, Samsung(Toshiba) to kompletny szajs...??? I Wy go polecacie? :D
Nadal nikt nic nie chce odpowiedzieć na moje pytanko - co sądzicie o:
HP DVD840i (bk)
no i:
Pioneer DVR-710 16x Internal Dual Layer DVD

Czy miał ktoś z Was z nimi do czynienia?

VIZZARD 30.09.2006 20:28

Cytat:

Napisany przez Slavekx
No tak, ale i cały Windows to soft+stery... :> - że "coś jest nie tak", to i ja wiedziałem

To po co się pytałeś, jak wiedziałeś? ||

Cytat:

Napisany przez Slavekx
Potestowałem a jeśli chodzi o wyniki i ich wiarygodność, to mogę przy okazji sprawdzić u kogoś na innych napędach.

Eksperymentuj, eksperymentuj...

Każdy ma jakieś hobby :D

Cytat:

Napisany przez Slavekx
NCDS nie chce gadać również z Plextorem, Samsungiem i innymi jeszcze a KProbe w ogóle nie gada z nikim poza Litkiem. Wniosek stąd taki, że - według Ahead - Pionek, Plextor, Samsung(Toshiba) to kompletny szajs...??? I Wy go polecacie? :D

To, że nie można robić testów to jest od razu argument żeby przekreślać napęd?

No chyba, że ktoś chce napęd do testów :mruga:

Cytat:

Napisany przez Slavekx
Nadal nikt nic nie chce odpowiedzieć na moje pytanko - co sądzicie o:
HP DVD840i (bk)
no i:
Pioneer DVR-710 16x Internal Dual Layer DVD

Czy miał ktoś z Was z nimi do czynienia?

840i to stareńki OEM LG 4166 - są o wiele lepsze napędy

Poza tym na siłę kombinujesz jak koń pod górę

Masz sprawdzone i dobre napędy z reckami i testami to wypisujesz dziwolągi jakieś

Chcesz to bierz jeżeli zależy ci na oryginalności, ale potem nie spodziewaj się jakiejś rewelki

Choć możesz być przecież prekursorem, jeżeli to dla ciebie ważne... :taktak:

:D

Slavekx 01.10.2006 03:01

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
To po co się pytałeś, jak wiedziałeś? ||

Gdybym wiedział, to bym nie pytał || . Wyszperałem to na jakimś zagranicznym :taktak: forum po trzech nocach !! ((
Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Eksperymentuj, eksperymentuj...

Każdy ma jakieś hobby :D

Tego typu eksperymenty akurat nie są moim hobby. Ostatnio taki test robiłen z 2 lata temu - zaraz po zakupie Pionka 108 i wyborze Platinium DVD+R jako najodpowiedniejszego dla mnie nośnika. Nawiasem mówiąc, wkurzają mnie te testy, bo co płytka/partia (nawet tych markowych), to inny wynik - oci...ć można. O użytkownikach wynalazków z marketów po 50gr nie będę się wypowiadał|| .
Cytat:

To, że nie można robić testów to jest od razu argument żeby przekreślać napęd?

No chyba, że ktoś chce napęd do testów :mruga:
Tym razem to Ty nie załapałeś żarciku :P .
Za info o HP 840i dzięki - ktoś na forum był akurat nim zainteresowany, więc chciałem się dowiedzieć, co to za cudo
:)
Cytat:

Poza tym na siłę kombinujesz jak koń pod górę

Masz sprawdzone i dobre napędy z reckami i testami to wypisujesz dziwolągi jakieś [...]
Zapewniam Cię, że nie są to dziwolągi i kombinowanie.
Przykład 1:
z trzech napędów (nagrywarki: Plextor 8-4-32, Teac 40x i DVD-Rom Toshiba 116?) tylko ten ostatni był w stanie odczytać kilka płytek.
Przykład 2:
Pionki 108 i 111D nie odczytały 2-ch VOB'ów a jakiś Litek odczytał jeden z nich bez problemu.

Sam chyba widzisz, że nie szukam kwadratowych jaj i "ładnego" napędu z "ładnym" logo
:P

P.S.
Tak dla jasności - kasą również nie "śmierdzę" i dla tego staram się kupić raz a dobrze. Mogę nie dojeść (i nie dopić :D ), ale kupię to, co mi najbardziej pasuje (nie mylić ze snobizmem!) i będzie mi najdłużej i najlepiej służyło.

:)

Raus 01.10.2006 17:57

Ilość załączników: 4
Płytki Blupop Music kupione w szpindlu 10 sztuk za 7.99:D

Palone x8 na Pioner 111L

http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...1&d=1159718363

Płytki Verbatim x16 palone x6 na Pioneer 111L

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:57.