![]() |
Cytat:
|
Cytat:
reputka za "pami***281;***263; absolutn***261;" :D - edit: na razie mam blokad***281; - musz***281; rozda***263; innym troch***281;. |
Ilość załączników: 1
BenQ x16 palony x8 na Pioneer 111L
|
eProformance naby***322;em ostatnio w Ko***322;obrzegu, a go***347;***263; ze sklepu m***243;wi***322;, ***380;e zamierza ***347;ci***261;gn***261;***263; now***261; parti***281;.
Trcoh***281; drogie by***322;y, bo po 2.10 PLN, a Verby po 1.50. Co do Dysan***243;w od Prodisca nie mam najlepszego zdania. Nagra***322;em synowi bajk***281; na Dysanie DVD+R. Jak to dziecko, zrobi***322;o kilka (naprawd***281; niewielkich) rys i p***322;yta od razu przycina w trakcie odtwarzania. Z porysowanymi i to znacznie bardziej Verbami nie mam tego problemu. |
Cytat:
eProformance były od PRODISC :czytaj: Też bardzo dobra fabryka, ale coś zniknęła z rynku Ostatnio od Prodisc były jeszcze Dysany, np. w Vobisie :mruga: |
OPTODISC zawsze mia***322; dobre jako***347;ciowo nosniki, tylko p***322;yty na nim s***261; trudno dost***281;pne (moje ulubione eProFormance).
Mo***380;e zainteresuj***281; si***281; tymi Fortisami :) |
Cytat:
:) |
A teraz o tym - dlaczego warto
Nagrywając i nagrywając nie sposób nie zauważyć Że od jakiegoś czasu nośniki ogólnie są coraz lepsze :taktak: Ale nie wszystkie niestety Głównie chodzi mi o to, że na psy schodzą markowi dostawcy płytek: Verbatim czy TDK :ysz: Są perełki, a i owszem, ale też i totalny chłam - czyli można przyjąć 50/50 No to chyba nikt nie może sobie pozwolić :nieee: Lecz od pewnego czasu jest jedna fabryka, która robi bardzo dobre płytki pod różnymi markami Nie śledzę wszystkich tematów, ale przynajmniej na Pionku i Benku bardzo dobrze sprawuję się płytki od OPTODISC :spoko: Nie ma znaczenia czy to DVD+R czy DVD-R :nie: Przykłady mamy powyżej, m.in. Emtec, Intenso, Blupop... W Makro też są płytki w cake 25 bez nadruku, firmowane chyba przez aro - ale to też OPTODISC Tego nie sprawdzałem osobiście - ale jak ktoś uprzejmy to proszę bardzo :taktak: I jeszcze jedna rzecz dla poszukiwaczy Obecnie w MM są do dostania za około 35zł/cake 25 białe wierzchnio płytki z napisem FORTIS To też OPTODISC - więc jeżeli ktoś poszukuje perełek - to warto spróbować :taktak: :mruga: |
Nie wiem czy dawałem, ale jeżeli tak to powtórzę bo warto :taktak:
Emtec DVD-R x8 burn x8 111L 8.19 |
Cytat:
|
Intenso DVD-R x8 burn x8 111L 8.26
|
Cytat:
:mruga: |
@TyMiN
Polecam Verbatim DVD+R x16 na lepszych płytach nie paliłem jeśli chodzi o DVD+R'y ale może się wypowie ktoś z Kolegów mojących większe doświadczenie. edycja: ale jak popatrzysz na ostatnie wyniki VIZZARD'a to zobaczysz że na Intenso DVD+R x8 też można nagrać bardzo dobrze, ciekawe jak jest z powtarzalnością takich wyników na tych płytach. |
Cytat:
Hmm co do tych wykresów to ich nie rozumiem więc mi to nic nie daje .... a tych verbatimów to jakaś konkretna wersja ?? czy ogólnie.. ? |
najsowe palonko....:spoko:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:53. |