Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Plextor PX-760A\SA (https://forum.cdrinfo.pl/f15/plextor-px-760a-sa-77909/)

Leman39 17.08.2015 21:42

HP DVD+R x16 Printable @ 760A

Leman39 07.08.2015 23:13

Ilość załączników: 2
Verbatim DVD-R x16
Plextor PX-760A Fw. 1.07
ImgBurn 2.5.8.0
Speed: x8
Załącznik 72250
Nr 2
Załącznik 72251

Leman39 20.07.2015 22:23

Ilość załączników: 1
Verbatim DVD+R x16 Printable BrandID
MCC 004 (MADE IN TAIWAN)
Plextor PX-760A
Fw. 1.07
Speed: x6
Załącznik 71931

Leman39 30.06.2015 00:14

Ilość załączników: 4
Verbatim DVD+R x16
MCC 004 (MADE IN TAIWAN)
Plextor PX-760A
Fw. 1.07

Benq:
Załącznik 71665

PlexTools PRO XL 3.16
Inner:
Załącznik 71666
Middle:
Załącznik 71667
Outer:
Załącznik 71668

Leman39 10.06.2015 18:08

Verbatim DVD-R x16
Plextor PX-760A Fw. 1.07
Nero BR 2014
Załącznik 71309

czary2mary 09.04.2015 08:31

Ilość załączników: 5
TDK CD-R MBI Made in India
Plextor PX-760A Refurbished fw.1.07
PlexTool x16

Załącznik 70322

Załącznik 70323

Załącznik 70324

Załącznik 70325

Załącznik 70326

czary2mary 14.12.2014 00:33

Cytat:

Napisany przez Leman39 (Post 1304616)
Na początku też myślałem, że to wina paska. Ale poprzez polecenia "ładuj" czy "wysuń" np. w ImgBurn bez problemu chodzi tacka.
Przycisk nie wywołuje za to żadnej reakcji. :sciana: i tak od dnia zrobił.
Pali całkiem dobrze.
Test

Asus w sumie palił do końca, ale miał inny myk z szufladą, nie chciała się zamykać, trzeba było pomóc :P (przypadkiem dostał kolanem w otwartą szufladę). Może być, że działa. Postaram się w poniedziałek go sprawdzić, ew. wyczyścić. :) Pozostałe napędy dam do szkoły, niech się "Informatyki" uczą.
Te ihas'y 122 E ewidentnie mają gorszą jakość zapisu niż mój PX-760 na max prędkości.
A kupiłem je na takie palenie za pół-darmo, innych sprzętów do takich akcji szkoda.

Jeżeli normalnie działa \nie zacina się z ImgBurn otwieranie w LiteOn DH-20A4 to włącznik open\close- nie warto wymieniać \lutowania od groma \trzeba przy tym bardzo uważać żeby czegoś nie uszkodzić .
Zapis jak na TDK od CMC "cacucho":spoko:

Natomiast regulacja szuflady w Pionkach to horror \zresztą cały mechanizm tacki jest bardzo delikatny i szybko się zużywający \mam kilka modeli Pionka gdzie również tackę trzeba pomagać domykać \jak próbuje wyregulować to nawet działa parę razy a potem z powrotem to samo :sciana:(zauważyłem że ośki od kółek zębatych się wyrabiają i koła falują i przy najmniej u mnie wydaje mi się to jest problem.

A i nie oddawaj dzieciakom do szkoły Lite On SHM-165P6S01C jak jest sprawny laser w nim ;)
Jest tam fabryczny laser Sanyo SF DS10L czyli taki sam jaki założyłem do Plextora PX-760 i był również montowany w PX-755 więc powinien bez problemowo jako zapas pasować w razie potrzeby przeszczepu:)

Leman39 13.12.2014 22:26

Na początku też myślałem, że to wina paska. Ale poprzez polecenia "ładuj" czy "wysuń" np. w ImgBurn bez problemu chodzi tacka.
Przycisk nie wywołuje za to żadnej reakcji. :sciana: i tak od dnia zrobił.
Pali całkiem dobrze.
Test

Asus w sumie palił do końca, ale miał inny myk z szufladą, nie chciała się zamykać, trzeba było pomóc :P (przypadkiem dostał kolanem w otwartą szufladę). Może być, że działa. Postaram się w poniedziałek go sprawdzić, ew. wyczyścić. :) Pozostałe napędy dam do szkoły, niech się "Informatyki" uczą.
Te ihas'y 122 E ewidentnie mają gorszą jakość zapisu niż mój PX-760 na max prędkości.
A kupiłem je na takie palenie za pół-darmo, innych sprzętów do takich akcji szkoda.

czary2mary 13.12.2014 21:21

Cytat:

Napisany przez Leman39 (Post 1304583)
@czary2mary, tak Yamahę też wywaliłem dawno temu... :/
Zostały mi tylko te wynalazki LG i TSST & Asus (trupy same).
Działającego z humorami Lite On SHM-165P6S01C i DH-20A4P, którego trzeba otwierać i zamykać wyłącznie z poziomu IMGBurn-a (przycisk dawno przestał reagować na cokolwiek).
Teraz nic już nie wyrzucę, a będę zgłaszał pacjentów.
Wolę taki sposób, niż kupować obecny złom na kilogramy.
Mam trzy sztuki IHAS 122 E, co prawda nowe FW poprawia zapis DVD, ale przechodzony plex czy stary litek w testach wychodzi lepiej...
Plus dla wynalazków, że testują płyty (jeszcze nie wiem na ile wiarygodnie) :)

ASUS DRW-1608P2S to OEM Pionka DVR-110D -laser wygląda jak od czołgu bardzo zaawansowany technologicznie własnej konstrukcji Pioneera ale
również z tego względu bardzo awaryjny.
Jak dobrze pamiętam można go było crossflasować na Pionka DVR-110 przez DVRFlash:) A model bardzo dobry na chipsecie NEC -świetny zapis zwłaszcza CD-R i DVD+R :)
Również LiteOn DH-20A4P to świetny model (sam mam 3sztuki) na bardzo dobrym i udanym OPU Sanyo SF-DS17 z bardzo dobrym zwłaszcza odczytem \zapisem DVD- kłopoty z otwieraniem często związane są ze zużytym\wyciągniętym paskiem napędowym mechanizmu tacki i zanieczyszczeniu prowadnic karetki lasera.Łatwo samemu to naprawić (pasek posmarować kalafonią i zwiększyć tarcie a prowadnice wyczyścić i posmarować smarem\olejem maszynowym )

Obecne modele to taniocha ~cena fabryczna to 8~10$ więc nie ma co się dziwić że dostajemy tandetę.
Te LiteOn iHAS 122 E są technicznie identyczne jak 124 E a różnią się tylko softem \niestety problemem jest bardzo marne OPU Lite-space Technology i żaden nowy firmware chyba za wiele nie pomoże na marny zapis zwłaszcza DVD:ysz::>

Leman39 13.12.2014 16:11

@czary2mary, tak Yamahę też wywaliłem dawno temu... :/
Zostały mi tylko te wynalazki LG i TSST & Asus (trupy same).
Działającego z humorami Lite On SHM-165P6S01C i DH-20A4P, którego trzeba otwierać i zamykać wyłącznie z poziomu IMGBurn-a (przycisk dawno przestał reagować na cokolwiek).
Teraz nic już nie wyrzucę, a będę zgłaszał pacjentów.
Wolę taki sposób, niż kupować obecny złom na kilogramy.
Mam trzy sztuki IHAS 122 E, co prawda nowe FW poprawia zapis DVD, ale przechodzony plex czy stary litek w testach wychodzi lepiej...
Plus dla wynalazków, że testują płyty (jeszcze nie wiem na ile wiarygodnie) :)

melag 09.12.2014 21:59

Cytat:

Napisany przez Leman39 (Post 1304227)
@Melag
Nick taki sam jak na Forum :)

Sprawdziłem, kupił ode mnie niejaki carman.

Najważniejsze, że Twoja sprawuje się dobrze.
:)

czary2mary 09.12.2014 20:49

Cytat:

Napisany przez Leman39 (Post 1304227)

Co do OPC, to wadliwa 716 którą odesłałem też miała tak, że jak w IMGburn wyłączyłem OPC to szło, ale nie potrafiło zakończyć płyty... :(

@czary2mary faktycznie, żałuję, że wyrzuciłem co najmniej dwie sztuki...
Pamiętam jak pierwszy raz ją czyściłem, to po otwarciu luzem leżał jakiś krążek czarny o promieniu około 1,2 cm, bez tego też paliła...
Wcześniej błędy kalibracji. Podobnie umarła moja Yamaha CRW F1E :(

U mnie na " iHAS B w remoncie" bez znaczenia czy włączone OPC czy nie ,czy CD-R -RW,czy DVD+-R \RW czy DVD DL błąd w zapisie cały czas z niewyróbką w czasie .
Komendy chipsetu są prawidłowe przy odczycie i zapisie , prawdopodobnie przy zapisie nie docierały wszystkie.
Podmieniłem płytę główną i problem zniknął \ale problem ma klient bo wartość części potrzebnych do remontu jego iHAS B przewyższa jego wartość więc prawdopodobnie skończy niestety jako magazyn części zamiennych:ysz:

Ten krążek 1~2cm to prawdopodobnie cześć od stabilizacji płyty\może działać ale gorszy zapis i szybkie zużycie mechanizmu napędu i stabilizacji płyty\błąd kalibracji mógł się wiązać z drganiami płyty i brakiem możliwości
dobrania odpowiedniej mocy lasera .

Też wyrzuciłeś Yamaha F1 ?;) Laser jaki potrzeba to Samsung SOH-RW40 i też podobno ładnie się adoptował po wymianie;) albo śrubkami trzeba było pokręcić ;)

Załącznik 68384

Leman39 09.12.2014 19:14

@Melag
Nick taki sam jak na Forum :)
Faktycznie, charakterystyczny dźwięk otwierania szuflady, "czuć" smarowanie :)
Z zakupu jestem bardzo zadowolony ;)

Co do OPC, to wadliwa 716 którą odesłałem też miała tak, że jak w IMGburn wyłączyłem OPC to szło, ale nie potrafiło zakończyć płyty... :(

@czary2mary faktycznie, żałuję, że wyrzuciłem co najmniej dwie sztuki...
Pamiętam jak pierwszy raz ją czyściłem, to po otwarciu luzem leżał jakiś krążek czarny o promieniu około 1,2 cm, bez tego też paliła...
Wcześniej błędy kalibracji. Podobnie umarła moja Yamaha CRW F1E :(

melag 09.12.2014 18:05

Cytat:

Napisany przez Leman39 (Post 1304211)
...z aukcji za 99 PLN 716A czarny (na pierwszy rzut oka widać, że było w nim majstrowane), wrzucony w obudowę USB (nie Plextorowską) i też wsio pali.

Jest szansa,że kupiłeś ode mnie. :) Ostatnio sprzedałem dwie 716-tki, jedną box, drugą jako "golas" (czarny panel). Obydwie po 99zł. "Golas" był po kompleksowym czyszczeniu i smarowaniu, naprawdę w super stanie technicznym, dobrze nagrywała i testowała.
:)

czary2mary 09.12.2014 17:52

Cytat:

Napisany przez misiozol (Post 1304216)
wylacz OPC i przetestuj ;) zajrzyj jeszcze tutaj http://www.ixtreme.net/open-forum/28...ical-unit.html

Czytałem to już ;)
Były testowane wszystkie możliwe ustawienia i konfiguracje \kilka programów do zapisu i kilkanaście różnych nośników głównie bardzo dobrych jakościowo ................. i nic:sciana:
Box serwisowy pokazuje mi coś co pozwala przypuszczać że prawdopodobnie problemem jest gniazdo na płycie głównej do którego podłączany jest laser \ więc prawdopodobnie cała płyta główna z chipsetem do wymiany chyba że uda się pod lupą coś wypatrzyć i naprawić w gniazdku .
Ale może również być padnięty chipset albo rom nagrywarki albo tysiąc rzeczy :sciana:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:08.