![]() |
wylacz OPC i przetestuj ;) zajrzyj jeszcze tutaj http://www.ixtreme.net/open-forum/28...ical-unit.html
|
Ilość załączników: 3
Cytat:
Teraz mam na warsztacie cudaka iHAS 124 B - odczyt idealny na wszystkim (CD\DVD\DVD+R) natomiast na zapisie na każdej płycie komunikat : Timeout on Logical Unit \przetestowane kilka OPU\całych mechanizmów z silnikami włącznie i stabilizacją \nowe taśmy itd itp ....i cały czas to samo:sciana: Załącznik 68381 Załącznik 68382 Załącznik 68383 |
U mnie PX-716A w liczbie sztuk 2 poszedł na śmietnik jedna sztuka rok, druga dwa lata temu ponad. PX-716SA rok temu kupiony jako nówka z Allegro, wersja BOX, komplet, ładnie, pięknie iii?...nagrał 3 płyty DVD i 2 CD, później go nie używałem przez 3 miesiące i padł (błąd kalibracji mocy, niezależnie od typu i firmy nośnika), odesłałem do tego samego Pana, od którego go kupiłem, mówi, że wymieniał w nim wszystko po kolei i nie wie czemu nie działa nadal (500 PLN poszło się kochać).
Kupiłem drugiego PX-716SA no i rewelacyjnie palił DVD, za to CD w ogóle, raz nie widział, raz błąd zapisu, innym razem znany text o błędzie kalibracji mocy. Teraz mam dwie sztuki kupione stosunkowo niedawno. 716A biały, przerobiony przez tego samego Pana na SATA (pali wszystko i na wszystkim) oraz a aukcji za 99 PLN 716A czarny (na pierwszy rzut oka widać, że było w nim majstrowane), wrzucony w obudowę USB (nie Plextorowską) i też wsio pali. No i oczywiście na półce leży ten, który pali tylko DVD. U mnie palarki nie mają na prawdę łatwego żywotu, dlatego potrzebuję dobry sprzęt, bo materiał autorski idzie do ludzi i wszystko musi działać, na przeróżnych stacjonarkach odpalać się bez zająknięcia i o dziwo od czasu jak przypadkiem wrzucili mi palarkę 716 rozwiązał się problem ze zwrotami i reklamacjami typu: nie działa, zacina się, nie rozpoznaje. I tak wszystko palone do dziś na tych maszynach. Oczywiście epizody z innym sprzętem były, każdy chciał zaoszczędzić. Oddam za darmo (niesprawne raczej) gdyby ktoś chciał do prób i części takie wynalazki jak: ASUS DRW-1608P2S (MF December 2005) - specyficzna konstrukcja wewnątrz :P LG GSA-4167B (MF July 2005) LG GSA-H58N (MF August 2007) LG GSA-4163B (MF February 2005) TSST Write Master DVD Writer Model SH-S162 Ver. L (MF March 2006) Pewnie znalazłbym coś jeszcze... Wynalazki sypały się dość szybko... Dlatego z takim zainteresowaniem śledzę temat tych plextorów czy ihasów i cieszy mnie fakt, iż można te cuda reanimować z takim skutkiem :) |
Cytat:
|
Jak czary2mary go nie uleczy, to go już nikt nie uleczy :)
|
Czyli gdyby z moim 760 działo się coś złego (a powoli już się zaczyna dziać), to można zgłaszać pacjenta? ;)
|
Cytat:
Cytat:
|
Jaką religią? On jest bogiem, przejdzie do historii światowej. :) :spoko:
|
Brawo!
Można powiedzieć, że jesteś Religą od napędów ;) :respect: |
Ilość załączników: 9
Wygląda na to że trzeba będzie podmienić laser w moim oryginalnym Plex PX-760A;)||
Zapis na odremontowanym PX-760A Verbatim DVD+R MCC004 MBI Made in India również w bardzo dobrej jakości :spoko: Jak widać nowe serce Plex przyjął bardzo dobrze - dobre słowo i piwo dla konstruktorów:piwo: Verbatim DVD+R MCC004 MBI Made in India Plextor PX-760A Refurbished fw.1.07 NERO 2015 x8 Załącznik 68358 Załącznik 68359 Załącznik 68360 Załącznik 68361 Załącznik 68362 Załącznik 68363 Załącznik 68364 Załącznik 68365 Załącznik 68366 |
Ilość załączników: 9
Na razie zdążyłem przetestować zapis CD-R :):spoko: Nie jest źle -już dziś nie mam czasu na dalsze testowanie.
W wolnej chwili jeszcze przetestuje zapis DVD ! Maxell Music XL-II 80 CD-R Ritek MID:97m15s17f Made in China Plextor PX-760Afw.1.07 PlexTools XL v3.16 x8 Załącznik 68343 Załącznik 68344 Załącznik 68345 Załącznik 68346 Załącznik 68347 Załącznik 68348 Załącznik 68349 Załącznik 68350 Załącznik 68351 |
Ilość załączników: 8
Przyszedł czas na operację przeszczepu;)
Wstawiony Sanyo SF-DS10L czyli bardzo podobny laser do tego jaki występuje w originale (SF-DS10K). Wymiana bardzo prosta i banalna jak na starą konstrukcję (duży plus dla firmy :)) Załącznik 68335 Na razie przetestowany odczyt który o dziwo działa dobrze a nawet bardzo dobrze jak na Plextor PX-760. Testuje też nieźle:taktak: Test płyty DVD dla porównania z tego tematu: http://forum.cdrinfo.pl/f15/plextor-...2/#post1300862 Test TA w PlexTools wyszedł nawet lepiej jak na originale PX-760:wow: ale tu jest nowiutki laser a w tam tym mimo że używany do testów tylko--- to nie długo dycha wskoczy na kark:) Pozostaje przetestować zapis-tu może być gorzej ale i tak jestem zadowolony że do testów się pacjent po operacji nadaje:piwo: Załącznik 68336 Załącznik 68337 Załącznik 68338 Załącznik 68339 Załącznik 68340 Załącznik 68341 Załącznik 68342 |
Plextor PX-760 Laser \OPU
Ilość załączników: 1
Mam Plextor PX-760 z padniętym laserem .
Jest tam bardzo rzadko spotykany Sanyo SF-DS10K w zasadzie nie do zdobycia\bynajmniej ja nigdy na rynku nie spotkałem tego modelu. Pytanie czy ktoś kiedyś wymieniał w tym modelu OPU? Czy ogólnie dostępny SF-DS10 może pasować \działać ? http://www.cybor-tech.com.pl/i50723-...echanizmu.html Wdzięczny będę za wszelkie sugestie NA TEMAT :) Załącznik 68096 |
@ Seku czytał ale zapomniał tak dawno to było-ale już wiem czemu nie utkwił mi ten program ;) używałem sporadycznie (oszczędzałem-sprawny do dziś :))wtedy Plextor Px-755 ;) na którym te cudo nie działało;)
|
o tu proszę bardzo http://forum.cdrinfo.pl/f15/plextor-...1/index17.html AS-Striker widzę że kolega słabo czytał temat o Px760
a mnie jednak pamięć nie myliła że było coś takiego |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:47. |