![]() |
[QUOTE=slawekj]Przed zakupem proponuję przeczytać i przeanalizować wyniki.
Prośba o zwrócenie uwagi na metodę zapisu. Pośpiech jest złym doradcą. Cześć hmm.., na co chcesz dokładnie zwrócić uwagę ? Możesz przełożyć na prosty język to co chcesz przekazać, co wg Ciebie jest beee, w czym to przeszkadza w praktyce? Dziękuję Pozdrawiam |
Przed zakupem proponuję przeczytać i przeanalizować wyniki.
Prośba o zwrócenie uwagi na metodę zapisu. :taktak: http://club.cdfreaks.com/showthread....shiba+SD-R5372 Pośpiech jest złym doradcą. :) |
Kolejny cytat z maila na temaat nowego biosu:
"Dodam, że o istnieniu takiego pliku powiadomimy na naszej stronie www. alstor.com.pl oraz na stronie naszej własnej marki www.ardata.pl (produkty oparte na napędachi dyskjach Toshiby). Można założyć, że informacje na ten temat pojawią się również w serwisach zajmujących się tego typu sprzętem: www.cdrinfo.pl itp." Nie ma się więc co obawiać. Będę śledził sprawę a jak coś będzie wiadomo, a cdrinfo.pl nie powiadomi o tym wcześniej to dam znać :mruga: |
Cytat:
Jak będziesz miał już namiar na nowy biosik to zapodaj link,ok ? Pozdrawiam |
W sprawie nowego firmware'u do tego napędu skontaktowałem się z Panem Andrzejem Misiec z firmy ALSTOR. Dlaczego akurat z nim? Ponieważ to właśnie ta firma była jednym ze źródeł tej "ploty".
Oto fragment otrzymanej odpowiedzi: "Niestety, nowy firmware wciąż nie jest dostępny. Jak wynika z zapowiedzi producenta (dosłownie dzisiaj dostałem informację), zaktualizowany firmware (16x DVD+/-R, 8x DVD+RW) ma się pojawić pod koniec przyszłego tygodnia. Proszę o cierpliwość. " Więc co mogę powiedzieć - będzie dobrze :spoko: A jutro inwestuję w tą wypalarę... |
Bartez pisał ...
że test jest już gotowy.Czeka tylko na opublikowanie na stronie.Zatem na dniach musi się pojawić.
Dla mnie sprawa jest oczywista, już teraz zamówilem tą palareczkę.Myślę że we wtorek będę ją miał. Koszt to 320PLN wliczając dostawę. Pozdrawiam |
To juz bedzie piąty tydzień ^_^ .
Ale nic poczekam bo warto. |
Na stronie pisze ze testuja.Drugi tydzien chyba juz to trwa.Czy az tyle czasu zajmuje test jednego napedu?! :)
|
Cytat:
I do tego te 4 owieczki gratis :ja_chce: :mruga: |
Też mam dylemat czy wybrać Toshibę SD-R5372, NEC'a ND-3500A czy Lite-on'a SOHW-1653S.
Jeśli ktoś byłby w stanie pomóc mi przy wyborze byłbym wdzięczny :) Interesuje mnie też możliwość wypalania na niemarkowych nośnikach (wyniki kompatybilności, rozróżnianie płytek, itp.) oraz tajemnicza sprawa firmware'u przyspieszającego wypalanie płytek (info ze strony http://sklep.benchmark.pl/pelny_14423.html). |
No to słuchaj Dinx
:) sam sobie odpowiadam dobre co ?
No tak się złożyło że znalazłem odpowiedź na swoje pytanie i spieszę by Wam o tym donieść.SD-R5372 ma cztery owieczki !!!, poza tym zapis dwuwarstwowy, ładną prędkość, odczyt płytek 870MB.Czego chcieć więcej? tutaj owieczki : http://www.clonyxxl.net/moderatori/l...676d15b2ba8172 |
Przyłączam się do prośby JAX'a
Jutro musze zamówić nagrywarkę. Tylko jedna rzecz mnie interesuje czy model SD-R5372 ma taką samą korekcję jak poprzednik SD-R5272 (cztery owieczki).
Byłbym wdzięczny za Waszą pomoc. Pozdrawiam |
Błagam testujcie to jakos szybciej,bo interesuje mnie ta nagrywara(chce ja kupic). Opinia chlopakow CDRINFO ma dla mnie kluczowe znaczenie:)).
|
Nero 6.6.0.1 pl działa u mnie z Toshiba SD-R5372 (f.TU31) bez zarzutów, wszystko tak jak powinno być. Polecam odinstalowanie nero i pozostałych nagrywajacych i powną instalację. Zazwyczaj pomaga:)
|
Niesty ja mam jakies problemy z Nero 6601pl... albo mi sie zdaje ??? ale nie moge zmieniac predkosci nagrywania DVD :wsciekly: i innych rzeczy. Co doprowadza mnie do szału. Wgralem CDBurnXPpro i wypala elegancko i tak jak chce. Jeszcze jestem w fazie testow z Blindwrite 5.2.6.139, jak do tad wypalilem 2 plytki CD i wszystko gra, jeszcze musze postestowac z DVD.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:16. |