![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#136 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.08.2004
![]() |
TO Nimal: Dzięki
![]() Ostatnio zmieniany przez Qba_ : 31.08.2004 o godz. 22:46 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#137 |
Nowy na forum
![]() |
Odinstalowałem CloneCD, ściągnąłem ForceASPI 1.8, utruchomiłem instaspi.bat, zresetowałem komp, próbowałem Nero, próbowałem Alkohol (1.4.0) [oba z iso 750 MB] i.... nothing
![]() Dziwią mnie w tym wszystkim 2 rzeczy: 1. Napęd pozwala na test przepalania nero TYLKO przy właczonej opcji RAW 2. Napęd rozpoczyna nagrywanie z opcją przepalania w Nero tylko w opcji DAO/96 (po ok. 10 procentach wywala się) |
![]() |
![]() |
#138 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Qba_ - z tym ze zaczyna isc przy dao96 czytalem - pogugluj na ten temat znajdziesz kopalnie
![]() nie chce Cie martwic, ale ani razu nie przeczytalem "udalo sie, naprawione" |
![]() |
![]() |
#139 |
Kocham Agnieszke T. !!!
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() |
Qba_ sproboj zainstalowac najnowsze nero. Moze to pomoze.
|
![]() |
![]() |
#140 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#141 |
Kocham Agnieszke T. !!!
![]() |
Nie te jest najnowsze. Jesli je masz to sprobuj je odinstalowac i zainstalowac od nowa.
|
![]() |
![]() |
#142 |
Nowy na forum
![]() |
Spróbowałem jeszcze nowego Alkohola. Na zwykłych ustawieniach się wywala standardowo jak Nero (nawet zgłasza ten sam błąd) ale nagrywanie w wersji RAW wykonuje super do końca i bez zająknięcia. Tyle tylko, że DVD mi tego nie odtwarza (ciekawe czy nie odtwarza bo za długa płyta czy dlatego, że nagrana w RAW).
|
![]() |
![]() |
#143 |
Author
Zlotowicz
o zesz Ty... cos mi swita
![]() to co palisz to plyta svcd? moze obraz jest zle zrobiony podepnij go do virtuala - zobacz czy bedzie dzialal nie odpinaj go! odpal nero wlacz kompilacje vcd/svcd (co tm masz) i zrob wsio od zera - przeciagnij odpowiednie pliki w odpowiednie miejsca jak tym razem nie zadziala lub nie chodzi o ten rodzaj plyty to chwilowo nic nowego niw wymysle btw: to wejdzie na zwykla plyte 700 albo i na 650 - inny sposob zapisu (mode2 tryb2 - normalnie w nero niedostepny - wbrew pozorom - poza tymi kompilacjami) |
![]() |
![]() |
#144 |
Kocham Agnieszke T. !!!
![]() |
Wiesz dawno nie spotkalem sie z czyms takim. Masz wszystko co potrzeba do szczescia. Odpowiednie progsy, plytki. Probowales tylu sposobow i nic. Ja stawiam ze cos jest nie tak z twoja nagrywarka. Zanies ja do kumpla i sprawdz u niego. Jesli u niegowystepuja te same bledy to oznacza ze musisz ja zaniesc do serwisu. Moze jeszcze zmien bios.
|
![]() |
![]() |
#145 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.09.2004
![]() |
Ja nie moge nadal nagrac plyty 870 mb.... RObie wszystko jak pisaliscie ale nie moge mam nagrywarke LiteON 52*24*52* NERo 6.3.1.20 . Jak wkładam płyte 870 mb to nagrywarka mi jej wogole nie wykrywa i traktuje ja jakby jej tam nie bylo. Myslalem ze najpierw plyta jest rozawlona akle na innych plytach jest tak samo. Uzywam plyt DATEX czerwonych.. nie wiem co mam robic ..... JAk ktos wie dlaczego tak jest prosze o kontakt na maila paul6@o2.pl
|
![]() |
![]() |
#146 |
Kocham Agnieszke T. !!!
![]() |
Plyta 870 mb traktowana jest przez naped jako plytka 700mb. Dopiero ponagraniu bedziesz widzial ze zajmuje 870 mb.
|
![]() |
![]() |
#147 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
mlody6... możliwe, że systemowy sterownik ASPI nawala (o ile jest)
kuknij w mój podpis i wgraj ForceASPI 1.7, powinno pomóc
#148 |
Nowy na forum
![]() |
Y@nkee_PL....... pomogło ale ja nadal nie moge nagrywac plyt bo mi wyskakuje "Bła kalibracji mocy" Szukałem juz tu na forum odpowiedzi na to ale trzeba wymienic bios a jak to sie robi
![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Author
Zlotowicz
bios znajdziesz na forum.rpc1.org lub na stronie producenta nagrywarki
biosy sa razem z progrmami flashujacymi i plikami readme, w ktorych jest wsio opisane po kolei ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Nowy na forum
![]() |
Jak zmienilem BIOS to teraz nagrywarka nie czyta juz w ogole tych plyt jak nagrywam to wyskakuje mi komunikat "włóż dysk w celu nagrywania" zmienilem bios na 6S0F podobno najnowszy.....
|
![]() |
![]() |
|
|