Cytat:
qwerty01 napisa***322;(a)
Firmware niesprawdza, czy sprzęt jest podkręcony, czy nie. Ten bios również chodzi na zwykłych (czyt. nieprzerabianych) 8520B
|
Tak, wiem, bo sobie go wgralem zaraz po przerobce.
Jest to bios dla 8520B, ale skoro ma sie przerobiana 8480 lub 8481, to nie protestuje i leci z tym swoim "full automatic update" ;-).
Swoja droga jak sciagnalem sobie najnowszy bios do 8480B, bo nie myslalem o przerobce, to sie bardzo zdziwilem tym, ze odpalilem programi i on - bez pytania, zadnego potwierdzenia z mojej strony - polecial z aktualizacja... Przestraszylem sie, bo: naped na DMA, na tasmie z dyskiem, antywir wlaczony, z netu sie sciagaja pliki, w tle leci muza na Winampie itd. Po prostu chcialem sprawdzic, jak ten program do aktualizacji sie przedstawia. Moim zdaniem LG powinno zrobic monit o potwierdzenie przeprowadzenia aktualizacji...
Ale koniec tego off-topica...
Skoro 8520 nie da sie przerobic na 8523, to czy te nagrywarki maja juz inny sprzet w srodku? Przeciez parametrami sie nie roznia.
Ciekawe, na jakim ukladzie jest 8523...
No nic, nie bede probowal z kolejna przerobka, bo to mi na razie wystarczy. I tak nie ma plyt 52x.
Pozdrowienia!
|