Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Gry (https://forum.cdrinfo.pl/f25/)
-   -   Ogame - kosmiczny rts online (https://forum.cdrinfo.pl/f25/ogame-kosmiczny-rts-online-47841/)

MacGyver 13.02.2005 22:28

Jak w to gram to przypomina mi się granie w Freespace 2 :spoko:

Maciej 13.02.2005 22:33

Cytat:

Napisany przez kozalec
i co, i co, co się dzieje po ataku

słyszałeś o Pearl Harbour ?, to coś w tym stylu :D

zaczynam się bać :poddaje: ...jeszcze dwa-trzy dni i się uzbrajam :pompki: :paker:

.::piotrek::. 13.02.2005 22:34

Ja juz od jutra zaczynam sie militarnie przygotowywac do jakiejs obrony przed, ktoryms z potencjalnych najezdzcow i tak sobie mysle czy jakbym mial full dzialek laserowych, lub wyrzutni rakiet to czy to by nie wystatarczylo do obrony mojej planety ;p

MacGyver 13.02.2005 22:48

Cytat:

Napisany przez Maciej
zaczynam się bać :poddaje: ...jeszcze dwa-trzy dni i się uzbrajam :pompki: :paker:

Ja też, czekam tylko na fundusze z Unii :)

adixo 13.02.2005 23:04

Polecam wam FAQ na forum OGame
Zamiast budować działka i rakiety lepiej wybudować transportowce i na czas ataku załadować na nie surowce i wysłać na krótką wycieczkę na inną planetę
Agresor jak doleci to nie będzie mial czego rabować 8 )
A towar wróci za parę minut
Można jeszcze być złośliwym i po wysłaniu transportowców wstrzymać produkcję na czas ataku - na pewno drugi raz się zastanowi zanim wróci do was z flotą

ThanatoS 13.02.2005 23:21

Cytat:

Napisany przez adixo
CZy to co przejoł z surowców to całość czy ci coś zostało ?

Zabiera max 50% wszystkich zasobow, ja osobicie na 1h i 40 minut przed atakiem wydalem na kolejne budynki i technologie ok 18k metalu 8k krysztalu i 4 k duteru, wiec jak przylecial to zabral ile zabral. Wiecej stracil tak naprawde niz zyskal.

woitas 14.02.2005 06:13

ale obronę warto mieć.
jest większe prawdopodobieństwo ataku na planetę niebronioną, niż taką, która posiada obronę.
rozbudowuję techn. szpiegowską do poziomu 2.
przynajmniej będę wiedział, ile statków ma koleś.

za kilka dni (proponuję weekend) umówimy się i wspólnie urządzimy najazd na niego w sekwencjach co godzinę :P
niech poczuje, co znaczy zadrzeć z nami :D

SaCHiB 14.02.2005 06:53

Cytat:

Napisany przez woitas
ale obronę warto mieć.
jest większe prawdopodobieństwo ataku na planetę niebronioną, niż taką, która posiada obronę.

za kilka dni (proponuję weekend) umówimy się i wspólnie urządzimy najazd na niego w sekwencjach co godzinę :P

Ja chetnie bym sie na to pisal; jeden za wszystkich, wszyscy za jednego :boks: . No, ale na razie moge mu wjechac jedynie elektrownią. :) W kazdym razie zaczne cos niedlugo budowac bo widze ze to nie przelewki.

Ormianin 14.02.2005 09:26

Cytat:

Napisany przez woitas
ale obronę warto mieć.

Problem tylko taki ze ten ktso zdaje sobie sprawe z naszej niedoskonalosci technologicznej, akurat Thanatos byl w bardzej zaawansowanym stanie rozwoju, jednak te kto go zaatakowal byl 2 a moze 3 razy dalej niz on sam i kiedy my dojdziemy do jego poziomu on sam pojdzie na pozopm wyzej od nas.... moze sie okazac ze jak nadlecimy to on bedzie mial 100 wyrzutni rakiet 500 dzial laserowych i tp. gosc pewnie gra od dluzszego czasu i tu jest to...

Jesli chodzi o moje spostrzezenia, trzeba rozwijac koniecznie techniki od szpiegowskiej i komputerowej po napedy i technologie... one pozwola Wam na obserwacje nieba oraz na obrone... no i energetyka tez nie moze nawalac,

Ciekawi mnie Thanatos czy po zniszczonych dzialkach musisz wydac znowu iles tam metali i krysztalow na ich rekonstrukcje czy to dzieje sie automatycznie?

ThanatoS 14.02.2005 09:33

Wszystko sie dzieje automatycznie, nic nie trzeba wydawac aby sie zrekonstruowalo.

Kris 14.02.2005 09:33

Cytat:

Napisany przez Ormianin
(...)Jesli chodzi o moje spostrzezenia, trzeba rozwijac koniecznie techniki od szpiegowskiej i komputerowej po napedy i technologie... one pozwola Wam na obserwacje nieba oraz na obrone... no i energetyka tez nie moze nawalac, (...)

Te, Sąsiad, nie bój żaby! W razie czego to wiesz do kogo po pomoc napisać :)

PS. Trzeba wysiudać tych ciuli z naszego układu słonecznego... ;)

Ormianin 14.02.2005 09:40

Cytat:

Napisany przez Kristoferros
Te, Sąsiad, nie bój żaby! W razie czego to wiesz do kogo po pomoc napisać :)

PS. Trzeba wysiudać tych ciuli z naszego układu słonecznego... ;)

Hah, zapomnialem ze mam w moim ukladzie slonecznym pobratymca :) Jasne ze pamietam o Tobie drogi sasiedzie :) a wlasciwie bracie gwiezdny :)

eksploracja kosmosu to dluga historia... :)

p.s. A tak swoja droga w naszym ukladzie slonecznym widzialem duzo planet niezrzeszonych w jakims sojuszu, moze by ich zachecic do zapisania sie do naszego sojuszu, wtedy potecjalnie rosna nasze mozliwosci obronne

rynek89 14.02.2005 09:51

Cytat:

Napisany przez woitas
ale obronę warto mieć.

Niech poczują respekt przed sojuszem CDRinfo :D

Kris 14.02.2005 09:54

Cytat:

Napisany przez Ormianin
(...)p.s. A tak swoja droga w naszym ukladzie slonecznym widzialem duzo planet niezrzeszonych w jakims sojuszu, moze by ich zachecic do zapisania sie do naszego sojuszu, wtedy potecjalnie rosna nasze mozliwosci obronne

Hm... powiem Ci tak, że ogólnie to nie jestem przeciwnikiem rozszerzania Sojuszu, ale... nie chciałbym aby nasz Sojusz rozrósł się do niweyobrażalnych rozmiarów - np. MU.XP gdzie zaczynają się już jakieś kłótnie i prawdopodobnie będą czystki robić... :)
Myślę, że powinniśmy mieć jakąś selekcję dla "nieznajomych", ale nad Twoją propozycją, gwiezdny bracie ;) trzeba się zastanowić :)

PS. Cały układ słoneczny w naszych rękach :) he he to jest coś!

Loczek 14.02.2005 09:59

@Ormianin "p.s. A tak swoja droga w naszym ukladzie slonecznym widzialem duzo planet niezrzeszonych w jakims sojuszu, moze by ich zachecic do zapisania sie do naszego sojuszu, wtedy potecjalnie rosna nasze mozliwosci obronne"

To moze byc dobre posuniecie.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:54.