![]() |
Jak w to gram to przypomina mi się granie w Freespace 2 :spoko:
|
Cytat:
zaczynam się bać :poddaje: ...jeszcze dwa-trzy dni i się uzbrajam :pompki: :paker: |
Ja juz od jutra zaczynam sie militarnie przygotowywac do jakiejs obrony przed, ktoryms z potencjalnych najezdzcow i tak sobie mysle czy jakbym mial full dzialek laserowych, lub wyrzutni rakiet to czy to by nie wystatarczylo do obrony mojej planety ;p
|
Cytat:
|
Polecam wam FAQ na forum OGame
Zamiast budować działka i rakiety lepiej wybudować transportowce i na czas ataku załadować na nie surowce i wysłać na krótką wycieczkę na inną planetę Agresor jak doleci to nie będzie mial czego rabować 8 ) A towar wróci za parę minut Można jeszcze być złośliwym i po wysłaniu transportowców wstrzymać produkcję na czas ataku - na pewno drugi raz się zastanowi zanim wróci do was z flotą |
Cytat:
|
ale obronę warto mieć.
jest większe prawdopodobieństwo ataku na planetę niebronioną, niż taką, która posiada obronę. rozbudowuję techn. szpiegowską do poziomu 2. przynajmniej będę wiedział, ile statków ma koleś. za kilka dni (proponuję weekend) umówimy się i wspólnie urządzimy najazd na niego w sekwencjach co godzinę :P niech poczuje, co znaczy zadrzeć z nami :D |
Cytat:
|
Cytat:
Problem tylko taki ze ten ktso zdaje sobie sprawe z naszej niedoskonalosci technologicznej, akurat Thanatos byl w bardzej zaawansowanym stanie rozwoju, jednak te kto go zaatakowal byl 2 a moze 3 razy dalej niz on sam i kiedy my dojdziemy do jego poziomu on sam pojdzie na pozopm wyzej od nas.... moze sie okazac ze jak nadlecimy to on bedzie mial 100 wyrzutni rakiet 500 dzial laserowych i tp. gosc pewnie gra od dluzszego czasu i tu jest to... Jesli chodzi o moje spostrzezenia, trzeba rozwijac koniecznie techniki od szpiegowskiej i komputerowej po napedy i technologie... one pozwola Wam na obserwacje nieba oraz na obrone... no i energetyka tez nie moze nawalac, Ciekawi mnie Thanatos czy po zniszczonych dzialkach musisz wydac znowu iles tam metali i krysztalow na ich rekonstrukcje czy to dzieje sie automatycznie? |
Wszystko sie dzieje automatycznie, nic nie trzeba wydawac aby sie zrekonstruowalo.
|
Cytat:
PS. Trzeba wysiudać tych ciuli z naszego układu słonecznego... ;) |
Cytat:
eksploracja kosmosu to dluga historia... :) p.s. A tak swoja droga w naszym ukladzie slonecznym widzialem duzo planet niezrzeszonych w jakims sojuszu, moze by ich zachecic do zapisania sie do naszego sojuszu, wtedy potecjalnie rosna nasze mozliwosci obronne |
Cytat:
Niech poczują respekt przed sojuszem CDRinfo :D |
Cytat:
Myślę, że powinniśmy mieć jakąś selekcję dla "nieznajomych", ale nad Twoją propozycją, gwiezdny bracie ;) trzeba się zastanowić :) PS. Cały układ słoneczny w naszych rękach :) he he to jest coś! |
@Ormianin "p.s. A tak swoja droga w naszym ukladzie slonecznym widzialem duzo planet niezrzeszonych w jakims sojuszu, moze by ich zachecic do zapisania sie do naszego sojuszu, wtedy potecjalnie rosna nasze mozliwosci obronne"
To moze byc dobre posuniecie. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:54. |