Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Anime - kolejne podejście :D (https://forum.cdrinfo.pl/f26/anime-kolejne-podejscie-d-59735/)

Pagerus 22.12.2005 19:45

Cytat:

Napisany przez tengu
Tak to ten film... Totalnie miażdży...... Takiego kina w hollywood nie ma. A zakończenie ....... Po prostu trzeba obejrzeć...

No to trzeba się zaopatrzyć i powiększyć kolekcję :D

Desden 22.12.2005 20:30

Ja obejżałem dośc sporo tasiemcowych anime, ale najbardziej podobało mi sie DBZ i DBGT i Rycerze Zodiaku. Szkoda że juz tego nie puszczają u nas w tv ;/
Ciekawe,skoro tyle razy szły petycje do tvnu i polsatu, aby wykupił prawa na emisje to czemu sie nie przełamali?Może boją się zarabiać kasę na ich popularności hmm...

Qbi@k 22.12.2005 20:43

Cytat:

Napisany przez Desden
Ja obejżałem dośc sporo tasiemcowych anime, ale najbardziej podobało mi sie DBZ i DBGT i Rycerze Zodiaku. Szkoda że juz tego nie puszczają u nas w tv ;/
Ciekawe,skoro tyle razy szły petycje do tvnu i polsatu, aby wykupił prawa na emisje to czemu sie nie przełamali?Może boją się zarabiać kasę na ich popularności hmm...

Roznie to bywa :) Anime mimo wszystko niejest popularne patrzac ze strony przyszlych wplywow kasowych :) Niestety w Polsce niewydaje sie zadnych mang (ja przynajmniej zadnych niewidzialem), pomazyc tez mozna o wydawaniu w naszym kraju mniej lub bardziej znanych serii anime na dvd - a to sprawia ze anime jest niepopularne patrzac ze strony np. prezesa jakiejs stacji. Niewspomne juz o polskiej TV. Co prawda sa wyjatki jak program Hyper czy ostatnio TVP Kultura (Puszczaja prawdziwe anime!! I to niebyle jakie :) nawet czasami sa recenzje niektorych serii) ale to niestety tylko drobne ze tak powiem wybryki :) Troche to idzie do przodu ale raczej anime niepoogladamy narazie na naszych stacjach "ogolnodostepnych" :(

Pagerus 22.12.2005 20:53

Cytat:

Napisany przez Qbi@k
Roznie to bywa :) Anime mimo wszystko niejest popularne patrzac ze strony przyszlych wplywow kasowych :) Niestety w Polsce niewydaje sie zadnych mang (ja przynajmniej zadnych niewidzialem), pomazyc tez mozna o wydawaniu w naszym kraju mniej lub bardziej znanych serii anime na dvd - a to sprawia ze anime jest niepopularne patrzac ze strony np. prezesa jakiejs stacji. Niewspomne juz o polskiej TV. Co prawda sa wyjatki jak program Hyper czy ostatnio TVP Kultura (Puszczaja prawdziwe anime!! I to niebyle jakie :) nawet czasami sa recenzje niektorych serii) ale to niestety tylko drobne ze tak powiem wybryki :) Troche to idzie do przodu ale raczej anime niepoogladamy narazie na naszych stacjach "ogolnodostepnych" :(

Eeeee...??? Jak to w Polsce nie wydaje się mang??? A JPF to co? A skąd ja mam niby całą serię DB w mangach??? Polecam strony www.jpf.pl i www.waneko.pl

Qbi@k 22.12.2005 20:59

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Eeeee...??? Jak to w Polsce nie wydaje się mang??? A JPF to co? A skąd ja mam niby całą serię DB w mangach??? Polecam strony www.jpf.pl i www.waneko.pl

Mieszkam w miasteczku 10tys. i jeszcze nigdy niewidzialem zadnej mangi :) a sklepow z sama prasa jest 3 :)

Smartek 22.12.2005 21:11

Cytat:

Napisany przez Qbi@k
Mieszkam w miasteczku 10tys. i jeszcze nigdy niewidzialem zadnej mangi :) a sklepow z sama prasa jest 3 :)

ja mieszkam w miescie okolo 70tys i tez nic takiego nie widzialem..

Pagerus 22.12.2005 21:34

Macie internet więc korzystajcie z niego :>

Desden 23.12.2005 12:46

Az nie jest tak tragicznie,bo czasem AXN puści jakąś mange ztych nowszych. Szkoda jedynie tych kultowych już sprawdzonych klasyków czy hitów, że juz ich poprostu nie ma ;/

ps.DB można czasem obejżeć w niemieckiej tv,może nadal leci nie pamiętam czy tak jest teraz.

Pagerus 24.12.2005 10:05

Rei - w tym wydaniu GITSa jest też plakat :D Całkiem fajny :)

tengu 24.12.2005 14:49

Cytat:

Napisany przez Qbi@k

A oprócz tego co Pagerus: Egmont. Kiedyś było jeszcze DC Comic ale zbznkrutowało no i jakość krótko mówiąc nienajlepsza. Ale Appleseeda mam oba tomy (cztery zeszyty). Z dostępnością to już insza inszość. Na wsi (jak u mnie) brak możliwości. W miescie 40tys. Czasem coś jest ale zbierać się nie da. Dopiero w słupsku albo wysyłkowo jest możliwość. Z anime za to jest zdecydowanie gorzej. Poza serialami ofkorz..... (ten błąd był specjalnie)

Pagerus 28.12.2005 07:53

Od brata na prezent dostałem Appleseed na DVD - tak więc będzie co oglądać :) Jak ja lubię takie miłe niespodziewajki świąteczne :D

REi 28.12.2005 17:31

dzisiaj wyslali mi gitsa wiec bede mial jutro

no i obejzalem Jin-Roh i musze przyznac ze fajny ^^

REi 29.12.2005 18:08

http://img275.imageshack.us/img275/8...d0121mw.th.jpg

^_^

Pagerus 29.12.2005 20:06

Czyżby w końcu doszło? :)

REi 29.12.2005 20:29

yhy ^^

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:41.