Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Anime - kolejne podejście :D (https://forum.cdrinfo.pl/f26/anime-kolejne-podejscie-d-59735/)

Pagerus 29.12.2005 20:44

Cytat:

Napisany przez REi
yhy ^^

No to gratuluję :respect:
Ja czekam na dogodny moment aby sobie obejrzeć właśnie GitS'a i Appleseed :)

REi 05.01.2006 01:38

Dobra i zla wiadomosc:

Zla:
Hellsing OVA przesuniete na 10lutego (Info nie potwierdzone - na www dalej widnieje 25.01.2006)

Dobra:
W numerze na Luty 2006 magazynu Kino Domowe ukaze sie anime "Akira" podobnie jak GitS z dzwiekiem angiellskim i japonskim w 5.1 i DTS do tego polski lektor i napisy. Cena standardowo 19.90pln (Po dobrych wynikach sprzedaży DVD z Ghost in the Shell firma IDG, wydawca miesięcznika Kino Domowe ma zamiar publikowac wiecej animcow - JUPI!)

Qbi@k 05.01.2006 14:05

Cytat:

Napisany przez REi
Dobra i zla wiadomosc:
Dobra:
W numerze na Luty 2006 magazynu Kino Domowe ukaze sie anime "Akira" podobnie jak GitS z dzwiekiem angiellskim i japonskim w 5.1 i DTS do tego polski lektor i napisy. Cena standardowo 19.90pln (Po dobrych wynikach sprzedaży DVD z Ghost in the Shell firma IDG, wydawca miesięcznika Kino Domowe ma zamiar publikowac wiecej animcow - JUPI!)

Kto wie moze wlasnie odkryli zylke zlota na polskim rynku :) Oby tak dalej ;) Moze niedlugo wyjdzie odzielny miesiecznik z samym anime + DVD :)

Sprawy ida w dobrym kierunku ;)

REi 05.01.2006 14:14

Tak to sobie przemyslalem.... ja chce Evangeliona na DVD!!!! Po jednym DVD na miesiac mogli by wydawac a przy cenie 19.90 akurat by tak wychodzilo zgodnie z cena rynkowa (sa 2 wersje - drozsza 11dvd kolekcjonerska za okolo 300pln i tansza bez kinowek 6dvd za okolo 160pln.. ale przy kosztach wysylki rzedu 250pln nie oplaca sie sprowadzac). ^^

nimal 05.01.2006 15:00

fanom anime na pewno spodoba sie film Casshern - nie jest to anime, ale widac pietno... :) polecam

devil-80 05.01.2006 16:59

mnie osobiście niezbyt się podobał ten film,jak już anime to wole o samurajach jak Kenshin,a nie jakieś cyber;)

REi 05.01.2006 20:40

Cytat:

Napisany przez nimal
fanom anime na pewno spodoba sie film Casshern - nie jest to anime, ale widac pietno... :) polecam

http://www.orlyowls.com/owls/orly.jpg

PS. wybaczcie ale musialem xD

Pagerus 07.01.2006 12:22

^_^ Hehe - dobre Rei :spoko:

Co do Akiry to też już o tym czytałem :) czyli w przyszłym miesiącu kolejny zakup :)
Na razie znalazłem fajny sklepik z mangami we Wrocku i zwiększyłem nieco swoją kolekcję :)

kiewas 13.01.2006 16:55

heh, wstyd się przyznać, ale dopiero dzisiaj zauważyłem ten temat :P

Anime (i mangą) interesuje się już jakiś czas (pierwszy kontakt z kilka lat temu, latałem jak najszybciej mogłem ze szkoły żeby obejrzeć Kapitana Tsubasę), a tak na poważnie to będzie coś koło roku.

Moje ulubione serie?
Wszystko co związane z GiTSem, Hellsing, Fullmetal Alchemist, Naruto, Bleach (yeah, wymiata :D), Great Teacher Onizuka (jak dla mnie must-see dla każdego fana M&A :D), Trinity Blood...

A czekam z niecierpliwością na nowe anime o tytule Ergo Proxy - niestety dopiero 25 lutego...

Pagerus 14.01.2006 21:40

Jeśli chodzi o Bleach - to znowu zacząłem oglądać :) dawniej skończyłem coś koło 10 odcinka... a przed chwilką obejrzałem 34 odcinek :D seria wciąga :)
Great Teacher Onizuka jeszcze nie widziałem - ale skoro mówisz, że to must-see... no to I must see this :D

kiewas 15.01.2006 10:07

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Great Teacher Onizuka jeszcze nie widziałem - ale skoro mówisz, że to must-see... no to I must see this :D

No wg. mnie (choć nie tylko według mnie - na anidb GTO plasuje się na 3 pozycji) jest to bardzo dobre anime - podoba mi się kreska, a przedewszystkim panujący praktycznie w każdym odcinku humor :D

Pagerus 15.01.2006 10:48

Cytat:

Napisany przez kiewas
No wg. mnie (choć nie tylko według mnie - na anidb GTO plasuje się na 3 pozycji) jest to bardzo dobre anime - podoba mi się kreska, a przedewszystkim panujący praktycznie w każdym odcinku humor :D

Hmmm... 43 odcinki... trzeba nad tym solidnie pomyśleć :D

Aniołek19 18.01.2006 00:01

Ja lubię oglądać Anime, bo są bardzo fajne a czasami śmieszne :D Najbardziej to podobały mi się z Anime Oh my goddness i Chobits :)

Pagerus 18.01.2006 07:37

Cytat:

Napisany przez Aniołek19
Ja lubię oglądać Anime, bo są bardzo fajne a czasami śmieszne :D Najbardziej to podobały mi się z Anime Oh my goddness i Chobits :)

Ale Ah! My Goddess w wersji TV czy sam film???

Blackegg 18.01.2006 09:32

W wersji TV jest zajefajny a kinowka jest poprostu piekna :D:D:D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:04.