Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Filmy, które można sobie darować... (https://forum.cdrinfo.pl/f26/filmy-ktore-mozna-sobie-darowac-67354/)

demek 14.12.2008 22:41

transporter 3
moze i fajny pomysl na film ale sceny walki, poscigi i efekty specjalne niszcza wszystko
pod poziom morza...

Reetou 28.12.2008 18:04

Love Guru - 0/10 - nawet szkoda coś o tym pisać.

Tropic Thunder - 2/10 - tu napiszę: miałem taką swoją teorię, że przy pewnym poziomie gaży aktora film można oglądać w ciemno - może nie będzie to arcydzieło, ale na pewno komercja, którą warto obejrzeć. Oglądając to to teoria legła w gruzach - takie nazwiska jak Ben Stiller, Robert Downey Jr., Tom Cruise, Nick Nolte, czy Matthew McConaughey i totalna kupa. Chyba im się nudziło...

Qbi@k 29.12.2008 00:00

Cytat:

Napisany przez Reetou (Post 989871)
Tropic Thunder - 2/10

Zdecydowanie nie mogę się z taką oceną zgodzić.

Żeby prawdziwie docenić TT trzeba znać klasykę wietnamskiego kina wojennego. Bo jak nie śmiać się z odniesień do takich hitów kinowych, jak "Pluton" (tu duże brawa), "Łowcy jeleni" czy chociażby mającego już status kultowego "Czasu apokalipsy"?

Film to też ciekawa parodia idei Hollywoodzkiego kręcenia filmów i wszystkiego, co z tym jest związane (zwłaszcza wątek z oskarami).

Problem polega na tym, że nie każdy musi znać wyżej wymienione tytuły, a samo śmianie się z obleśnych żartów, jakich pełno może nie wystarczyć dla widza niezorientowanego.

Dla mnie to kandydat na komedię roku. Myśle, że jeszcze kilka razy powrócę do filmu Stillera, bo zapewne nie wyłapałem jeszcze wszystkich smaczków :spoko:

Na moje oko wyszła tu całkiem inteligenta satyra, w której ciągle reżyser puszcza oko w stronę widza.

7+/10

nimal 29.12.2008 03:33

Tropic Thunder zdecydowanie do komedii roku bym nie nominowal (moim typem tu bedzie How to lose friend and alienate people), ale film mi sie podobal
jest to jednak swietna parodia, a parodie docenia tylko osoby znajace bardzo dobrze albo i kochajacy parodiowane filmy ;)

nimal 14.01.2009 14:15

ok, jak juz narzekalem wczesniej w innym temacie - Deep Winter
efektowne sceny z narciarstwem ekstremalnym - i tyle
fabula glebokosci plaskiej lyzeczki, dialogi na poziomie zlobka, przewidywalnosc 200%, nawet cyckow nie pokazali (kto q uprawia seks w majtkach i koszulce? nie mowie o eksperymentach) zeby jakos ratowac tego gniota
wylaczylem gdzie w polowie, i tak bardziej sie netem interesowalem niz filmem :|

icemac 21.01.2009 12:11

disaster movie - porażka na maxa :klnie:

choć niczego ambitnego się po filmie nie spodziewałem

woitas 30.01.2009 14:40

byłem w kinie na Dzień, w którym stanęła Ziemia... taki sobie - 6/10. szkoda, że zmarnowano potencjał tego tematu.

adax 30.01.2009 23:32

Też ten film dzisiaj widziałem - szkoda czasu. :ysz:

rork 31.01.2009 22:48

Dzień, w którym stanęła Ziemia - jak zwykle amerykanka ubłagala "drugą szanse" dla ludzkości u ufoka (Boga?, wynajętego "czyściciela"?) fabuła jakaś taka .... słaba, rozwinięcie tematu zdolności robota giganta było by o wiele ciekawsze.
Poza ciekawymi dość efektownymi "efektami" specjalnymi nic w tym filmie nie znalazłem więc 3/10

nimal 31.01.2009 22:54

a mi sie podobal :banan2:

za to "polecam goraca" Nekromantic - niemiecki "horror" - etapowanie obrzydliwosciami i... tyle

mjq666 03.02.2009 22:49

Knight Rider 2008
Remake serialu z roku 1982. Jestem po seansie pilota tego serialu. Jednym słowem: masakra. Aktorstwo mierne. Niekończąca się reklama firmy Ford. Błędy w stylu w jednej scenie, goście lecą trzema różnymi helikopterami. Ta sama sytuacja jeżeli chodzi o sceny samochodowe. Na maksa zdigitalizowane efekty specjalne. Pojawianie się na końcu Michaela Knighta to już przegięcie. W szoku jestem że zdecydowali się na nakręcenie pierwszego sezonu. Mama nadzieje że kolejnych nie będzie. Jestem na nie.

Sunna 03.02.2009 23:18

powtorka z titanica
to jakis dramat byl
szkoda wiecej pisac

czero 03.02.2009 23:34

Idealny facet dla mojej dziewczyny

Szkoda i pieniedzy i czasu.

DejaVu 04.02.2009 19:15

The Condemned-gniot o twardych facetach obijających sobie pyski.

Reetou 08.02.2009 00:52

To nie tak jak myślisz kotku - 2/10 - miała być komedia, jest żenada. A pewna pani z zakłóceniami aerofonicznymi, to nie na ekran, a co najwyżej do gorącej linii się nadaje.

Babylon A.D. - 4/10 - ogólnie szkoda na niego czasu.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:38.