Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Filmy, które można sobie darować... (https://forum.cdrinfo.pl/f26/filmy-ktore-mozna-sobie-darowac-67354/)

Jabba the Hutt 13.05.2010 19:40

On był potomkiem bogów i walkę miał we krwi... czynnik nadprzyrodzony, rozumiesz ! ;)

andrzejj9 13.05.2010 19:58

taa.. tak sobie tłumaczyłem wiele rzeczy związanych z tym filmem.. np. jakim cudem udało mi się obejrzeć to do końca..

loki7777 13.05.2010 20:10

Chyba Berion pisal ze lecial ten film na rozglosie zwiazanym z premiera God of War 3 na PS3:)
Filmu nie widzialem to sie nie wypowiem:)

andrzejj9 17.07.2010 16:50

Shadowless Sword

Zachęcony niezłymi w sumie recenzjami, do tego osób lubiących kino w stylu Hero, czy Latających Sztyletów, obejrzałem i.. powiedzmy, że nie było to łatwe (zeszło mi na trzy razy). Żeby nie kopać leżącego powiem tylko, że film 'nie jest najlepszy' i generalnie nie polecam. Ale jak ktoś przetrwa najbardziej *****ny środek, to może nawet dotrwać do końca. Ale zdecydowanie nie ma po co.

Odradzam, omijać szerokim łukiem i nie opierać się na recenzjach. Do Hero to temu filmow daleko. Bardzo daleko...

2/10

yahol 17.07.2010 18:03

Cytat:

Napisany przez Jabba the Hutt (Post 1097421)
On był potomkiem bogów i walkę miał we krwi... czynnik nadprzyrodzony, rozumiesz ! ;)

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1097424)
taa.. tak sobie tłumaczyłem wiele rzeczy związanych z tym filmem.. np. jakim cudem udało mi się obejrzeć to do końca..

Swego czasu, to była już prehistoria :) leciał w kinie film PT
Przybycie Tytanów
Arrivano i titani z 1962 roku (tak, tak nie pomyliłem się :) wtedy tez juz kręcono filmy.
Po polsku nazywał sie Przybycie Tytanów i był głupi jak lewy but Manitou, ale w panoramie i z efektami :)
Sadziłem, ze nic głupszego i prostszego nie można nakręcić, ale nie doceniłem mistrzów :)
W porównaniu to jednak, z perspektywy 300, Clash i innych to był baaaardzo ambitny i zaangażowany film :)

sobrus 19.07.2010 09:46

A pamiętacie ten film?
http://www.filmweb.pl/film/Zmierzch+...B3w-1981-32071
Efekty dziś śmieszne, ale ma bardzo ciekawy klimat :)

Reetou 11.08.2010 00:38

Jeżeli ktoś chce zmarnować prawie 1,5 godziny swego życia może obejrzeć 'horror' Paintball.

Dwa słowa o filmie w skrócie... chociaż nie, jedno: DNO.

radw 30.11.2010 15:31

Salt. Jak dla mnie gniot. Niepotrzebnie płytę zmarnowałem.

loki7777 30.11.2010 15:59

A mi sie Salt podobal. Trzeba bylo nie sciagac/kupowac na targu a wypozyczyc - nie zmarnowal bys plyty;)

radw 30.11.2010 20:49

Taniej wyniosło płytę poświęcić ;)

Banana Coctail 01.12.2010 01:55

prace niewolnikow w 3cim swiecie tak latwo marnowac? wstyd!

andrzejj9 04.12.2010 23:22

Już sprzed jakiegoś czasu, ale opiszę zbiorczo:

1. Opowieść Wigilijna - animowana z Jimem Carry.

Bardzo mnie ten film rozczarował. Najpierw dałem komuś do obejrzenia i usłyszałem bardzo negatywną recenzję, która mnie zdziwiła. Potem, niezrażony obejrzałem sam i.. stwierdziłem, że była bardzo trafna. Film to efekty i przede wszystkim efekty (te na bardzo wysokim poziomie), ale zupełnie nic więcej. Treść - pomijając oczywistą fabułę - jest bardzo dziwna. Zdecydowanie nie jest to film dla małych dzieci, nie jest chyba w ogóle dla dzieci, bo jest po prostu zbyt.. straszny. Nie że się leje krew, ale jest taki dziwny, niepokojący nastrój, że jest to po prostu nieprzyjemne. Na pewno nie dałbym tego do obejrzenia dziecku. Z kolei dla dorosłych jest to za głupie i.. może nie za dziecinne, bo jak wspomniałem, dla dzieci to nie jest, ale zbyt banalne. Ani to śmieszne, jak niektóre bajki, ani wzruszające, ani.. właściwie nijakie. Tylko takie trochę niepokojące.

Zupełnie mi się nie podobało, a jedynie kilka razy oglądając czułem wyraźny niesmak. Nie polecam

3/10 (tylko za efekty)

2. Tytułu nie pamiętam, a biorąc pod uwagę jakość, nie chce mi się nawet przypominać - w każdym razie chodzi o najnowszy film z Cameron Diaz i Tomem Cruisem (on jest w nim agentem). Hała straszliwa. Że Cameron gra w takich głupich filmach to mniej więcej się spodziewałem, ale po Cruisie spodziewałbym się znacznie więcej. A jest to jakaś bardzo nieudolna podróbka filmów w stylu Mr and Mrs Smith, natomiast tak głupia i idiotyczna, że trudno to już momentami oglądać. Diaz gra słodką idiotkę, tylko że słodka to ona już nie jest, a to drugie chyba coraz bardziej i jest dla mnie tak męcząca w tym filmie, że trudno to oglądać. Cruiz jest normalniejszy, ale filmu nie ratuje, bo to co robi, jest po prostu za głupie.

Ani to komedia, ani film sensacyjny, ani komedia sensacyjna. Jest po prostu głupie, bez żadnej sensownej treści i po prostu męczące. Zarówno ze względu na pseudo fabułę i główną bohaterkę. Zdecydowania odradzam:

2/10

ed hunter 04.12.2010 23:29

Kto to jest Jim Carry, to jakiś Hindus z Bollywood? ;p

- Deckard - 04.12.2010 23:36

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1131890)
2. Tytułu nie pamiętam, a biorąc pod uwagę jakość, nie chce mi się nawet przypominać - w każdym razie chodzi o najnowszy film z Cameron Diaz i Tomem Cruisem (on jest w nim agentem). Hała straszliwa. Że Cameron gra w takich głupich filmach to mniej więcej się spodziewałem, ale po Cruisie spodziewałbym się znacznie więcej. A jest to jakaś bardzo nieudolna podróbka filmów w stylu Mr and Mrs Smith, natomiast tak głupia i idiotyczna, że trudno to już momentami oglądać. Diaz gra słodką idiotkę, tylko że słodka to ona już nie jest, a to drugie chyba coraz bardziej i jest dla mnie tak męcząca w tym filmie, że trudno to oglądać. Cruiz jest normalniejszy, ale filmu nie ratuje, bo to co robi, jest po prostu za głupie.

Ani to komedia, ani film sensacyjny, ani komedia sensacyjna. Jest po prostu głupie, bez żadnej sensownej treści i po prostu męczące. Zarówno ze względu na pseudo fabułę i główną bohaterkę. Zdecydowania odradzam:

2/10

wybuchowa para w/g dystrybutora na pl ale film ogólnie lipny

nimal 05.12.2010 14:59

Policja Zastepcza - gniot jakich malo
potwierdza sie zasada, ze jak sa wiecej niz 2 gwiazdy, to przewaznie filmu obejzec sie nie da
ani smieszne, ani prawdziwe, ani pouczajace

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:06.