Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Filmy, które można sobie darować... (https://forum.cdrinfo.pl/f26/filmy-ktore-mozna-sobie-darowac-67354/)

Sunna 04.07.2009 21:51

Cytat:

Napisany przez icemac (Post 1033681)
last house on the left http://www.imdb.com/title/tt0844708/ - przeżyłem chyba z 15 minut - porażka na maksa

No nie, kolejny.
Lepiej powiedz ze nie lubisz horrorow.
Co to jest 15 ? Nawet nie dales filmowi szansy.
6,9/10 to wiecej niz dobrze dla takiego filmu.

Jezeli ktos sie zniechecil to lepiej niech na pdanym wyzej linku przeczyta recenzje. Szkoda by bylo przeoczyc dobry film.

jesi 05.07.2009 11:52

Cytat:

Napisany przez Sunna (Post 1034208)
No nie, kolejny.
Lepiej powiedz ze nie lubisz horrorow.
Co to jest 15 ? Nawet nie dales filmowi szansy.

Jezeli ktos sie zniechecil to lepiej niech na pdanym wyzej linku przeczyta recenzje. Szkoda by bylo przeoczyc dobry film.

Tutaj w pełni się zgadzam. Wczoraj obejrzałem ten film, co prawda dwa filmy o podobnej tematyce widziałem już jakiś czas temu, ale na pewno film jest godny obejrzenia (powinien trafić do tego drugiego tematu). Jedynie ostatnia scena w filmie była zupełnie niepotrzebna, a to dlatego, że wcześniej już filmie widać zachowanie i przeżycia rodziców w takiej sytuacji.

Pierwszy 05.07.2009 15:37

Cytat:

Napisany przez jesi (Post 1034294)
Tutaj w pełni się zgadzam. Wczoraj obejrzałem ten film, co prawda dwa filmy o podobnej tematyce widziałem już jakiś czas temu, ale na pewno film jest godny obejrzenia (powinien trafić do tego drugiego tematu). Jedynie ostatnia scena w filmie była zupełnie niepotrzebna, a to dlatego, że wcześniej już filmie widać zachowanie i przeżycia rodziców w takiej sytuacji.

film już jest w "tym drugim temacie"
A TU film który będzie można sobie darować:D

chociaż... może być śmiesznie:w00t:

icemac 05.07.2009 16:49

@Panowie

napisze tak - do horroru to mu trochę brakuje, taki jakiś thriller aczkolwiek wyszła moim zdaniem "tragedia" nie mylić z grecką tragedią

P.S.
to moja opinia :taktak:
nie wszyscy muszą się z nią zgadzać

Sunna 05.07.2009 19:01

Mozna sobie darowac - to powinny byc filmy totaline zwalone. A nie ze komus sie nie podobalo, gdzie film w necie ma przyzwoita ocene.
Nie o to chodzi moim zdaniem.

icemac 05.07.2009 19:38

Cytat:

Napisany przez Sunna (Post 1034358)
Mozna sobie darowac - to powinny byc filmy totaline zwalone. A nie ze komus sie nie podobalo, gdzie film w necie ma przyzwoita ocene.
Nie o to chodzi moim zdaniem.

to moja subiektywna ocena - patrząc na "film w necie ma przyzwoita ocene" już kilka razy się przejechałem - amerykańce to durny naród :sciana:

ale o gustach się nie dyskutuje

jedni wolą blondynki inni brunetki jeszcze inni rude a pozostali ...

:piwo: dla wszystkich

@sunna
Cytat:

dobrze to określiłeś, a ocena w większości wystawiona przez amerykańców ;)

kończę temat :P

ja go nie polecam - filmu oczywiście

joujoujou 05.07.2009 19:48

...a pozostali ogolone? :>

andrzejj9 05.07.2009 20:04

Nie przesadzajmy.. To, że film jest gdzieś tam dobrze oceniany, nie znaczy że do czegokolwiek się nadaje.. To oczywiste, że mówimy tutaj o własnych odczuciach.

Zresztą tak skrytykowane przeze mnie wyżej Potwory i Obcy na IMDB mają chyba coś koło 6,9 średniej...

Sunna 05.07.2009 21:53

Sie pojedynkowac nie bede :)
Moze by warto dodawac jak film przyjeto w necie ?
Szkoda by tylko bylo nie zobaczyc jakiegos filmu bo komus wybitnie nie podpasowal.

Zgadzam sie, amerykanie to idioci. W koncu kto inny by zrobil transformersow. :>

nimal 05.07.2009 22:51

ten temat, jak kazdy inny, jest zbiorem subiektywnych wypowiedzi
jak kogos jakis film zaciekawi tytulem, zwiastunem, reklamom czy jeszcze czym innym to na podstawie jednej wypowiedzi na jakiejs stronie nie bedzie go mial zamiaru ogladac? np prosze... na portalach filmowych tez sa sprzeczne opinie o kazdym fimie a ocena koncowa jest srednia, takze tych skrajnych - tyle, ze ocen sa setki, tysiace, dziesiatki tysiecy...

jak sie komus czyjas opinia nie podoba - to niech napisze swoja, niech zaneguje czyjes zdanie, ale nie neguje prawa do jej wyrazenia!

nimal 07.07.2009 21:41

Coraline - reklamowany jako film dla dzieci
jakbym poszedl do kina z corka na to g. to bym ze wscieklosci chyba rozszrapal kogos z obslugi - primo, nudny, ale to kwestia gustu
secundo - dla dziecka to po prostu horror

andrzejj9 07.07.2009 22:29

No dla dziecka to zdecydowanie nie jest..

Pisałem zresztą o nim (w drugim temacie ;) ), rewelacyjny nie jest, ale obejrzeć można. Zawsze coś innego od wszechobecnej papki (patrz niestety Potwory i Obcy..).

nimal 11.07.2009 00:36

Watchmen - nudny, bez sensu... zupelnie nie tego oczekiwalem po filmie o komiksowych postaciach - bo to po prostu dramat i to taki, ktory nie wciaga
bardzo ciekawa za to czolowka chyba z 5 minut trwajaca :P ) pokazujaca najnowsza historie z uwglednieniem istnienia superbohaterow :P

Into the Blue 2: The Reff - absolutnie niegodny film noszenia miana kontunuacji (ktora nie jest) czesci pierwszej (ktora do gornych lotow nie nalezy, ale obejzec sie da)
dwojka po prostu nie trzyma sie kupy, akcja rozwija sie niemrawo i jest przerywana bezsensownymi wtretami typu 5min meczu siatkowki (chyba ma to na celu tylko pokazanie podskakujacych silikonow)

Jabba the Hutt 24.07.2009 09:43

Harry Potter and the Half Blood Prince(ss) ;) . Z definicji nie polecam. Nie oglądam i nie polecam. Princess też nie polecam ;)

joujoujou 24.07.2009 19:43

Princess to nikt nikomu nie poleca. :>

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:49.