Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Filmy, które warto obejrzeć :) (https://forum.cdrinfo.pl/f26/filmy-ktore-warto-obejrzec-46663/)

Patrix 27.07.2010 23:39

Cytat:

Napisany przez loki7777 (Post 1108944)
Ten wpis na FW to taka bzdura jakich tam pelno. We wczesniejszych wpisach w "poprzednich" czesciach sa chyba nawet linki do stron gdzie wyraznie bylo napisane ze nie bedzie kontynuacji.

Szkoda, mieli do wykorzystania jeszcze 28 months later, 28 years later i ew. 28 centuries later :szczerb::rotfl:||
Cytat:

Napisany przez loki7777 (Post 1108944)
Do kina na RE nie pojde wiec czas czekac na dvdrip'a, chociaz pewnie wczesniej i cam'a ogladne:)

cam ? :wow: toż to grzech :sciana:

ynsiwy 27.07.2010 23:50

można będzie się przerzucić na serial w podobnych klimatach :)
http://hatak24.pl/news/8911/Ponad_4m..._Walking_Dead/

nimal 28.07.2010 08:27

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1108932)
Najpierw był film:
- 28 days later http://www.imdb.com/title/tt0289043/
i zaraza toczyła się w USA
potem był ciąg dalszy infekcji w USA:
- 28 weeks later http://www.imdb.com/title/tt0463854/
ten zaś się skończył ciekawie, ostatnie migawki - pełno zombiaków a w tle Paryż czyli już zaraza w Europie, tak jakby chcieli jeszcze pociągnąć temat...

Jest jakaś następna część ? Ktoś coś słyszał, zapowiedzi jakieś czy to już koniec i nie ma więcej :D

ja tego nie potraktowalem, jako zapowiedzi czesci kolejnej - choc bym sie nie obrazil ;)
tylko raczej jako ostrzezenia - podsumowania
zolniez nie chcial zabic dziecka majac swiadomosc, ze jest nosicielem
wywiozl je na kontynent - to bylo w filmie
i potem migawki co sie stalo z reszta swiata...

loki7777 28.07.2010 09:15

Cam to nie grzech jak ktos juz nie moze sie doczekac a w kinach w pl(pomijam ze niby 1 dzien po premierze swiatowej;) to pewnie zanim poleci wersja 2D(bo z tego co widze to reklamowana jest tylko 3D a ta mnie nie interesuje) to sporo czasu minie;)

@ynsiwy do 3 minuty ten trailer jeszcze jakos wygladal, ale pozniej to bajka dla dzieciakow. I znowu trend na biegajace zombie. I czy ten film nie przypomiona (poczatek trailera) 28 dnii i chyba jeszcze jakiegos innego horrorku tez, ktory zaczynal sie od przebudzenia w szpitalu?

Patrix 28.07.2010 13:10

Cytat:

Napisany przez loki7777 (Post 1108977)
Cam to nie grzech

Szkoda czasu na cam'y szkoda psuć sobie film :>

Cytat:

Napisany przez loki7777 (Post 1108977)
I czy ten film nie przypomiona (poczatek trailera) 28 dnii i chyba jeszcze jakiegos innego horrorku tez, ktory zaczynal sie od przebudzenia w szpitalu?

Tak motyw szpitalny na pewno jak najbardziej zerżnięty ;)

Cytat:

Napisany przez nimal (Post 1108972)
zolniez nie chcial zabic dziecka majac swiadomosc, ze jest nosicielem

Nie jestem pewien czy wiedział, że był nosicielem, w prawdzie był kod czerwony i eksterminacja wszystkich ale ziomal się złamał.

Jabba the Hutt 28.07.2010 22:46

Predators - fabuła nawiązuje do pierwszej części z Arnim - w pewnym momencie główny bohater grany przez Adriana Brody "kopiuje" ;) sztuczki Arniego w walce z Wojownikiem z Kosmosu. W sumie i tak "Nasi" górą... czyli Siły Obronne Izraela ;). Ale fajny film i da się obejrzeć. 7/10

ed hunter 29.07.2010 07:15

Brody to niezły aktor, ale na pianistę mi już jedynie pasuje, jak zobaczyłem bilbord z reklamą tego filmu i "pianistę" z giwerą, to mało nie straciłem panowania nad fajerą. ;p

slawo90 04.08.2010 18:58

dla politycznych - dzisiaj w hbo2 dokument o zeszłorocznych zamieszkach w iranie - dla nedy

Patrix 04.08.2010 19:01

to ktoś tu ma ten szajs hbo2 ? :hmm:

Jabba the Hutt 04.08.2010 20:06

Incepcja - zaskakująco dobre kino akcji z elementami SF. Nie zdradzę fabuły ale dam mu 9/10. Dobry di Caprio. Z bardziej znanych nazwisk - Ken Watanabe .

Dodam jeszczer, że pod płaszczykiem akcji pojawiają się pytania o odpowiedzialność za własne działania, eksperymenty prowadzone w imię nauki nawet na własnej rodzinie. Z bardziej górnolotnych : co jest snem a co realem ? A może już niedługo my będziemy się gubić w wirtualnych snach, które okażą sięlepsze od realu (patrz Caprica).

slawo90 05.08.2010 12:09

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1110305)
to ktoś tu ma ten szajs hbo2 ? :hmm:

a dlaczego ma nie mieć jak jest w pakiecie z hbo??

Patrix 05.08.2010 12:58

Cytat:

Napisany przez slawo90 (Post 1110467)
a dlaczego ma nie mieć jak jest w pakiecie z hbo??

fakt, źle się wyraziłem, to ktoś tu ma ten szajs hbo ?

icemac 05.08.2010 13:00

Cytat:

Napisany przez Jabba the Hutt (Post 1110322)
Incepcja - zaskakująco dobre kino akcji z elementami SF. Nie zdradzę fabuły ale dam mu 9/10. Dobry di Caprio. Z bardziej znanych nazwisk - Ken Watanabe .

Dodam jeszczer, że pod płaszczykiem akcji pojawiają się pytania o odpowiedzialność za własne działania, eksperymenty prowadzone w imię nauki nawet na własnej rodzinie. Z bardziej górnolotnych : co jest snem a co realem ? A może już niedługo my będziemy się gubić w wirtualnych snach, które okażą sięlepsze od realu (patrz Caprica).

byłem w wtorek - POLECAM :taktak:

nic więcej nie napiszę, bo się rozpisze i zdradzę fabułę ;)
napiszę tylko Christopher Nolan - i jego filmy ...

Matefusz 05.08.2010 16:17

Cytat:

Napisany przez icemac (Post 1110471)
byłem w wtorek - POLECAM :taktak:

nic więcej nie napiszę, bo się rozpisze i zdradzę fabułę ;)
napiszę tylko Christopher Nolan - i jego filmy ...

Ja też POLECAM (i fabuły nie zdradzę)
9,5/10. :spoko::spoko:

Albo iść do kina albo czekać na wersję fullHD: >

Jabba the Hutt 10.08.2010 09:28

Tekken - nowoczesny film kung fu , czerpiący pomysły z gry komputerowej czy konsolowej. Turniej sztuk walki, zawodnicy w tym jeden normalny człowiek, nie zawodowiec. Ale z pragnieniem zemsty. Skąd to znamy ? ;) . Ano na przykład z Mortal Kombat, DOA. Jako jeden z aktorów pokazał siedawno nie oglądany Cary Hirouyki - Tagawa. Z okropną fryzurą ;). Ocena : 5/10

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:27.