Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Filmy, które warto obejrzeć :) (https://forum.cdrinfo.pl/f26/filmy-ktore-warto-obejrzec-46663/)

mensir67pl 06.03.2005 00:37

Polecam cos z tego

Constantine
Siła strachu (Hide and Seek)
The Ring 2 (The Ring Two)
Mechanik (The Machinist)
Tłumaczka (The Interpreter)

Lwiczek 06.03.2005 02:17

Cytat:

Napisany przez Lukash
a widzial ktos Powrot do Garden State...?

Ja stosunkowo niedawno widziałem i... podobał mi sie tylko do momentu kiedy wyszli w tróję z tej przyczepy na dole wykopaliska i stanęli na tej zrujnowanej maszynie. Jezeli w tym monecie film by się skończył byłby cudny... niestety ta ckliwa końcówka całkowicie zepsuła mi przyjemność oglądania tego filmu :(

Pozatym jestem niesamowicie kontent po seansie Befere sunset, kontynuacji genialnego Before sunrise :)

Weron 06.03.2005 06:57

Cytat:

Napisany przez gallus
a oglądał ktoś Oceans twelve..., jak oceniacie??
Jutro musze sobie obejżeć :)

Ogladalem.Gowno,Rozwijajac to gowno.Czemu, dlaczego itp.
Film normalnie sie oglada.Pomijajac, ze trzeba byc wytrwalym aby doczekac sie jakiejs akcji.Nawet mozna uznac, ze jest ciekawy.
Ale gdy doszedlem do momentu w ktorym Julia Roberts ma udawac w filmie Julie Roberts.Od razu chcialem zrobic delete.Jako, ze w tym momencie nie wiele mi zostalo jednak do konca to go jeszzce obejrzalem.Ten jeden moment zawazyl na tym, ze film dla mnie jest zwyklym smieciem.

ed hunter 06.03.2005 06:58

pewnie już było ale GARFIELD jest spoko! użyczony głos M. Konrada rewelacja!

woitas 06.03.2005 08:14

Cytat:

Napisany przez mensir67pl
Mechanik (The Machinist)

właśnie wypożyczam z torrencika :)

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
hej!
Mam pytanko, planuje jutro iść na coś do Kina z Kobietą :) i nie mam pojęcia co teraz grają i na co warto iść.
To repertuar niektórych kin na jutro w Toruniu >> LINK <<
"Za Wszelką Cenę" chyba za bardzo sesnacyjny
"Po Zachodzie Słońca" słyszałem że dosyć płytka komedia, ale może lepiej na to.
doradźcie
czekam
pzdr:)

"za wszelką cenę" nie jest filmem sensacyjnym...
to historia bokserki (h. swank) i jej trenera (c. eastwood).
oscarowe role dla w/w oraz m. freemana.
jeśli twoje słoneczko lubi dobre kino to polecam :spoko:

"po zachodzie słońca: to nie jest komedia.
to film sensacyjny z "jajem" :spoko:

Cytat:

Napisany przez Edwardo
Upior w operze! polecam!
no chyba ze opera i muzyka klasyczna dla Ciebie to shit.
ja z moim Miskiem w pelni zadowoleni bylismy z filmu.
w dodatku ogladajac go w domu, a nie w kinie.
moim zdaniem warto.

fakt, muzyka wciska w fotel.
jest po prostu fenomenalna :spoko:
szczególnie w scenie retrospekcji z 1919 do 1870...
polecam.

M@X 06.03.2005 21:16

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
hej!
Mam pytanko, planuje jutro iść na coś do Kina z Kobietą :) i nie mam pojęcia co teraz grają i na co warto iść.
To repertuar niektórych kin na jutro w Toruniu >> LINK <<
"Za Wszelką Cenę" chyba za bardzo sesnacyjny
"Po Zachodzie Słońca" słyszałem że dosyć płytka komedia, ale może lepiej na to.
doradźcie
czekam
pzdr:)

Moj kumpel powiedzial tak "<<Za wszelka cene>> trzeba obejrzec za wszelka cene!". Ale obawiam sie ze z kobieta to niestety trzeba wyrzucic pieniadze na jakis romantyczny syf typu "Zatancz ze mna". Choc zparzeczajac samemu sobie - ja byuem z kobeita na "Zycie jest cudem" Kusturicy - bardoz fajne! W skrocie - wybierz kino nietuzinkowe, a na pewno pozytywnie zaskoczysz swoja oblubienice ;-D!

CIAPEK 06.03.2005 23:00

Cytat:

Napisany przez M@X.666
Ale obawiam sie ze z kobieta to niestety trzeba wyrzucic pieniadze na jakis romantyczny syf typu "Zatancz ze mna".

już to zrobiłem :)
ale nie uważam do końca to za wyrzucenie kasy :) Film ma swój klimat i nie jest to do końca romans.
Nie miałem zbytnio wyboru, chciałem iść na "Po Zachodzie Słońca", ale o tej porze już było grane co innego
pozdro

ed hunter 06.03.2005 23:28

nie chcę być źle zrozumiany ale z kobietą najlepiej iść na ckliwy, ciemny film, romantyczny gdzie się całują. :)

Edwardo 07.03.2005 00:02

mam wrazenie ze faceci boja sie przyznac do tego ze lubia komedie romantyczne, romanse, dramaty romantyczne itp.
kurde, zatancz ze mna to bardzo fajny film. w koncu nie musialem slcuhac poraz enty wystrzalu kuli, albo "fuck" w co drugim zdaniu.
albo "havana nights"- fabula git, muzyka jeszcze lepsza.

M@X 07.03.2005 00:15

Edwardo : nie lubie nie jednego ani drugiego... Po prostu i to i to to wprawdzie rozne gatunki, ale i tak kazdy film z tych "gatunkow" jest taki sam... Jedyna komedia romantyczna ktora mi sie podobala to bylo THe Good Girl - za pomysl ;-D!

woitas 07.03.2005 07:07

Cytat:

Napisany przez M@X.666
Moj kumpel powiedzial tak "<<Za wszelka cene>> trzeba obejrzec za wszelka cene!". Ale obawiam sie ze z kobieta to niestety trzeba wyrzucic pieniadze na jakis romantyczny syf typu "Zatancz ze mna". !

masz rację.
jeśli masz w planach po kinie małem barabara, to lepiej daruj sobie "za wszelką cenę".

tak jak napisałeś - <<Za wszelka cene>> trzeba obejrzec za wszelka cene!" - tyle, że po obejrzeniu tego filmu przez kilka godzin miałem strasznego doła :|

*Vojtas* 07.03.2005 07:37

Cytat:

Napisany przez Edwardo
mam wrazenie ze faceci boja sie przyznac do tego ze lubia komedie romantyczne, romanse, dramaty romantyczne itp.
kurde, zatancz ze mna to bardzo fajny film. w koncu nie musialem slcuhac poraz enty wystrzalu kuli, albo "fuck" w co drugim zdaniu.

Edwardo jeżeli mam oglądać taniec na ekranie i słuchać przy tym dobrej muzyki to w grę wchodzi np. taki tytuł jak "COTTON CLUB" dla mnie ten film w takich kategoriach jest the best :spoko:

pozdr. ;)

andrzejj9 07.03.2005 09:51

Cytat:

Napisany przez Edwardo

Ja się nie boję przyznać. Bardzo lubię tego typu filmy (no może, żeby nie były to przesadne romansidła), a takie lekkie komedie romantyczne to jeden z moich ulubionych gatunków filmowych :)

Edwardo 07.03.2005 10:56

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Ja się nie boję przyznać. Bardzo lubię tego typu filmy (no może, żeby nie były to przesadne romansidła), a takie lekkie komedie romantyczne to jeden z moich ulubionych gatunków filmowych :)

no i gicior!
ja tez lubie komedie romantczyne.
dramty, romanse z sensem, horrory, fabularne, s-fi,

a czego nie lubie, to glupkowatych komedii i sensacji... a juz rambo to nie nawidze :P

a najbardziej mnie wkurza jak ktos sie smieje z innych z tego co oglada.
np ogladalem Upior w Operze, wpada kolega i zaczyna komentowac:
"a co oni tak piszcza?" "ale drze morde, o w morde!"

porazka...

ed hunter 07.03.2005 12:27

najlepsza komedia jaką ostatnio oglądałem to The Blair Witch Project ;) już to kiedyś widziałem ale tym razem myślałem, że się uduszę ze śmiechu. :bicz: ||

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:08.