Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Filmy, które warto obejrzeć :) (https://forum.cdrinfo.pl/f26/filmy-ktore-warto-obejrzec-46663/)

Zelea 13.03.2005 22:05

nie ma to jak gust... kazdy lubi co lubi i uwarza za swoje dobre...

ja tam sie wole nie wypowiadac... a jestem kinomaniakiem strasznym... bo ogladam lekko 3 filmy dziennie a to teraz kiedy studiuje codziennie i codziennie pracuje...

a jak sie chodzilo do LO to dopiero sie ogladalo po 6 filmow... ale to byly czasy... :)

luminat 13.03.2005 22:06

Wlasnie jestem po obejrzeniu dwoch horrorow/thrillerow: Meksykanska Masakra & Freddy vs Jason. Oba trzymaja w napieciu, ten pierwszy nawet bardziej zrzera psyche. Ogladalem je troche z przymusu gdyz na zyczenie kumpeli mialem wyciac z nich najlepsze urywki na (jej) mature ustna z jezyka polskiego... (temat - obrazy smierci w literaturze, sztuce i w filmie). Oto co wynioslem z tych filmow: 'strach jest najlepszym zabojca czlowieka' (cytat jednego z filmów) .

Edwardo 13.03.2005 22:06

Cytat:

Napisany przez devil-80
To,że cały film przedstawia pisarza,który pisze sztukę,podobną do piotrusia pana,przez większość filmu nic się nie dzieje,nie ma w nim nic nadzwyczajnego

hmm, jezeli masz trudnosci z interpretacja filmow, to moze czytaj jakies streszczenia albo cus, gdzie pisza o co w filmie chodzi, bedzie latwiej.

wiec pisarz w filmie nie pisal sztuki podobnej do Piotrusia Pana tylko wlasnie napsial Piotrusia Pana, czerpiac inspiracje z zabaw z rodzinka spotkana w parku. znalazl on w sobie drzemiace w kazdym facecie dziecko, ktore pozwolilo mu zawedrowac do swiata wyobrazni, na nowo odnalezc to co kocha.

devil-80 13.03.2005 22:18

no masz rację edwardo film jest super,normalnie powinien być w rankingu 5 najlepszych filmów na świecie.Wiem o czym jest film bo go widziałem i nie wiem czym ty się tak zachwycasz.

devil-80 13.03.2005 22:20

Cytat:

Napisany przez luminat
Wlasnie jestem po obejrzeniu dwoch horrorow/thrillerow: Meksykanska Masakra & Freddy vs Jason. Oba trzymaja w napieciu, ten pierwszy nawet bardziej zrzera psyche. Ogladalem je troche z przymusu gdyz na zyczenie kumpeli mialem wyciac z nich najlepsze urywki na (jej) mature ustna z jezyka polskiego... (temat - obrazy smierci w literaturze, sztuce i w filmie). Oto co wynioslem z tych filmow: 'strach jest najlepszym zabojca czlowieka' (cytat jednego z filmów) .

Zgadzam się trzymają w napięciu ale freddy jak zawsze bardziej komedia niż horror.

luminat 13.03.2005 22:36

Cytat:

Napisany przez devil-80
Zgadzam się trzymają w napięciu ale freddy jak zawsze bardziej komedia niż horror.

Hehe nie udalo Ci sie, nie chodzi mi o znanego wszystkim Freddiego, ktory wali konia koniowi :D. Freddy vs Jason to horror - imiona wystepujace w tytule to tytulowe postacie, Freddy jest podstepnym zabojca, atakuje i morduje swoje ofiary w ich wizjach sennych a efekty jego dzialan sa widoczne w realu. Z uplywem czasu Freddy zdolal sie przenisc z wizji sennych do rzeczywistosci.

devil-80 13.03.2005 22:41

Co mi się nie udało?????Przecież wiem co to za film,taki niby horrorek z fajną koncówką(Freddy puszcza oczko,w sumie to jest tylko jego głowa niesiona przez jasona)

luminat 13.03.2005 22:46

Cytat:

Napisany przez devil-80
Co mi się nie udało?????Przecież wiem co to za film,taki niby horrorek z fajną koncówką(Freddy puszcza oczko,w sumie to jest tylko jego głowa niesiona przez jasona)

Myslalem ze pomylilo Ci sie, trudno zwracam honor. Zmylilo mnie zbyteczne slowko "zawsze" w twojej poprzedniej odpowiedzi. Dla mnie w tym filmie nic nie bylo smiesznego... Komedia co najwyzej mozna nazwac naciagana walke pomiedzy Freddym a Jasonem, reszta byla jak najbardziej okropna...

Weron 13.03.2005 22:53

Cytat:

Napisany przez Weron
Za chwile sie jeszzce zabiore za Ladder49 :)

No i zabralem sie.Przed chwila skonczylem ogladac.Film dobry i podobal mi sie.
Przedstawia ostatnie chwile zycia strazaka, ktory ginie w plonacym budynku.
Do ostatniej chwili myslal o ratowaniu zycia innych osob...

Cytat:

Napisany przez devil-80
Tak samo film Apartament i Closer co w nich jest takiego ciekawego chyba,to ,że filmy są na maxa zakręcona ale poza tym niczym sie nie wyrózniają film Closer-to film o zdradzie,i o tym,że nie ma prawdziwej miłości:):)a Apartament(Wicker park)kolejna szmira i poszukiwaniu miłości jedynie scena końcowa mnie urzekła tylko nie wiem czym,chyba piosenką.

Wicker Park.Ogladalem ten film jak jeszcze nie bylo polskich napisow do niego.
Dla mnie dobry.W swoim gatunku oczywiscie.Bo nie mozna porownywac np komedie do dramatu itp.Ogolnie to bym polecal.Muzyka w tym filmie tez jest niczego sobie.Juz pierwsza piosenka zrobila na mnie wrazenie.(Maybe Tomorrow - Stereophonics)Od razu wiedzialem, ze film musze zobaczyc jak ja uslyszalem.
A Closer to sobie obejrze w najblizszych dniach i zobacze co to za cudo jest.
Bo dzisiaj to juz ide spac.Koniec ogladania.

andrzejj9 13.03.2005 23:55

Cytat:

Napisany przez Weron
No i zabralem sie.Przed chwila skonczylem ogladac.Film dobry i podobal mi sie.
Przedstawia ostatnie chwile zycia strazaka, ktory ginie w plonacym budynku.
Do ostatniej chwili myslal o ratowaniu zycia innych osob...

Kurcze Weron, właśnie spaliłeś mi film.. Chyba nigdzie nie było z góry powiedziane, że ten strażak rzeczywiście ginie.. A niech Cię! ;)

Weron 14.03.2005 15:45

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Kurcze Weron, właśnie spaliłeś mi film.. Chyba nigdzie nie było z góry powiedziane, że ten strażak rzeczywiście ginie.. A niech Cię! ;)

Sorry. :glaszcze:

Predi 14.03.2005 17:40

@Weron czyzbys byl pierwszym ktory sam siebie cytowal? ;) :D

*Vojtas* 15.03.2005 23:46

Obejrzałem właśnie "Million Dollar Baby" - (Polski tytuł: "Za wszelką cenę") i gorąco polecam, świetny film.

pozdr.

woitas 17.03.2005 22:22

a ja jestem świeżo po shall we dance przetłumaczony jako zatańcz ze mną.
muszę wam przyznać rację - bardzo przyjemnie się oglądało... j. lo :P fajna z niej d.... :D
złapało mnie ździwko, kiedy facet po tym ognistym tańcu nie wziął ją w obroty... ale zonk :P
pomyślałem sobie, że reżyserem była kobieta, ale nie...

teraz pytanko za 1000$ - która parka po czymś takim nie wylądowała by w łóżku... :D
rżnęli by się, aż by wióry leciały :szybksex:

z drugiej strony - facet kolo 50-tki... wiem, założę się, że zostawił viagrę w drugich spodniach ^_^

pablocoo 18.03.2005 19:03

Kto ma "Rybki z ferajny" z polskim dubbingiem i umie sie poslugiwac VirtualDubem? ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:04.