![]() |
nie ma to jak gust... kazdy lubi co lubi i uwarza za swoje dobre...
ja tam sie wole nie wypowiadac... a jestem kinomaniakiem strasznym... bo ogladam lekko 3 filmy dziennie a to teraz kiedy studiuje codziennie i codziennie pracuje... a jak sie chodzilo do LO to dopiero sie ogladalo po 6 filmow... ale to byly czasy... :) |
Wlasnie jestem po obejrzeniu dwoch horrorow/thrillerow: Meksykanska Masakra & Freddy vs Jason. Oba trzymaja w napieciu, ten pierwszy nawet bardziej zrzera psyche. Ogladalem je troche z przymusu gdyz na zyczenie kumpeli mialem wyciac z nich najlepsze urywki na (jej) mature ustna z jezyka polskiego... (temat - obrazy smierci w literaturze, sztuce i w filmie). Oto co wynioslem z tych filmow: 'strach jest najlepszym zabojca czlowieka' (cytat jednego z filmów) .
|
Cytat:
wiec pisarz w filmie nie pisal sztuki podobnej do Piotrusia Pana tylko wlasnie napsial Piotrusia Pana, czerpiac inspiracje z zabaw z rodzinka spotkana w parku. znalazl on w sobie drzemiace w kazdym facecie dziecko, ktore pozwolilo mu zawedrowac do swiata wyobrazni, na nowo odnalezc to co kocha. |
no masz rację edwardo film jest super,normalnie powinien być w rankingu 5 najlepszych filmów na świecie.Wiem o czym jest film bo go widziałem i nie wiem czym ty się tak zachwycasz.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Co mi się nie udało?????Przecież wiem co to za film,taki niby horrorek z fajną koncówką(Freddy puszcza oczko,w sumie to jest tylko jego głowa niesiona przez jasona)
|
Cytat:
|
Cytat:
Przedstawia ostatnie chwile zycia strazaka, ktory ginie w plonacym budynku. Do ostatniej chwili myslal o ratowaniu zycia innych osob... Cytat:
Dla mnie dobry.W swoim gatunku oczywiscie.Bo nie mozna porownywac np komedie do dramatu itp.Ogolnie to bym polecal.Muzyka w tym filmie tez jest niczego sobie.Juz pierwsza piosenka zrobila na mnie wrazenie.(Maybe Tomorrow - Stereophonics)Od razu wiedzialem, ze film musze zobaczyc jak ja uslyszalem. A Closer to sobie obejrze w najblizszych dniach i zobacze co to za cudo jest. Bo dzisiaj to juz ide spac.Koniec ogladania. |
Cytat:
|
Cytat:
|
@Weron czyzbys byl pierwszym ktory sam siebie cytowal? ;) :D
|
Obejrzałem właśnie "Million Dollar Baby" - (Polski tytuł: "Za wszelką cenę") i gorąco polecam, świetny film.
pozdr. |
a ja jestem świeżo po shall we dance przetłumaczony jako zatańcz ze mną.
muszę wam przyznać rację - bardzo przyjemnie się oglądało... j. lo :P fajna z niej d.... :D złapało mnie ździwko, kiedy facet po tym ognistym tańcu nie wziął ją w obroty... ale zonk :P pomyślałem sobie, że reżyserem była kobieta, ale nie... teraz pytanko za 1000$ - która parka po czymś takim nie wylądowała by w łóżku... :D rżnęli by się, aż by wióry leciały :szybksex: z drugiej strony - facet kolo 50-tki... wiem, założę się, że zostawił viagrę w drugich spodniach ^_^ |
Kto ma "Rybki z ferajny" z polskim dubbingiem i umie sie poslugiwac VirtualDubem? ;)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:04. |