Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Filmy, które warto obejrzeć :) (https://forum.cdrinfo.pl/f26/filmy-ktore-warto-obejrzec-46663/)

Reetou 28.10.2012 11:37

Cytat:

Napisany przez - Deckard - (Post 1227404)
dlaczego?

To proste, M@X nie może pójść na film, który reklamuje SE, co innego gdyby to był ten jedynie słuszny i...

- Deckard - 28.10.2012 08:39

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1227390)
Czyli mialem racje nie idac do kina na nowego Bonda... :nie:

dlaczego? ten 'odcinek' dotyczy porachunków w MI6, sa w nim poscigi,wybuchy ładne panie i raptem dwa gadżety,
jest to wszystko co w bondzie lubimy z tym że o wiele mniej i dobrze dozowane,całość jest na prawdę poukładana ,przemyślana po prostu 'dojrzała'
skupiono się tu na wątku,planowaniu intrygi a nie na laserowych zegarkach i wybuchowych filokach

Zetoxa 28.10.2012 08:12

taki mocno batmanowski, ale to raczej nie wada :spoko:

M@X 28.10.2012 01:24

Cytat:

Napisany przez - Deckard - (Post 1227388)
brak tu miliona gadżetów,pościgów efekciarstwa na każdym kroku no i licznego zaliczania panienek

Czyli mialem racje nie idac do kina na nowego Bonda... :nie:

- Deckard - 28.10.2012 00:52

SkyFall - typowemu bondo-maniakowi może nie przypaść do gustu,
brak tu miliona gadżetów,pościgów efekciarstwa na każdym kroku no i licznego zaliczania panienek
wszystko jest bardzo przemyślane,stonowane i rozłożone po kolei
mnie ta część bardzo przypadła do gustu pomimo że z poprzednimi w/g mnie manie wiele wspólnego

Kogoro 15.10.2012 10:35

Cytat:

Napisany przez Lysacz (Post 1226005)
Zawsze jak ktoś wspomina o sadze Die Hard śmiać mi się chce z polskiego tłumaczenia...no ale kto mógł przewidzieć, że będzie 5 części ? i że w końcu wyjdąze szklanego budynku ? :D

To nie jest do końca tak. Nie ma czegoś takiego jak polskie tłumaczenie tytułu, to znaczy jest, ale na innej zasadzie.
Istnieje coś takiego jak polski tytuł filmu zagranicznego. Często to nazwa przetłumaczona, czasem nie, a czasem nie z oryginalnego języka, tylko z tytułu anglojęzycznego.
I tak to należy odbierać a nie śmieć się z "tłumaczeń".

Inna sprawa, że polski tytuł czasem odstaje od realiów - w powyższym wypadku od serii. Jednak utrzymuje się to w pewnej logice.
Wyobraźmy sobie, jaki byłby problem, gdyby istniało więcej niż dwie części "Airplane" - po "polskiemu" - Czy z nami leci pilot? i Spokojnie to tylko awaria.

Lysacz 15.10.2012 09:51

Zawsze jak ktoś wspomina o sadze Die Hard śmiać mi się chce z polskiego tłumaczenia...no ale kto mógł przewidzieć, że będzie 5 części ? i że w końcu wyjdąze szklanego budynku ? :D

Kogoro 10.10.2012 08:32

Cytat:

Napisany przez Bartez (Post 1225516)
Zaliczone :) Potwierdzam, zabawa niezła. Szkoda, że dziś już takich filmów nie kręcą. Scena z Chuckiem i opowiastka o kobrze genialna :D

Skoro widziałeś to kręcą (fakt mało, ale może trend się pojawi). Swoja drogą pojawiły się plotki o powstaniu kolejnej części. Zapewne to się uda. Podejrzewam, że "Niezniszczalni 5" będą mieli podtytuł "Wielka draka w szpitalu geriatrycznym". Do obsady dołączy Kurt Russell, starszy przecież od Willisa i Lundgrena, młodszy od Sylwka.

superrrmario 10.10.2012 07:21

Kapitalna rozrywka :)

woitas 10.10.2012 06:19

Film faktycznie jest dobry. Fabuła może nie poraża głębią, ale na tle innych współczesnych produkcji jest bardzo ok. Nie ma przyrostu efektów nad treścią.
Teksty natomiast to co innego. Są genialne. Arnold i te jego i'll be back, nawijka na podryw Dolph'a czy kwestie Chucka... Oby więcej takich produkcji.
Dość już mam sequelów, prequelów, remakeów...

Ps. Podobno pracują nad nową wersją Back to the future :-(

Wysłane z mojego MT11i

Bartez 09.10.2012 23:35

Cytat:

Napisany przez Jabba the Hutt (Post 1220148)
Niezniszczalni 2 - dla osoby wychowanej na kinie akcji lat 80-tych przednia zabawa ! Sporo cytatów z filmów Commando, Szklana Pułapka i innych. Aktorzy bawią się swoimi rolami. Poza tym totalna rozpier...ducha. :). Na uwagę zasługuje epizod Chucka Norrisa (lepszy niż epizod Schwarzeneggera). Wejście pod cytat muzyczny z Good,Bad,Ugly, totalne zniszczenie a w ręce tylko zwykły karabin automatyczny ;). Daję 8/10.

Aha - Stallone jako główny bohater sprawdza się. Nawet wygadany jest.

Zwiastun tu pokazany za dużo zdradza z treści. Ze szkodą dla zaskoczenia w czasie emisji filmu.

Zaliczone :) Potwierdzam, zabawa niezła. Szkoda, że dziś już takich filmów nie kręcą. Scena z Chuckiem i opowiastka o kobrze genialna :D

loki7777 09.10.2012 13:08

Wiecie ze to nie jest prawdziwy trailer?!
Tu http://www.filmweb.pl/video/teaser/nr+1-29033 macie teaser jak ten film bedzie wygladal:)

ed hunter 09.10.2012 12:47

Filmy z łysym misiem zawsze są fajne, ostatnio tylko takie lubię, pozwalają oderwać się od rzeczywistości.
Nienawidzę polskich komedii romantycznych, to kiła nie do przejścia.

czary2mary 09.10.2012 10:08

DIE HARD 5
premiera w 2013 słychać ploty że nie zła ma być||

ed hunter 28.09.2012 06:02

Ha, ha, ha, gówna smak, tak tego gówna co smak mają w mordzie czerwoni cały czas, dlatego tak nie chcą o nim słyszeć.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:07.