Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Filmy, które warto obejrzeć :) (https://forum.cdrinfo.pl/f26/filmy-ktore-warto-obejrzec-46663/)

andrzejj9 30.03.2005 20:02

Cytat:

Napisany przez Bartez
Ale za to jak to robią :) Jak byłem na którymś Matrixie i na LOTR 2 w Niemczech, to nie mogłem uwierzyć, że tak można dubbing zrobić. Też na początku bardzo sceptycznie do tego podchodziłem, ale podczas oglądania filmu wcale się tego nie odczuwa.

Mimo to wolę jednak filmy z oryginalną ścieżką :)

Ja muszę amerykanom przyznać, że rewelacyjnie robią dubbing anime. Pomijam już jak to jest oglądać oryginał, a przeróbkę (@ Weron - całkowicie się z Tobą zgadzam), ale głosy podłożone są w ten sposób, że ruch ust dokładnie zgadza się z tym, co jest mówione. Mimo, że to przecież inny język. Podoba mi się to :)

icemac 31.03.2005 10:28

ja polecam "hostage" z willisem - calkiem odjazdowa i swiertna sensacja.

a "podwodnego zycia ze stevem zissou" - nie polecam - kompletna kicha

demek 31.03.2005 16:35

szkoda ze tylko tc jest ;]

Ufil123 31.03.2005 16:55

Cytat:

Napisany przez demek
szkoda ze tylko tc jest ;]

a na dodatek SVCD - ahhh te limity w neo

Lukash 31.03.2005 17:07

jutro do kin w USA wchodzi Sin City do nas niestety dotrze dopiero 17 czerwca,...dlugo czekac trzeba,..a ja sie juz doczkeac nie moge wiecej info o filmi - moj podpis na dole:D

Alien GSC 31.03.2005 17:50

A mi się bardzo podabał filmy "Szybcy i Wściekli " jak i jego druga część "Za szybcy za wściekli " czy jakoś tak :)

woitas 31.03.2005 20:50

Cytat:

Napisany przez Lukash
jutro do kin w USA wchodzi Sin City do nas niestety dotrze dopiero 17 czerwca,...dlugo czekac trzeba,..a ja sie juz doczkeac nie moge wiecej info o filmi - moj podpis na dole:D

oby się nie okazał przereklamowanym gniotem, jakich ostatnimi czasy mamy zalew - alexander, troja, matrix 3 etc...

Lukash 31.03.2005 21:44

Cytat:

Napisany przez woitas
oby się nie okazał przereklamowanym gniotem, jakich ostatnimi czasy mamy zalew - alexander, troja, matrix 3 etc...

Ja tez mam taka nadzieje, film jest wrecz napakowany gwiazdami kina ale czy to mu da sukces zobaczymy chyba niedlugo..:D

Smartek 31.03.2005 22:44

@woitas szczerze mowiac matrix 3 podobal mi sie.. [a juz przynajmniej BARDZIEJ od 2-jki, ktora imo byla koszmarna..]
pozdro ;)

alien666 01.04.2005 03:52

kontrolerzy.....constantine(jest tam mniej akcji niż możnaby się spodziewać ale za to fabułka jest dość fajnie skręcona i rola keanu dość mroczna)...delicatessen...dark city...pi(absolutny,matematyczno-psychodeliczny odpał:))...barton fink...naked lunch...no to tyle...w sumie najbardziej "akcyjnym" filmem jest tutaj constantine...pozdrawiam
....no i jeszcze SAW...i nie wiem dlaczego wszyscy nazywają ten film piła, przecież saw po angielsku to także widzieć...

czero 01.04.2005 11:45

Cytat:

Napisany przez alien666
.i nie wiem dlaczego wszyscy nazywają ten film piła, przecież saw po angielsku to także widzieć...

Ale w formie przeszlej a nie w bezokol. wiec takie tlumaczenie wg mnie byloby lekko bezsensowne.

M@X 01.04.2005 13:02

Cytat:

Napisany przez Alien GSC
A mi się bardzo podabał filmy "Szybcy i Wściekli " jak i jego druga część "Za szybcy za wściekli " czy jakoś tak :)

Pelno w nim fajnych fur i panienek, OK. Ale gleboki to on byl jak kaluza. Tym niemniej jako rozrywka do piwa jest swietny. Za to fabularnie i tresciowo jest do bani ;-D...

Edwardo 01.04.2005 13:28

a wiecie ze ma byc Saw2? jakos w pazdiernku 2005.

PS w tlumaczeniu dla niektorych: Widziec Podwojnie

^_^

sc0rpi0 01.04.2005 15:31

Oglądałem wczoraj polki film "Wesele" - hehe typowa polska rzeczywistoś, za pieniądze można wszystko, polecam (a niech ktoś z ciekawości liczy przez cały film ile ten gostek wydał kasy ;p).

A "Meet the Fockers" (poznaj moich rodziców) jakoś mi się nie widział, zapowiadał się lepiej.

Memphisus 01.04.2005 15:45

Ogladal ktos moze serial LOST ???
Podobno wymiata, niezly klimat, wyszlo juz 18 czy 19 odcinkow.
Zasatanawiam sie nad sciagnieciem tego, tylko cos nie moge znalezc wszystkich odcinkow :(

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:47.