Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Filmy, które warto obejrzeć :) (https://forum.cdrinfo.pl/f26/filmy-ktore-warto-obejrzec-46663/)

Patrix 11.02.2010 18:21

Cytat:

Napisany przez Sunna (Post 1081170)
Calej fabuly zdradzac nie musiales.

Nie jest cała :D
Wszystko co jest tutaj napisane dowiadujesz się w pierwszych ~10 minutach filmu.

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1081131)
Prymitywna w sumie 'nawalanka', ale dobrze zrobiona. Oglądałem i podobało mi się.

Szkoda tylko, że nie wykorzystał swojej zbroi. Generalnie porzucił cały sprzęt i wtopił się w tłum.

Sunna 11.02.2010 18:03

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1081105)
Outlander (2008)
Polecam!

Calej fabuly zdradzac nie musiales.
NIe mam pojecia kto i dla kogo pisze te opisy.
90% radochy z odkrywania fabuly poszlo w pisdu.
imo

andrzejj9 11.02.2010 16:31

Prymitywna w sumie 'nawalanka', ale dobrze zrobiona. Oglądałem i podobało mi się.

Patrix 11.02.2010 14:32

Outlander (2008)
Polecam!

Cytat:

Kainan (James Caviezel) jest żołnierzem pochodzącym z innego świata. Jego statek kosmiczny rozbija się pośród norweskich fiordów w czasach panowania Wikingów. Niestety Kainan nie był jedynym pasażerem, któremu udało się wyjść z życiem z płonącego wraku. Krainę zaczyna terroryzować okrutny, żądny krwi drapieżnik. Pokonać go może jedynie Kainan, którego znajomość nowoczesnej techniki, posłuży wprawionym w walkach z bestią Wikingom.
http://madkevin.files.wordpress.com/.../outlander.jpg

mensir67pl 11.02.2010 14:24

Kandydat/Kandidaten - naprawdę fajny ... produkcja: Dania

The Collector - [2009]

icemac 11.02.2010 11:54

Cytat:

Napisany przez nimal (Post 1079348)
Daybrakers - horrory zwykle omijam szerokim lukiem, ale gwiazdorska obsada tego zachecila mnie do sprobowania
trzyma w napieciu jak pozadna sensacja
polecam

tez poprę przedmówcę - całkiem ciekawy film był

- Deckard - 11.02.2010 06:17

zapomniałem dodać Helios
minusy
-napisy przyklejone do dwuwymiarowego tła , koloru złotego

imax
plusy
trójwymiarowe napisy zawieszone w obrazie [a nie przyklejone do tła]

proszę o odpowiednie sklejenie postów przez jakiegoś szeryfa ;)

- Deckard - 10.02.2010 23:42

Wersja z heliosa [kinoplex] przegrywa z Imaxem w moim odczuciu.

Helios
plusy:
-wyrazistszy obraz
-lepsze nagłośnienie

minusy:
-okulary które były za małe [cały czas widziałem kontem oka oprawki]
-mniejszy i prosty ekran
-z czasem miałem wrażenie że w pełni trójwymiarowe postacie nałożone są na dwuwymiarowy film

Imax
plusy
-dużo lepsze okulary [duże ,lekkie i nic nie przeszkadza:) ]
-bardzo duży ekran
-zaokrąglony ekran przez co efekt 3d był moim zdaniem dużo lepszy, cały świat przedstawiał się w 3d nie tylko postacie[takie wrażenie miałem w heliosie]

minusy
-słabszy dźwięk
-ostrość obrazu gorsza

gdyby ktoś nie był jeszcze na avatarze to zachęcam pójścia do IMAXA termin oczekiwania na dobre miejsca dłuższy ale efekt lepszy.

Pozdrawiam

Matefusz 09.02.2010 23:10

Ja siedziałem po środku (miejsce 12 i 13) w rzędzie 10. Było bardzo dobrze. Myślę, że w 9 byłoby lepiej :)

Stef 09.02.2010 22:59

a w ktorym rzedzie siedzieliscie?
bo ponoc w multikinach i innych rzędy bliskie sa duzo lepsze niz te z tyłu.
Optimum jest taki rzad, gdzie wzrokiem ogarniamy caly obraz.

Matefusz 09.02.2010 22:33

Wczoraj byłem w Cinema City na Avatarze w cyfrowym 3D. Podobało się. Wszystko pięknie i ładnie. Nie mam porównania do IMAXa.

nimal 09.02.2010 22:30

wlasnie w tym temacie
opisuje calkowiecie subiektywne odczucia mojej Malzonki po OSOBISTYM obejzeniu przez Nia Avatara zarowno w Imax jak i w kinie cyfrowym w wersji 3D
czyli nie opieramy sie na teorii, tylko na odczuciach widza

Imax (na tym seansie bylismy razem) - minusy:
- mniej ostry obraz, choc niewiele
- napisy zawsze w tym samym miejscu - jakos ciezko mi to poczytac za wade, ale nich bedzie
- obraz obciety po bokach z uwagi na proporcje ekranu Imax, ktory jest bardzo wysoki

3D w kinie cyfrowym - minusy:
- o wiele mniejszy obraz - szeroki, ale niski, efektywnie duzo mniejszy
- efekt glebi jest, ale jakby bardziej oddalony - w Imax widz praktycznie byl wewnatrz obrazu, w kinie cyfrowym widzi trojwymiar, ale jakby patrzyl przez szybe - na cos w oddali, czego nie moze dotknac
- mniejsze szkla w okularach

tyle uslyszalem
ostrzejszy obraz w kinie cyforwym, ale i tak nie umywa sie do DVD
ogolnie Zonie o wiele bardziej odpowiadala wersja Imax

wiec cyferki cyferkami, a analogowy sposob wyswietlania i tak wygrywa

jak sie komus moja wypowiedz nie podoba - to niech mu sie nie podoba
ja opisalem, co mi Zona opowiedziala ;)

- Deckard - 09.02.2010 21:23

Cytat:

Napisany przez Stef (Post 1080594)
nie wiem jak wyglada helios w katowicach,ale ja bylem na Avatarze w "zwyklym" multikinie w zabrzu i efekt 3D byl idealny.
slyszalem glosy, ze do takich filmow jak avatar i inne normalne filmy 3D -czyli nie zrobione specjalnie pod Imaxa- multikina i inne nadaja sie bardzo dobrze, a nawet lepiej niz Imax, z racji podobno nowszego sprzetu.
nie wiem ile w tym jest prawdy,ale ja na jakosc multikina zlego slowa nie powiem w przypadku avatara. jedyny minus, to niewygodne okulary, ktore sie zsuwaja z nosa.

jeśli tak to spoko, ja mam nos jak kartofel to się nie zsuną :P

Stef 09.02.2010 21:17

nie wiem jak wyglada helios w katowicach,ale ja bylem na Avatarze w "zwyklym" multikinie w zabrzu i efekt 3D byl idealny.
slyszalem glosy, ze do takich filmow jak avatar i inne normalne filmy 3D -czyli nie zrobione specjalnie pod Imaxa- multikina i inne nadaja sie bardzo dobrze, a nawet lepiej niz Imax, z racji podobno nowszego sprzetu.
nie wiem ile w tym jest prawdy,ale ja na jakosc multikina zlego slowa nie powiem w przypadku avatara. jedyny minus, to niewygodne okulary, ktore sie zsuwaja z nosa.

- Deckard - 09.02.2010 20:26

Witam.
Z nietypowym pytaniem. Znajomi jutro chcą bardzo iść na AVATAR'a, ja byłem w Imaxie w Katowicach w którym na jutro nie ma wolnych miejsc, pozostał tylko Helios /Kinoplex w Katowicach - czy będzie jakaś różnica w stosunku do Imaxa?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:50.