Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Filmy, które warto obejrzeć :) (https://forum.cdrinfo.pl/f26/filmy-ktore-warto-obejrzec-46663/)

woitas 19.08.2005 19:41

czekam na film Serenity.
trailer zapowiada się pysznie: http://www.lemontv.pl/pokaz.php?id=78&cat=10#

Weron 20.08.2005 09:42

Cytat:

Napisany przez icemac
widzialem ostatnio "wedding crashers" - po polskiemu "polowanie na druhny" no i troche sie zawiodlem - dwoch dobrych aktorow komediowych w filmie gdzie troche posuli fabule (zeby nie napisac inaczej), ogolnie odradzam

Mi sie akurat podobal ten film. Fajna taka luzna komedyjka.

woitas 22.08.2005 17:12

wczoraj obejrzałem sobie dwa dobre filmy: Mr & Mrs Smith oraz zwariowaną komedię The Hitchhikers Guide To The Galaxy. Rozwalił mnie szczególnie napęd nieskończonego nieprawdopodobieństwa ^_^

Tribunal 22.08.2005 17:33

ja czkam na Uderworld:Evolution i hobbita

Smartek 22.08.2005 17:54

ja jestem ciekaw jak im King Kong wyjdzie :)
pozdro ;)

Weron 22.08.2005 18:03

Mnie naprzyklad malpa nie rusza. Nie wiem, co by nie bylo, to jakos nie jestem optymistycznie nastawiony do takiego obrazu. Moze dlatego, ze caly czas mam przed oczami ta stara wersje, gdzie malpiszon trzyma ta kobiete w lapie? I do tego te stare zdjecia. W koncu film chyba jest dosc stary.

TORQUE 22.08.2005 18:52

ja polecam film "Władcy ognia" jest to film o ludziach, którzy walczą ze smokami o przetrwanie. Ogulnie jest wart obejrzenia.

Weron 22.08.2005 18:57

Cytat:

Napisany przez TORQUE
ja polecam film "Władcy ognia" jest to film o ludziach, którzy walczą ze smokami o przetrwanie. Ogulnie jest wart obejrzenia.

A mi sie nie podobal. :>
Za malo akcji. Jakis taki nudny byl.

andrzejj9 22.08.2005 20:42

Cytat:

Napisany przez Weron
Mnie naprzyklad malpa nie rusza. Nie wiem, co by nie bylo, to jakos nie jestem optymistycznie nastawiony do takiego obrazu. Moze dlatego, ze caly czas mam przed oczami ta stara wersje, gdzie malpiszon trzyma ta kobiete w lapie? I do tego te stare zdjecia. W koncu film chyba jest dosc stary.

Miałem dokładnie takie samo nastawienie, ale kiedy zobaczyłem w kinie trailer, to zmieniłem zdanie. Oczywiście mogę się mylić, ale wygląda mi to na lepszy film, niż można by się spodziewać po kolejnym odgrzewanym znanym tytule. A już na pewno lepszy od Godzilli ;)

A co do filmów, obejrzałem kilka dni temu w końcu Resident Evil 2. I muszę przyznać, że nawet mi się podobał. Pomijając zbyt udziwnione sceny walk (zrobione tak, że właściwie nikt się z nikim nie bił, tylko kamera latała na wszystkie strony tak, że sprawiało to efekt dynamiki i szybkości.. po raz pierwszy coś takiego zobaczyłem we Władcy Pierścieni jedynce, w finałowej walce z orkami (kiedy zginął Boromir i został pomszczony), ale tam było to naprawdę fajnie zrobione. Tutaj trochę przesadzono..), film momentami był, jak dla mnie, fajnie klimatyczny - sceny w szkole itp. Generalnie przyjemnie mi się oglądało. A i główne trio bohaterów bardzo mi się podobało - fajnie ich dobrali, a ta druga kobieta w filmie (policjantka) to może być przyszła Tomb Raider, jak już Angelina zrezygnuje z tej roli :)

Wczoraj obejrzałem jeszcze Ustoppable z.. nazwisko wypadło mi z głowy, ale z murzynem, który grał między innymi złego w Człowieku Demolce ze Stallone. Film dotyczył narkotyku, który powodował u ludzi całkowitą chłonność na wszelkiego rodzaju perswazje, a w ostateczności zabijał. Całkiem nieźle została pomyślana fabuła, a i dobrze została zrealizowana, plus występowały dobrze stworzone postacie. Całość bardzo przyjemna - polecam :)

(film wszędzie jest wymieniany pod wspomnianym tytułem Ustoppable, ale na początku przy napisach podają tytuł Nine Lives, więc może on jest właściwy).

mensir67pl 22.08.2005 20:49

Ogladnolem film MECHANIK moze nie wybitny ale z ciekawym przeslaniem.

Air 22.08.2005 23:11

DANNY, THE DOG (Człowiek pies) z Jet'em Li i Morganem Freeman'em oraz Bob'em Hoskinsem. Fajny film na zimne letnie wieczory z przyzwoitą dozą ciulaniny i muzyką Massive Attack

andrzejj9 22.08.2005 23:23

Cytat:

Napisany przez Air
DANNY, THE DOG (Człowiek pies) z Jet'em Li i Morganem Freeman'em oraz Bob'em Hoskinsem. Fajny film na zimne letnie wieczory z przyzwoitą dozą ciulaniny i muzyką Massive Attack

A właśnie miałem dużą ochotę obejrzeć ten film. Jest już w jakiejś sensownej kopii?

Weron 22.08.2005 23:30

dvdrip jest w "sklepie"

*Vojtas* 23.08.2005 00:31

Cytat:

Napisany przez Air

Obejrzałem kilka dni temu i mam trochę mieszane uczucia chyba spodziewałem się czegoś lepszego. Ale generalnie film dobry. Można obejrzeć.
Oprócz tego:
Sin City - bardzo dobry polecam :spoko:

Smartek 23.08.2005 09:25

tak, czlowiek pies - bardzo przyjemny film z ciekawa fabula, polecam
pozdro ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:31.