![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Film i Muzyka Lubisz oglądać filmy, słuchać muzyki, może chcesz podzielić się wrażeniami po premierze filmu? ...wejdź. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
lołn łulf
Data rejestracji: 15.07.2005
![]() ![]() ![]() |
Jakos slowo egzekucja kojazy mi sie z wymierzaniem kary zgodnie z prawem, jesli nie to wg mnie nalezaloby uzyc slowa morderstwo. Pewnie tylko ja mam takie odczucie.
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Jesli chodzi o same slowo egzekucja. To nie koniecznie musi to oznaczac wykonanie wyroku zgodnie z prawem. Jak dla mnie moze to rowniez oznaczac wyrachowane, z premedytacja, zabicie kogo***347; (znaczy, ***380;e mieli to wczesniej wszytko zaplanowanei przygotowane). Tak jak wlasnie widzimy na filmie.
Ale mniejsza z tym. Natomiast czy ktos sie orientuje jaka jest roznica pomiedzy filmami United 93, a Flight 93? Chyba o tym samym sa. A chodzi mi o jakies roznice, czy tez moze przeslanie. Czym one tak naprawde sie roznia. Poza oczywiscie innymi aktorami itp. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
co do egzekucji ... to moge sobie ja tez wymierzyc wg swojego prawa
![]() ale tu raczej chyba chodzi nie o sam proces ale o jego wykananie - panowie stoja/siedza sa poprostu rozstrzelanii Cytat:
|
|
|
|
#4 |
|
All Eyez On Me
![]() ![]() |
Od paru dni trwa festiwal w Gdyni. Ta wspaniala polska kinematografia czy jak ja tam zwal. Czytam te artykuly i tylko smiech mnie ogarnia. Znowu jakims hitem ma byc jakis wykrecony film z gatunku och ale to zycie jest straszne. Nie wiem po co oni takie rzeczy kreca. Dodatkowo wymyslili sobie dwa skandale. Co dzien to nowy. najpierw Stalinska wyskoczyla i zaczela sie awanturowac, ze nikt nie pamieta o WTC a to przeciez rocznica. Nawiasem mowiac ten babo-chlop to tez nie ma czym blyszczec. Pozniej wywalili Muche za jej dowcip, ktory zreszta czytajac artykuly uwazam za calkiem dobry. Przynajmniej to jej sie udalo bo aktorka z niej marna.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kino offowe porusza tematy trudne, i jesli Ci sie to nie podoba to go po prostu nie ogladaj. Ja ciesze sie ze PISF zaczal dzialac i przeznacza niemale stosunkowo sumy na OFF. Mucha to porazka, wstyd mi ze urodzila sie w moim miescie - rozpuszczona komercyjna suka, ktorej wydaje sie ze jej wszystko wolno. Nie powinno sie takich ludzi zatrudniac do prowadzenia powaznego festiwalu. ZENADA!
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
obejrza***322;em dzisiaj g***322;o***347;ny ju***380; hit rodem z azji - Azumi.
podoba***322;o mi si***281;... nie s***261;dzi***322;em, ***380;e dane mi b***281;dzie jeszcze obejrze***263; krwawsz***261; rze***378; od tej, kt***243;r***261; zaserwowa***322;a nam Uma Thurman w Kill Bill... je***347;li kto***347; ma do***347;***263; ameryka***324;skiej tandety z hollywood, a lubi azjatycke superprodukcje na wysokim poziomie, to polecam.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. pozdrawiam ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez woitas : 14.09.2006 o godz. 21:34 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
lołn łulf
![]() ![]() ![]() |
Ja tu widze wyrazna sprzecznosc. A mianowicie azja i superprodukcja to slowa wzajemnie sie wykluczajace
![]() Na wysokim poziomie to oni maja co najwyzej spozycie ryb ![]() No cowboy bebop jest wyjatkiem. Ale to inna galaz. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Get a Mac!
To zobacz sobie ogladalnosc filmow ichnich a filmow amerykanskich w azjatyckich kinach. Moze ja czuje sie bardziej "ichni" i w skali superprodukcji postrzegam tylko filym azjatyckie a nie amerykanskie gnioty?
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
lołn łulf
![]() ![]() ![]() |
Jakby tak podliczyc filmy wibitne usa i azja to raczej zoltki nie maja sie z czym rownac.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Get a Mac!
Podaj choc jeden WYBITNY film amerykanski zatem...
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
All Eyez On Me
![]() ![]() |
Cytat:
Natomiast azjatyckie filmy to w wiekszosci super, mega produkcje gdzie lataja po drzewach. A to, ze w kinach azjatyckich jest wieksza ogladalnosc ich filmow niz amerykanskich niekoniecznie wiaze sie akurat z filmami wybitnymi. Bo moze maja jakis uraz do samej kultury amerykanskiej. Poza tym o jakiej konkretnie produkcji mowisz. Japonskiej, chinskiej... Czy tak ogolnikowo? |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.08.2005
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
#13 | |
|
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
I _musisz_ sie ze mna zgodzic! Otoz - Memento. |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
Cytat:
amerykanie po prostu kręcą dużo filmów a przy okazji dużo chłamu ![]() ale dobre czy wręcz wybitne filmy sie też zdarzają
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
@Sunna byś się zdziwił. Zapewne tak jak 99% ludzi nie masz pojęcia o azjatyckim kinie (ja również się w tym znajduję) i od razu wystawiasz cenzurkę.
Patrząc na tą HOLIŁUDZKą papkę, szmirę itd. to słabo mi się robi ![]() Owszem można w amerykańskim kinie (jak w każdym zresztą) znaleźć wiele wartościowych filmów, ale podejrzewam, iż gdybyśmy się wgłębili się w tajniki azjatyckiego kina, mogli byśmy się bardzo zdziwić. Oczywiście ze względu na różnicę kulturową wiele filmów może być dla nas trudno przyswajalnych albo kompletnie nie zrozumianych. Amerykańska kultura zresztą też nie jest nam bliższa (choć zdecydownie bliższa niż azjatycka), ale została nam niejako narzucona poprzez wszechobecną amerykanizację życia. A wracając do filmów, to już ktoś wspominał o "Shooting dogs". Po prostu rewelacja ![]() Warto obejrzeć i przekonać się co warte są te misje "pokojowe"... Film oparty na faktach. teraz nakręciłem się bardzo na "Plac Zbawiciela" - muszę obejrzeć koniecznie
|
![]() |
| Tagi |
| film, najlepszy film, wybór filmu |
|
|