![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#2671 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No i jak?
![]() ![]() ![]()
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2672 |
Matrix has him
Data rejestracji: 29.10.2003
![]() |
No to chyba udzieliłeś wyczerpujących informacji
![]() |
![]() |
![]() |
#2673 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]()
![]() |
#2674 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.06.2003
![]() |
Dobre, dobre
![]() |
![]() |
![]() |
#2675 |
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
no moze nie tak wyczerpujacej ale zawsze bardzo pomocnej - ale dla chcacego nic trudnego
![]()
Choćby ![]() Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy ![]() Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
![]() |
![]() |
#2676 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
oglądając tyle wszystkiego w przerwach jakie mogę wygospodarować nie mam czasu nawet na myślenie gdzie jest to szukaj... |
|
![]() |
![]() |
#2677 | |
Wyjechać Ci z bani ?
![]() |
Cytat:
![]() nie przesadzaj kazdy ma jakies swoje zajecia ale potrafi poszukac i znalezc to czego potrzebuje. "szukajka" na forum nie gryzie a leniwych tylko pozera ![]() a to to co jest ![]() za malymi literami napisane moze ![]()
Choćby ![]() Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy ![]() Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 Ostatnio zmieniany przez Turboni : 31.12.2004 o godz. 01:17 |
|
![]() |
![]() |
#2678 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
w sumie sprawa g mnie obchodzila - nie mam takich plytek i zamiaru kupna u mnie też brak. wiec kalafior z tym a jak zamierzacie mnie uczyć szukania to stwierdzam, że na googlu się ćwicze już od lat.
![]() |
![]() |
![]() |
#2679 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.06.2003
![]() |
Nie uwazacie ze schodzicie z tematu ?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2680 | |
Wyjechać Ci z bani ?
![]() |
Cytat:
![]() no sory jak u ciebie brak to gdzie ja je kupuje - moze to nie to samo miasto ![]() sam chciales zeby uczyc cie szukac bo zrobiles z siebie wielkie dziecko ktoremu wszystko trzeba podac na dloni bo inaczej sie zgubi. no ladnie uczysz sie na googlarce i z jakimi efektami bo na forum masz mizerne - niestety ![]()
Choćby ![]() Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy ![]() Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
|
![]() |
![]() |
#2681 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
mocny argument co?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2682 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
nie ja zacząłem temat jakie płytki dzisiaj
a reszta narosła sama |
![]() |
![]() |
#2683 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Tylko go nie dostrzegasz ![]() Za chwilę znowu byś się pytał ![]() A tak już wiesz jak się szuka ![]() A przy okazji i inni skorzystają ![]() ![]()
![]() |
#2684 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
hehe już wiem a innym Szczęśliwego Nowego Roku a dla mnie wesołego (szczęście się znajdzie)
|
![]() |
![]() |
#2685 |
Bywalec
Data rejestracji: 06.11.2004
![]() |
Vizzard: Już w momencie wprowadzenia Dateksów na polski rynek były z nimi kłopoty. Najczęściej wracały one po prostu do importera, przy czym przyjął on dziwną strategię, bowiem bez problemu wszystkie odbierał - oczywiście nienagrane. Wydawało się, że idea jest taka: sprzedać 1000 płyt, góra 200 wróci, sprzedać komuś innemu. Nawet sami sprzedawcy deklarowali "przetestuj, zanim kupisz większą partię", bo wiedzieli z czym mają do czynienia. Takich deklaracji w przypadku markowych nośników nie ma. I nie pomogły zmiany kolorów (tzw. dateksy czerwone, srebrne itp. z esperanzą było zresztą podobnie), bo niestety - tani nośnik to cięcie kosztów maksymalne i jego jakość musi być taka, a nie inna. Nie wątpię, że na cake 100 kilka dobrze się nagra - dobrze tzn. tak, aby można je było w ogóle odczytać. Ale gros trafi po prostu do kosza. Co więcej - gdy oddasz do serwisu nagrywarkę to przetestują jej nagrywanie na markowej płytce. Nie zastanawiałeś się nigdy dlaczego np. LG dołącza do wersji box płyty Maxell, a nie np. Datex? :-)))
Nie znam mensira, trudno mi się wypowiadać zatem na temat jego wiedzy. Jak się domyślam, jest dla Ciebie autorytetem. Skoro tak to porozmawiaj z nim na temat płyt DVD sprzed 2-3 lat, CDR sprzed 10-15 lat to Ci powie jakie nośniki u niego przetrwały, a jakie nie. I to jest dopiero prawdziwy test na jakość, a nie kprobe zmieniający parametry w zależności od biosu, nagrywarki itp. Większość ludzi testuje płytkę po nagraniu. Nie zastanawiałeś się skąd potem płacz, że płytka działała parę miesięcy temu, a teraz już nie? skorzystaj z wyszukiwarki - znajdziesz sporo. Tak, TDK to dobra firma, choć nie wiem czy przedstawiony przez Ciebie wykres to tylko ID TDK (wspomniany kolega niech Ci opowie o aferze Princo/TDK sprzed ok. 2 lat - princo to pierwsza firma, która wykorzystała ID nośnika TDK - z kolei TDK wyraźnie odcinała się od tego ze względu na różnice jakościowe) czy to płytka marki TDK. Przetestuj Esperanzę z ID Verbatima - też będziesz płakał, ale zrozum chłopie - to NIE JEST Verbatim. Jeśli Twój palnik przestał nagrywać na TDK - masz szansę na reklamację. Jeśli przestał nagrywać na Dateksie - masz szansę na ośmieszenie. |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
DVD Decrypter jak nagrć DVD ROM | max66 | DVD-Video | 6 | 01.01.2005 19:14 |
problem z tmpg | fati | DVD-Video | 1 | 11.12.2004 22:24 |
VCD na DVD można tak??? | gados82 | DVD-Video | 2 | 11.05.2004 17:05 |
Chce kupić DVD playera - prosze pomóżcie mi wybrać | RNT-Robo | Napędy optyczne DVD | 12 | 07.05.2004 15:17 |
Jak skopiowac dvd nagrana DVD X Copy XPress | zorba | DVD-Video | 10 | 29.07.2003 16:02 |